Bacakta Sinir Sıkışması Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Her yaştan kişide görülebilen bacaklarda sinir sıkışmasının nedenlerini, belirtilerini, egzersizlerini ve tedavisini içeriğimizde detaylıca inceledik.
Bacakta Sinir Sıkışması Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Günümüzde sıkça görülen sağlık sorunları arasında yer alan bacakta sinir sıkışması pek çok kişinin adeta korkulu rüyası haline gelmektedir. Kişinin günlük hayatını etkileyerek ciddi olumsuzluklara neden olan bacakta sinir sıkışması hakkında bilinmesi gerekenlere yazımızda yer verdik. İçeriğimizde bacakta sinir sıkışması neden olur, belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl olur ve nasıl geçer gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.

İşte bacakta sinir sıkışması hakkında her şey...

Bacakta Sinir Sıkışması

Bacakta Sinir Sıkışması

Sinirlerin aşırı baskı görmesi sonucunda oluşan sinir sıkışması bacaklarda da rastlanan bir rahatsızlıktır. Bacaklar kemik, kıkırdak, kas ve tendonlar gibi dokulardan oluşmaktadır. Bu dokularda gerilme, sıkma ve basınç gibi durumların yaşanması, bacaktaki sinirlerin zarar görmesi ve sıkışması sonucunda bu rahatsızlık meydana gelmektedir.

Bacakta sinir sıkışması yaş fark etmeksizin iki cinsiyette de görülebilen bir rahatsızlıktır. Farklı şekillerde belirti vererek kendini gösteren bu rahatsızlık kişide birçok olumsuz durumun oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden de bir an önce tedavi edilmesi gerekir.

Bacakta Sinir Sıkışması Belirtileri

Bacakta Sinir Sıkışması

Bacakta sinir sıkışması oluşması birkaç belirtiyle kendini gösterir. Bunlar uyuşma, ağrı, yanma ve iğnelenme hissi, karıncalanma, kas çekilmesi ve kas yorgunluğudur. Bacakta görülen yanma hissi, bacaktaki sinir sıkışmasının ilk belirtisi olarak bilinmektedir.

Bacakta oluşan sinir sıkışması yukarıda saymış olduğumuz gibi farklı şekillerde belirti vermektedir. Sinir sıkışması genellikle şiddetli ağrılarla kendini göstermektedir. Hatta ağrılar yayılarak farklı bölgelere ulaşmaktadır.

Bacakta Sinir Sıkışması Nedenleri

Bacakta Sinir Sıkışması

Bacakta meydana gelen sinir sıkışmasının altında yatan birkaç sebep bulunuyor. Bunlar aşırı kullanım, duruş bozuklukları, incinme, yaralanma, obezite, stres, bilgisayar kullanımı, spor aktiviteleri ve genetik faktörlerdir.

Saymış olduğumuz nedenler yüzünden ortaya çıkan sinir sıkışması, bir an önce tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Eğer nedenlere sahipseniz ve belirtileri de kendinizde görüyorsanız bir an önce doktora başvurmalısınız. Doktorunuz gerekli muayeneyi yaptıktan sonra tedaviye başlayacaktır.

Bacakta Sinir Sıkışması Egzersizleri

Bacakta Sinir Sıkışması

Alanında uzman kişiler tarafından yapılan araştırmalara göre egzersizlerin sinir ağrılarını hafifletmede etkili olduğu tespit edilmiştir. Sıcaklığı 24 derece ve üstünde olan bir odaya geçin. Bu odanın tüm kapılarını ve pencerelerini kapatın.

İlk olarak bir sandalyenin üstüne oturun. Sonra önce sağ ayağınızı sol ayağınızın üstüne koyun. Daha sonra sol ayağınızı sağ ayağınızın üstüne yerleştirin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız sizin için daha iyi olacaktır.

Bu hareketten sonra sert bir zemin üstüne sırt üstü yatmanız gerekiyor. Son iki ayağınızı karnınıza çekin ve bırakın. Bu işlemi de birkaç kez tekrarladıktan sonra ağrılarınızın hafifleyeceğini hissedeceksiniz.

Bacakta Sinir Sıkışması Tedavisi

Bacakta Sinir Sıkışması

Bacakta görülen sinir sıkışmasında önemli olan rahatsızlığın nedenidir. Sinir sıkışmasının nedenine göre tedavi uygulanmaktadır. Bu rahatsızlığın altında yatan neden doktor tarafından belirlenerek tedavi süreci başlamaktadır.

Sinir sıkışmasında genellikle ilk olarak bu duruma neden olan faktörlerden uzak durulması önerilmektedir. Eğer bu korunma yöntemi ile şikayetler geçmiyorsa diğer tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.

Bacakta Sinir Sıkışması

Tedavi yöntemlerinde hastalığın derecesi oldukça önemlidir. Genellikle ilk olarak fizik tedavi uygulanmaktadır. Fizik tedavi yönteminde hastalığın oluşma nedenine göre bazı egzersizler yapılmaktadır.

Fizik tedavinin yanı sıra ilaç tedavisi de hastanın durumuna göre önerilmektedir. İlaç tedavisi doktorun önerdiği doz ve süre içinde kullanılması gerekmektedir. Fizik tedavi ve ilaç tedavinin yeterli olmadığı vakalarda ise cerrahi müdahale uygulanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Siyatik Ağrısı Neden Olur?Elde Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi
Nevralji Nedir ve Neden Olur?Guillain Barre Sendromu Nedir?
Sinir Sıkışması Nedir?İmpingement Sendromu Belirtileri ve Tedavisi

Bacakta sinir sıkışması semptomları nelerdir?

Bacaklarda görülen sinir sıkışmalarında görülen semptomlar şişlik, güç kaybı, hareket etmede zorlanma, kaslarda güçsüzlük, sızı ve uyuşmalardır.

Bacakta sinir sıkışması nasıl tedavi edilir?

Bacaklardaki sinir sıkışmaları fizik tedavi yöntemiyle geçirilmektedir. Fizik tedavi sayesinde kişinin bacağındaki sıkışmaların ve kasılmaların giderilmesi sağlanır. En çok tercih edilen fizik tedavi araçları ise su tedavisi, parafin lazer, manyetik alan ve ultrason tedavisidir.

Bacakta sinir sıkışması sebepleri nelerdir?

Bacaklarda görülen sinir sıkışmasının ana nedeni strestir. Bunun yanında duruş bozuklukları, obezite, uzun süren oturma, bazı sporlar, genetik faktörler, ağır yük kaldırmak ve taşımak bu rahatsızlığın diğer sebepleridir.

Bacaktaki sinir sıkışması için hangi doktora gidilir?

Bacaktaki sinir sıkışmasını geçirmek için Beyin ve Cerrahi polikliniğine gitmeniz gerekiyor. Bu bölümdeki uzman doktorlar rahatsızlığınızı tedavi edecektir.

Sinir sıkışması kendi kendine geçer mi?

Sinir sıkışması kendiliğinden geçebilecek türde bir rahatsızlık değildir. Bu yüzden zaman kaybetmeden doktora görünmenizi öneriyoruz. Sinir sıkışmaları ağrı ve uyuşukluk gibi etkilere sahip olduğu için günlük hayatınızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Sinir sıkışması yürümeyi engeller mi?

Sinir sıkışması tedavi edilmediği takdirde yürüme yetisinin kaybedilmesine yol açabilmektedir. Kişi günlük aktivitelerinde güçlük çeker ve yürüme sorunları yaşamaya başlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum