Kepeğe Son: Mucizevi Babassu Yağının Saça 10 Faydası

Babassu yağının saça faydaları nelerdir, nasıl kullanılmalıdır? Bu yazımızda babassu yağı hakkındaki tüm bilgileri bir araya getirdik.
Kepeğe Son: Mucizevi Babassu Yağının Saça 10 Faydası

Saçlarının güzel ve alımlı görünmesini her kadın ister. Ancak gün içinde saç güzelliği ve saç bakımı için kullanılan bazı malzemeler saçların yıpranmasına neden olur. Bu durumun önüne geçebilmek için düzenli şekilde bakım yapmak önemlidir.

Yıpranmış saçlar üzerinde bir hayli etkili olan babassu yağı ile düzenli şekilde saç bakımı yaptığınızda, saçlarınızın onarılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle daha canlı ve sağlıklı bir saç yapısına sahip olabilirsiniz. Peki babassu yağının saça olan tüm faydaları neler?

1. Saç Derisini Onarmaya Yardımcı Olur

babassu yağının saça faydaları

Saç derisi, hassas bir yapıya sahiptir ve bu erken dönemde yıpranmasına neden olur. Egzama, saçkıran gibi hastalıkların da başladığı bölge olan saç derisi, doğru ürünlerle bakım yapıldığında koruma altına alınır. Zaman zaman herkeste görülebilen problemlerden biri olan deri tahrişi, babassu yağının faydaları sayesinde kısa sürede çözüme ulaşabilecek bir problemdir. Laurik asit bakımından zengin olan babassu yağı, bu özelliği sayesinde saç derisinde oluşabilecek mantar, egzama ve tahriş sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir
Saça ve Saç Derisine Faydalı Yağlar

2. Saçın Besin İhtiyacını Karşılar

babassu yağının saça faydaları

Babassu yağının saça faydalarından birisi de saçın besin ihtiyacını karşılamasıdır. Saçların en çok ihtiyaç duyduğu E vitamini açısından zengin olan babassu yağı, düzenli kullanılmaya devam edildiğinde saçların daha sağlıklı ve güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Türkiye’de henüz yeni kullanılmaya başlanan bir yağ olmasına karşın, saç bakım uzmanları E vitamini deposu olan babassu yağının düzenli kullanılmasını önermektedir.

3. Saçı Şekillendirmeye Yardımcı Olur

babassu yağının saça faydaları

Doğal bir saç kremi görevi gören babassu yağı, ısıtılarak kullanıldığında saçların şekil almasını son derece kolay bir hale getirir. Vitamin ve düzleştirici etkisi olan minerallerin bulunduğu bitkisel saç bakım yağı, düzenli kullanılmaya devam edildiğinde hem saç problemlerinin çözülmesine hem de saçlarınıza daha kolay şekil vermenize yardımcı olur.

4. Kepek Problemini Ortadan Kaldırır

babassu yağının saça faydaları

Kepek problemi, çoğu kişinin en çok şikâyet ettikleri durumlardan biridir. Kepek oluşumunun nedenleri birbirinden farklı olabilmektedir. Bazen dış etkenler bazen de kullanılan yanlış saç bakım ürünleri ve uygulamalar kepek oluşumuna neden olmaktadır. Babassu yağının saça faydaları arasında kepek önleyici özelliği de bulunmaktadır. Bu etkili yönünü değerlendirerek saçlarınızın çok daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Kepek problemini babassu yağı kullanarak azaltmanız mümkün. Fakat bazı durumlarda ekstradan ürün kullanmamız gerekebiliyor. Size önerebileceğimiz kepek karşıtı şampuanlar ile bu problemden tamamen kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepek Sorununu Ortadan Kaldıran Bitkisel Yöntemler

5. Saçların Uzamasına Yardımcı Olur

babassu yağının saça faydaları

E vitamini bakımından zengin olan babassu yağı, saçların sağlıklı ve kısa sürede uzamasına yardımcı olmaktadır. Saçı besleyen bileşkelerden oluşan ve saçların doğal nem dengesini koruyarak uzamasına yardımcı olan bitkisel saç bakım yağı, düzenli kullanılmaya devam edildiğinde son derece etkili sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı olur.

6. Saç Tellerini Kalınlaştırır

babassu yağının saça faydaları

Yüksek sıcaklıklara maruz kalmış saçların saç telleri incelir, dökülür ve en ufak bir şeyde kırılmaya başlar. Bunun önüne geçmek için saç tellerini güçlendirici kremler veya şampuanlar kullanılabilir. En etkili sonuç babassu yağını masaj şeklinde saçlara uygulamak olacaktır. Babassu yağı saç tellerini kalınlaştırarak kırılmasını önler.

7. Saç Dökülmelerini Önler

babassu yağının saça faydaları

Saç dökülmeleri çoğu kişinin başına gelen, can sıkıcı bir durumdur. Eğer saç telleriniz günde 100den fazla dökülüyorsa ciddi bir saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya olabilirsiniz. Bu yüzden yapmanız gereken saçlarınıza bakım yapmak, doğru şampuanları tercih etmek ve saçlarınızı beslemek.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesini Önleme Yolları

8. Saç Kırıklarını Onarır

babassu yağının saça faydaları

İçeriğindeki bileşenler sayesinde yıpranmış, dökülmelere sebebiyet veren saç kırıklarını ortadan kaldıran babassu yağı haftada 2 kez uygulandığı zaman etkisini gösterebilmektedir. İlk olarak yağ ele dökülür, daha sonra 10 dakika kadar saça masaj yapılır, 1 saat kadar saçta bekletilir, son olarak saçlar durulanır.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Gidermenin Yolları

9. Saçlarınızı Yüksek Isıdan Korur

babassu yağının saça faydaları

Güneşin zararlı UV ışınları, saç makineleri, kurutma makineleri, saç maşaları ve yüksek ısı veren saç şekillendirici aletler nedeniyle saç tellerimiz yıpranır, saçlarımız soluk gözükür, matlaşır ve canlılığını kaybeder. Bunun önüne geçmek için babassu yağı kullanılabilir. Babassu yağı sayesinde saç telleri yüksek ısıya karşı daha dayanıklı olur.

10. Elektriklenmeyi ve Kabarmayı Önler

babassu yağının saça faydaları

Kabarmayı önleyen babassu yağı sabah kalktığınızda saçlarınızın yumuşacık olmasını sağlıyor. İçeriğindeki bileşenler sayesinde sürekli elektriklenen ve kabaran saç tellerini yumuşatıyor, beslenmesini ve nemlenmesini sağlayarak saç tellerinin ipeksi bir dokuya sahip olmasına olanak tanıyor.

Babassu Yağı İçeren Ürünler

Babassu yağının saça olan faydalarında yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde babassu yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte babassu yağı içeren en iyi ürünler.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Babassu
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

babassu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. İçeriğindeki bu bitki özleri sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saça etkin bir bakım uyguluyor. Bu sayede yıpranmış ve kırılmış saçların onarımı sağlanıyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın uzama hızını arttıran ürün aynı zamanda saç derisini ferahlatarak kepek gibi sorunların önüne geçiyor. Böylelikle saçlarınız daha önce hiç olmadığı kadar sağlıklı ve dolgun bir yapıya kavuşur.

2. Herbs & Oils Babassu Yağı

babassu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbs Oils
Babassu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Herbs & Oils Babassu Yağı, özel formülü sayesinde saç derisini rahatlatarak onarıyor. Kısa süre içerisinde saç derisindeki tüm sorunları bitiren ürün, saçın besin ihtiyacını karşılayarak yıpranma oluşumlarını engelliyor. Ayrıca saçın nem dengesini sağlayarak daha rahat kontrol edilebilir yapıya kavuşmasına yardımcı olan ürünün saçın uzama hızını arttırdığını söyleyelim. Bu sayede saçlarınız daha dolgun ve hacimli olur.

3. Young Souls Aromaterapi Babassu Yağı

babassu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Young Souls
Babassu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Young Souls markasının babassu yağı ürünüyle bitiriyoruz. Tamamen saf babassu yağından üretilmiş olan bu ürün, saçın beslenmesine yardımcı olarak daha yumuşak ve parlak bir yapıya kavuşmasını sağlıyor. Saç derisini ferahlatarak kepek gibi oluşumları ortadan kaldıran ürün aynı zamanda egzema ve mantarın oluşmasını engelliyor. Son olarak bu ürünün içerisindeki mineraller sayesinde saçınıza daha kolay şekil vermenize olanak sağlayacağını belirtelim.

Babassu yağı faydaları nelerdir?

Bitkisel saç bakım yağları gibi basit bir şekilde uygulanabilen babassu yağı, saçlarınıza mükemmel bir sağlık katmanın yanında saçlarınızın daha güzel şekil almasına da yardımcı olur. Etkili yönleri oldukça fazla olan babassu yağının kullanımı da son derece kolaydır. Babassu yağı saçlarınızı parlatır, 

Babassu yağı saça nasıl uygulanır?

Banyodan sonra hafif nemli saçlarınıza doğrudan uygulayabileceğiniz babassu yağı uygulamasından sonra saçlarınızı durulamanıza gerek yok. Argan yağı gibi durulama gerektirmeyen bu bitkisel saç bakım yağını sık kullanmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde saçlarınızda sürekli yağlı bir görünümün oluşmasına neden olabilirsiniz. Haftada 2 defa kullanmanız, saçlarınızda aradığınız parlaklık ve sağlığı yakalamanıza yardımcı olacaktır. Kullanımdan önce elinizin üzerine az bir miktarda sürerek alerjinizin olup olmadığını mutlaka test etmenizi öneririz.

Babassu yağı saçları uzatır mı?

Babassu yağı içeriğindeki bileşenler sayesinde saçları uzatabilmektedir. Saç köklerini uyararak uzamasını daha da hızlandırır, saçın besin ihtiyacını karşılar, saç çıkmayan bölgelerde saçların çıkması için kökleri uyarır.

Babassu yağı saç dökülmelerine iyi gelir mi?

Belirli nedenlerden dolayı saçlarımız dökülmeye başladığında babassu yağını kullanabiliriz. Saç dökülmelerine birebir olan babassu yağı saça iyi gelen en kaliteli yağlardan birisidir. Saça masaj yaparak sürülür.

Babassu yağı saç derisini yumuşatır mı?

Saç derisini nemlendiren babassu yağı, saç tellerini yumuşatır, saçların ipeksi ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Saç derisindeki tahriş, kaşıntı gibi sorunları ortadan kaldırır, ferahlama etkisi yaratır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.