Babalar Günü Ne Zaman

Her sene olduğu gibi bu sene de babalar günü ne zaman kutlanacak sorusunun cevabı merakla bekleniyor. İşte babalar gününün kutlanacağı tarih ve ortaya çıkışı…
Babalar Günü Ne Zaman

Her yıl çoğu ülkede babaların onuruna kutlanan babalar günü, bu yıl da kutlanacak. İnsanlar yaklaşan babalar günün için hangi tarihte sorusuna cevap arıyor. Babalar günü bu yıl 21 Haziran 2015 tarihinde kutlanacak.

Babalar Günü Ortaya Çıkışı
Bir Amerikan savaş gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, tıpkı anneler günü gibi babaların da bir özel günü olması gerektiğini düşünüyordu. 6 kardeş olan Dodd’un annesi hayata gözlerini yumduktan sonra kendisini ve tüm kardeşlerini babası büyütmüştür. Dodd babasına olan minnet duygusunu göstermek için babasının doğum günü olan 5 Haziranı babalar günü yapmak istemiş ancak yetiştirememiştir. Bunun üzerine Haziran’ın üçüncü Pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Amerika’da kutlanmaya başlamıştır. Dönemin başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş ancak resmi bir beyanda bulunmamıştır. 1966 yılına gelindiğinde dönemin başkanı Lyndon Johnson her yıl haziran ayının üçüncü Pazar gününün babalar günü olarak kutlanacağına dair bir bildiri yayınlamış ve bu özel günü resmileştirmiştir. 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.