Aziz Kocaoğlu Kimdir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan Aziz Kocaoğlu, 12 Eylül 1948 tarihinde Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya geldi.
Aziz Kocaoğlu Kimdir

Aziz Kocaoğlu Biyografisi

1948 yılında Tokat’ta doğan Aziz Kocaoğlu, 1969 yılında üniversite eğitimini tamamlamak için Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. 1973 yılında mezun oldu ve bir yıl sonra İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaparak İşletme dalında master derecesi aldı. 1975-1978 yılları arasında kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı.

78 yılında buradan ayrıldı ve özel sektörde bir şirkette yöneticilik görevinde bulundu. Bir sene sonra kendi işini kurdu ve ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayii dalında çalışmaya başladı.

Aziz Kocaoğlu’nun Siyasi Hayatı

Kendi işini kurduktan sonra bir yandan da siyasete yavaş yavaş giriş yapan Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’na üye oldu. 2001 yılında CHP Bornova ilçe başkanlığında bulundu ve bu görevi 2 yıla yakın bir süre devam ettirdi. 2004 yılında Bornova’da CHP ile seçim yarışına girdi ve 28 Mart 2004 seçiminde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi.

aziz kocaoglu izmir chp

Kariyerinde dönüm noktası olan bu durum sonucunda Aziz Kocaoğlu’nun başarısı devam etti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın 2005 Haziran ayında ani vefatı üzerine yönetim tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi.

2009 yılında CHP adına bu sefer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçime girdi ve bir kez daha başarılı bir sonuç alarak, %55 oyla başkan seçildi. 5 yıl süresinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

CHP’nin kalesi konumuna gelen İzmir’de Aziz Kocaoğlu 2014 yılında ikinci kez seçim yarışına girdi. Oy oranı düşse de 2014 yılında %49,5 oy olarak bir kez daha başkan seçildi.

Kocaoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Aziz Kocaoğlu’nun Mahkemesi

İzmir’de polis ekiplerinin incelemesi sonucunda üç ilçede 2009-2011 yılları arasında mevzuata aykırı imar verdikleri iddiasıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra üç ilçenin belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin de arasında bulunduğu 128 kişi hakim karşısına çıktı. 128 kişi hakkında açılan davanın gerekçesi olarak ‘’ Görevi Kötüye Kullanma ‘’ açıklaması yapıldı.

Bu suçlamalar neticesinde Aziz Kocaoğlu hakkında 3 yıl hapis istendi. Bütün suçlamaları reddeden Kocaoğlu’nun mahkemesi ileri bir tarihe ertelendi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.