Ayva Soslu Tahin Helvası Tarifi

Tahin helvası yöremizde her daim tüketilen ve hayran olunan bir lezzettir. Birçok farklı türü bulanan bu lezzetin, en çok tercih edilen türlerinden bir tanesi de ayva soslu olanıdır. Biz de bu tarifimizde sizlere ayva soslu tahin helvasını derledik.
Ayva Soslu Tahin Helvası Tarifi

Ayva Soslu Tahin Helvası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 3 dilim sade helva
  • 3- 4 damla limon suyu
  • 1 adet ayva
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın


Ayva Soslu Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Tahin helvasının üzerine pişirilmiş halde katılan ayva parçacıklarının oluşturduğu lezzete, inanın dayanamayacaksınız. Helvanın şekerini ağır bulabilirsiniz, ancak ayvanın kattığı hafiflik sebebiyle bu korkunuzu da yeneceksiniz. Sizler de, klasik tahin helvasının ayva ile karışımından oluşan bu lezzeti sofranızda servis etmek isterseniz, hazırladığımız tarifi özenle okuyunuz.

 

Ayva Soslu Tahin Helvası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Ayva soslu tahin helvasının yapımına başladığınızda ilk olarak, öncesinde hazırlamış olduğunuz helvaları çatalında yardımıyla güzelce ezin.
  2. Daha sonra ezilen helvayı güvece yerleştirin. Güvece yerleştirdiğiniz helvaların üzerine malzemeleriniz arasında yer alana limondan 3-4 damla sıkıp közün üzerine koyun.
  3. Diğer yandan ayvanın içerisindeki çekirdeği alıp, kabuklarıyla beraber rendeleyin. Üzerine tarçın ve esmer şeker ilave edip karıştırın.
  4. Ayvalı karışımı fırın kağıdına koyup her tarafını iyice kapatın ki bir yerlerden hava kaçırma ihtimali kalmasın.
  5. Daha sonra da folyoyu ateşine üzerine koyup pişirilmesini bekleyin.
  6. Helvanız piştiğinde üzerin hazırladığınız ayvalı sosu ekleyin ve servise sunun.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.