Aytuğ Atıcı Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili olan Aytuğ Atıcı, 1964 yılında Adana'da doğmuştur. Babasının adı Şahap, annesinin adı Lütfiye'dir.
Aytuğ Atıcı Kimdir

Aytuğ Atıcı’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları ile neonatoloji uzmanlığını almıştır. 1996'da doçent olduktan sonra ise Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine atanmıştır. Mersin üniversitesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini kurmuştur.  2003’te ise profesör ünvanını almıştır.  

Aynı üniversitede Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı gibi farklı görevleri yürütmüştür.  Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu Üyelikleri ile Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Atıcı,  Mesleki ve sosyal alanda birçok derneğin yöneticiliğinde bulundu.

Çalıştığı alanda 11 kitabın editörüdür. Yayınlanmış çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi bulunmaktadır.

Aytuğ Atıcı, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Atıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.