Ayşecan Tatari Kimdir

Çocuklar Duymasın isimli dizide canlandırdığı Duygu karakteri ile tanınmaya başlayan Ayşecan Tatari, 9 Mart 1989’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Ayşecan Tatari Kimdir

Ayşecan Tatari Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen Ayşecan Tatari, lise eğitiminden sonra Amerika’da oyunculuk üzerine eğimler almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Tatar Ramazan Sürgün’de isimli film ile geçti. Yıldızının Çocuklar Duymasın isimli dizide canlandırdığı Duygu karakteri ile parladı. Annesi oyuncu Aliye Uzunatağan olan Ayşecan Tatari, uzun süre sonra Yılanların Öcü isimli dizi ile kamera karşısına geçti.

aysecan-tatari3.jpg

Tatar Ramazan Sürgün’de isimli filmde sonra 2000’de Evdeki Yabancı isimli dizide Nazlı karakterini canlandırdı. Nişanlısından ayrılan Aslı, ev arkadaşı tarafından terk edilip işten de kovulmuştur. Ailesinin nişan töreni için gelmesiyle bir yalan uydurmak zorunda kalır ve hiç tanımadığı Eren isimli bir adamı nişanlısı olarak tanıştırır. Ufak bir yalan sonunda ortaya çıkan romantik komedinin başrollerinde Tardu Flordun, Berna Laçin, Oya Aydoğan, Aliye Uzunatağan ve Ayşen İnci yer aldı. 2002’de ise Çocuklar Duymasın isimli dizide Duygu karakterini canlandırdı. Dizi, küçük ve modern bir ailede yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Furkan Kızılay ve Ayşecan Tatari yer aldı. 

Ayşecan Tatari 2004’te ise Çocuklar Duymasın isimli dizinin devamı olan Çocuklar Ne Olacak isimli dizide yer aldı. Dizi bu kez, anne ve babalarının uzun süren yurtdışı gezilerinden dolayı dede ve anneanneleriyle yaşamaya başlamalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Furkan Kızılay, Ayşecan Tatari, Ferdi Akarnur, Zeyno Gönenç ve Ayşen Tekin yer aldı. 2015’te ise Fakir Baykurt’un aynı adlı romanından uyarlanan Yılanların Öcü isimli dizide yer aldı. Dizi, ailesini kaybettikten sonra amcasının yanına giden Fatma ve kardeşinin köyden İstanbul’ a doğru yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Cemal Toktaş, Hande Soral, Ahmet Varlı, Korel Cezayirli ve Rüçkan Çalışkur yer aldı. 

aysecan-tatari4.jpeg

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Yılanların Öcü-2015
  • Çocuklar Ne Olacak-2004
  • Çocuklar Duymasın-2002
  • Evdeki Yabancı-2000
  • Tatar Ramazan-1992

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.