Ayşe Sucu Kimdir

Gazeteci ve televizyon sunucusu Ayşe Sucu, 21 Nisan 1959 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi.
Ayşe Sucu Kimdir

Ayşe Sucu’nun Biyografisi

Ayşe Sucu, ilköğretimini ve ortaöğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra lise eğitimini almak için Ankara İmam Hatip Lisesi’ne gitti ve 1977 yılında mezun oldu. Sonrasında Eğitim Enstitüsü Türkçe-Edebiyat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 2004 yılında da İlahiyat Fakültesini bitirdi.

 

Kariyeri

Üniversiten mezun olduktan sonra 1977 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmaya başladı. Bir dönem Diyanet’te çalıştıktan sonra buradaki görevinden ayrıldı ve 1992 yılında Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yaptı.

Türkiye’de ilk ismi ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanlığı'nı kurdu. 1996 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü’nü ve yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

1977 yılında televizyon ekranında boy göstermeye başladı. İlk olarak Flash TV'de haftalık din ve kadın programlarının danışmanlığını ve sunuculuğunu yaptı.

2000 yılında Balkanlar Türk Dünyası Kadınları Türkiye Delegesi olarak görev aldı ve bu görevinin başında 4 yıla yakın bir süre kaldı.

2000 yılında Başbakanlık Altındağ İlçesi İnsan Hakları Komisyonu üyeliğine getirildi ve 11 sene burada çalıştı.

ayşe sucu türkiye diyanet vakfı

2001 yılında tekrardan televizyon ekranlarına geri dönerken TRT'de 'İnanç' programının danışmanlığını ve sunuculuğunu yaptı.

Ayşe Sucu, 2016 yılı itibarıyla Sözcü Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam etmektedir.

Ayşe Sucu evlidir ve bu evlilikten iki çocuk sahibidir.

 

Ayşe Sucu’nun Kitapları

  • Din ve Kadın 2005
  • İnsan Olmaktır Dindarlık 2011
  • Sözde Dindarlık ve Akıl Tutulması 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.