Ayşe Arman Kimdir

Hazırladığı Pazar röportajları ile geniş çevreler tarafından tanınmaya başlanan Ayşe Arman, 9 Aralık 1969’da Adana’da dünyaya geldi.
Ayşe Arman Kimdir

Ayşe Arman Biyografisi

Annesi Alman, babası Türk olan Ayşe Arman, lise eğitimine kadar Mersin’de kaldı. Daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda eğitimi görmeye başladı fakat Ayşe Arman eğitimini yarıda bıraktı. Kariyerinin ilk adımlarını dergilerde çalışarak attı. Arman, Haldun Dormen ve Betül Mardin’in oğlu Ömer Mardin ile evlidir. Bu evlilikten bir kızı dünyaya geldi.

Tempo ve Aktüel isimli dergilerde çalıştı. Ardından Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığını yapmaya başladı. Yaptığı röportajlar, üslubu ve konuları ile her yazısında dikkatleri üzerine çeken Ayşe Arman, özellikle Rüzgar Erkoçlar, Meryem Uzerli, Nurgül Yeşilçay röportajı gibi sansasyon yaratacak yazıları kaleme aldı. Röportajların yanı sıra, röportaj yaptığı kişi ile çekindiği fotoğrafları da üzerine çok konuşulanlardan oldu.

Ayşe Arman 2011’de Aşk Tesadüfleri Sever isimli filmde konuk oyuncu olarak yer aldı. Özgür ve denizin hayatı sürekli olarak çocukluklarından bu yana kesişir. Deniz ufak bir fotoğraf sergisinde kendi çocukluğuna ait fotoğrafı görünce Özgür’le hayatları bir kez daha kesişir. Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Mehmet Günsür, Belçim Bilgin, Altan Erkekli ve Yiğit Özşener yer aldı.

Yazdığı Kitaplar :

  • Kimse Okumazsa Ben Okurum-2002
  • Kimse Sormazsa Ben Sorarım-2003
  • Alya, Sevgilim ve Ben-2009
  • Gezinin Güzel İnsanları-2013

Kazandığı Ödüller :

  • Cumhuriyet Gazetesi Bulut Dikmen Ödülü-1989

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.