Ayşe Akın Kimdir

Mankenliğe çok ufak yaşlarda başlayan manken, şarkıcı ve oyuncu Ayşe Akın, 3 Nisan 1993’te Belçika’da dünyaya geldi.
Ayşe Akın Kimdir

Ayşe Akın Biyografisi

Aslen Afyonlu olan genç oyuncu, çok genç yaşlarda başladığı mankenlik kariyerinde 2010’da Brüksel güzeli seçildi. Mankenliğin yanı sıra sporla da ilgilenen Ayşe Akın, bir süre Brüksel’de futbol oynadı. Belçika’da ekonomi eğitimi alan Ayşe Akın, aldığı oyunculuk teklifleri nedeniyle okulunu yarıda bıraktı ve Türkiye’ye yerleşti. Türkiye’de ise oyunculuk ve diksiyon eğitimleri aldı. Kamera karşısına ilk kez Muhteşem Yüzyıl isimli dizi ile geçti. 2013’te şovmen Mehmet Ali Erbil ile kısa süreli bir aşk yaşadı. Aynı zamanda futbolcu Önder Turacı ile de kısa süreli bir evlilik yaşadı. 

2013’te Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Cenevizli Gabriela karakterini canlandırdı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Selma Ergeç, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Pelin Karahan ve Okan Yalabık gibi başarılı oyuncular yer aldı. 2014’te ise Güllerin Savaşı isimli dizide Duygu karakterini canlandırdı. Dizi, küçüklüğünden beri hayranı olduğu Gülfem’e büyüdüğünde büyük bir rakip olan Gülru isimli genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Canan Ergüder, Barış Kılıç, Damla Sönmez ve Sercan Badur yer aldı. 

Oyunculuğunu yanında müzikle de ilgilenen Ayşe Akın, Ajda Pekkan’ın Kim Ne Derse Desin isimli şarkısını yorumladı. İlk şarkısı olmasına rağmen üç ay içerisinde 15 milyon civarında tık aldı. Arkadaşının katılmak için başvurduğu yarışmada tesadüf eseri sesi fark edilen Ayşe Akın, Ayshe ismiyle müzik dünyasında yerini aldı. Sinemaya da adım atan Ayşe Akın, Kervan 1915 isimli filmde rol aldı. Film, Ermeni vatandaşların bir kısmının hayatını kurtaran Salim isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Murat Han, İpek Tuzcuoğlu, İbrahim Kendirci, Ayşe Akın, Yeşim Ceren Bozoğlu, Hakan Karahan ve Burhan Gençkol yer aldı.  

Rol Aldığı Filmler ve Diziler : 

  • 2015-Kervan 1915 (Sinema)
  • 2014 - Güllerin Savaşı (Duygu) (TV Dizisi) 
  • 2013 - Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon (Cenevizli Gabriela) (TV Dizisi) 

Albümleri : 

  • 2015 - Kim Ne Derse Desin (single)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.