Ayhan Yılmaz Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili olan Ayhan Yılmaz, 1963 yılında Ankara’nın Altındağ İlçesinde doğmuştur.
Ayhan Yılmaz Kimdir

Ayhan Yılmaz’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı  

Mısır'da el-Ezher Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında öğrenim gördü. Ardından Medine İslam Üniversitesi'ne geçiş yaptı ancak eğitimini tamamlayamadan ülkesine geri dönmek zorunda kaldı.

Lise yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'nde görev alan Ayhan Yılmaz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler almıştır.

Ayhan Yılmaz’ın Siyasi Hayatı

Siyasi hayatına Refah Partisi'nde başlayan Yılmaz sırasıyla, Refah Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi FP Grup Başkan Vekili Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak farklı görevler bulunmuştur.

 25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili olarak meclise giren Ayhan Yılmaz26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. 

Ayhan Yılmaz, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.