Ayhan Bilgen Kimdir

Halkların Demokratik Partisi Kars Milletvekili olan Ayhan Bilgen, 1970 yılında Kars’da doğmuştur.
Ayhan Bilgen Kimdir

Ayhan Bilgen Biyografisi

Ayhan Bilgen’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Sosyolaji alanında yüksek lisans yaptı. Sivil Toplum ve medya çalışmaları üzerine yoğunlaşmış, insan hakları alanında çalışmalarda bulunmuştur. Gazetelerde köşe yazarlıklığı, yerel radyo ve televizyonlarda yayın yönetmenliği ve programcılık yapmıştır. Mazlumder Genel Başkanlığına kadar birçok insan haklarını savunan derneklerde yönetici ve üye konumunda bulunmuştur.

 

Ayhan Bilgen’in Siyasi Hayatı

Temmuz 2007 seçimlerinde Bin Umut Adayları kapsamında Konya’dan bağımsız milletvekili adayı olmuştur. Şu an HDP MYK üyesidir. Aynı zamanda parti içi eş başkanlık sistemi getirilen Halkların Demokratik Partisi’nden Meliha Varışlı ile birlikte 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde HDP’den Adana Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı olmuştur. Haziran 2014’te HDP ikinci olağan kongresiyle eş genel başkan yardımcılığına gelmiştir.

Ayhan Bilgen, 25.ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Kars Milletvekili olarak meclise girmiştir. HDP MYK üyesi olan Bilgen, aynı zamanda parti sözcüsüdür. 

 

31 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakır’da tutuklanan Ayhan Bilgen hakkında, “ Terör örgütü üyesi olmak,” Suç işlemeye alenen tahrik ve “Halkı kanına aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kışkırtma suçlarında 11 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.