Aydın'da Tavuklar Mavi Renk Yumurtladı

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Kozalaklı Mahallesi'nde Yaşar Nasip adında bir şahsın tavukları mavi renkte yumurtlamaya başladı. Mavi renkteki yumurtaları görünce şaşırdığını söyleyen Yaşar Nasip, böylesi bir durumla ilk defa karşılaştığını belirtti. 
Aydın'da Tavuklar Mavi Renk Yumurtladı

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Kozalaklı Mahallesi'nde bulunan bir köyde tavuklar mavi renkte yumurtladı. Tavukların sahibi Yaşar Nasip ise bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Köyde yaşadığı için tavuk da besleyen ve geçen yıl farklı yerlerden getirdiği yumurtalarla tavuklarından birini kuluçkaya yatırdığını söyleyen Yaşar Nasip, “Bu durumu bahar geldikten sonra fark ettim. Her gün yumurtaları toplarken yumurtaların 2 tanesinin mavi renkli olması dikkatimi çekti. Araştırdım yeni büyüyen tavuklardan birkaçının mavi renkli yumurtladığını gördüm. Bu yumurtaların tanesi 5 ile 10 lira arasında satılıyormuş. Bunun da sebebini araştırdım. Mavi yumurtalarda kolesterol bulunmuyor ve astım hastalığının tedavisinde kullanılıyormuş. Biz satış yapmıyoruz rastgele yiyoruz ama mavi yumurtaların tadı diğerlerinden daha farklı. Tavukları tamamen organik yem ve bahar mevsiminde olduğumuz için ot ile besliyorum. Bu yıl ilk defa karşılaştığım bu durum çevremdekilerin de dikkatini çekti” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum