Efeler Şehri Aydın'da Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

Aydın, doğasıyla ve tarihiyle görülmeye değer şehirler arasında yer almaktadır. işte Aydın'a gittiğinizde görmeniz gereken yerlerin listesi...
Efeler Şehri Aydın'da Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

Ege Bölgesi'nin en dikkat çeken şehirleri arasında bulunan Aydın, tarihi ve doğal güzelliklerinden dolayı turistlerin ilgisini çekmektedir. Oldukça eski olan bu şehir, M.Ö 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Hemen hemen her ilçesinde antik kentler barındıran ve hala birçok araştırmaya konu olan Aydın, bünyesinde farklı farklı medeniyetler barındırmıştır. Sadece tarihiyle değil doğanın en güzel örnekleriyle de hayran bırakan Aydın, mavinin ve yeşilin her tonuna şahitlik etmeniz için en güzel rotalar arasındadır.

Özellikle yaz aylarının gelmeye başlamasıyla tatilcilere kucak açan Aydın, birçok turistik mekanıyla cazibe merkezi haline gelmiştir. Bundan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz, ''Aydın'da gezilecek yerler neresi?'', ''Aydın'da ne var?'' ve ''Aydın'ın neresi meşhur'' diye merak edenler için rehber niteliği taşıyor. Eğer sizde Aydın'da neresi gezilir diye merak ediyorsanız içeriğimizde yer alan listeye göz atabilirsiniz.

Aydın'da Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Dilek YarımadasıKuşadasıDoğası
2Milet MüzesiDidimTarihi Eserleri
3Zeus MağarasıKuşadasıDoğası
4Altınkum PlajıDidimDoğası
5Nysa Antik KentiSultanhisarTarihi
6Aydın Arkeoloji MüzesiEfelerEserleri
7Afrodisias Antik Kenti MüzesiKaracasuEserleri
8GüvercinadaKuşadasıDoğası/Tarihi
9Kadınlar Denizi PlajıKuşadasıDoğası
10Tralleis Antik KentiKalfaköyTarihi

Aydın'da Görülmesi Gereken 10 Yer

İşte, Doğasıyla ve tarihiyle hayran bırakan Aydın'da görmeniz gereken turistik yerler...

1. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'da görülmesi gereken doğal güzelliklerin başında yer alan Dilek Yarımadası, huzurlu bir köşe arayanların kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Doğayla baş başa kalabileceğiniz bu milli parkta yürüyüş yapabilir veya masmavi sulara kendinizi bırakabilirsiniz.

AdresDilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kuşadası/Aydın
Saat08:30-19:00

2. Milet Müzesi

Aydın'da Gezilecek Yerler

Didim İlçesi’nde yer alan Milet Müzesi bölgenin tarihini hakkında en net bilgiyi sunmaktadır. Bu bakımdan her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan müze, Aydın'da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Bölgede yaşayan toplulukların bıraktığı yaklaşık 30 bin civarında eserin sergilendiği müze, bölgenin tarihi hakkında oldukça bilgilendirici oluyor.

AdresYenihisar Aydın TR, 09290 Didim
Saat08:30-17:30

3. Zeus Mağarası

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'da kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında bulunan Zeus Mağarası, antik çağlarda şehir devletlerinin toplantı yaptığı yerdir. Mağara’nın bir bölümü denizden ve dağdan gelen sularla doludur. Her yıl binlerce turistin akın ettiği bu mağarada suya girmek oldukça keyiflidir. Aydın'a gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bu mağara, adını mitolojide bulunan Zeus'tan (Gök Tanrısı) almıştır.

AdresGüzelçamlı, 09430 Kuşadası/Aydın

4. Altınkum Plajı

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'ın en ünlü plajı olan Altınkum Plajı, altın rengi kumsalı ve masmavi deniziyle giden herkesi büyülüyor. Aydın'a gittiğinizde kesinlikle denizine girmeniz gereken yerler arasında bulunan Altınkum plajı, sadece yerlilerin değil yabancı turistlerin de en sevdiği plajlar arasındadır.

AdresAltınkum, 69. Sk. No:15, 09270 Didim/Aydın

5. Nysa Antik Kenti

Aydın'da Gezilecek Yerler

Eski Roma İmparatorluğu döneminden kalan Nysa Antik Kenti, Helenistik dönemden izlerde taşımaktadır. İki farklı şehir olarak kurulan ve bir köprü ile birbirine bağlanan bu antik kent, içerisinde tiyatro, tünel, agora gibi birçok yapı barındırmaktadır. Aydın'a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken bu antik kent, geçmişe gitmenize yardımcı olacaktır.

AdresEskihisar, 09470 Sultanhisar/Aydın
Saat08:30-17:30

6. Aydın Arkeoloji Müzesi

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın Arkeoloji Müzesi, bölgenin zengin tarihini yansıtan birçok esere ev sahipliği yapmaktadır. Çevrede yapılan kazılarda elde edilen birçok tarihi eseri sergileyen bu müze, Aydın'da gezilmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

AdresIlıcabaşı, Müze Blv. No:4, 09010 Efeler/Aydın
Saat08:30-17:30

7. Afrodisias Antik Kenti Müzesi

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'da gezilecek tarihi yerler arasında bulunan Afrodisias Antik Kenti Müzesi, Antik Yunan şehri Afrodisias'ta bulunan eserlerin sergilendiği bir müzedir. 1979 yılında kurulan bu müze, birçok heykel ve anıtlara ev sahipliği yapmaktadır. Oldukça iyi korunan eserleriyle dikkat çeken bu müze, Türkiye'de yer alan en önemli arkeoloji müzeleri arasındadır.

AdresGeyre, 09385 Karacasu/Aydın
Saat08:30-17:00

8. Güvercinada

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'a yolu düşen hemen hemen herkesin görmek istediği Güvercinada, Kuşadası'nın adeta simgesi haline gelmiştir. Cenevizliler tarafından inşa edilen kulesiyle oldukça merak uyandıran Güvercinada, 2020 yılında UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'ne eklenmiştir.

AdresGüvercinada, Hacıfeyzullah Mh, Güvercinada Cd. 14/2, 09400 Kuşadası/Aydın

9. Kadınlar Plajı

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'ın incisi olan Kadınlar Denizi Plajı, tertemiz kumsalı ve berrak deniziyle ünlüdür. Hem dinlenmek hem de su sporları yapmak isteyenler için harika bir seçenek olan kadınlar plajı, tatil için gelen turistlerin ilk tercih ettiği yerler arasındadır.

AdresKadınlar Denizi, 09400 Kuşadası/Aydın

10. Tralleis Antik Kenti

Aydın'da Gezilecek Yerler

Aydın'da gezilecek yerler listemizin son sırasında yer alan Tralleis Antik Kenti, merkeze yakın konumuyla oldukça kolay ulaşım imkanı sunuyor. Helenistik izlerin hakim olduğu bu antik kentte, sadece 2. asırda yapılan Gymnasiuma kalmıştır. Üç gözler olarak adlandırılan Gymnasiuma, eğitim, spor ve kültür açısından dönemin en önemli yapısıdır.

AdresKalfaköy, 1637. Sk. No:40, 09000 Aydın Merkez/Aydın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Aydın Hakkında BilgiAydın Otelleri

Aydın'da gezilmesi gereken yerler neresi?

Aydın'a gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler arasında; Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Milet Müzesi, Zeus Mağarası, Altınkum Plajı, Nysa Antik Kenti, Aydın, Arkeoloji Müzesi, Afrodisias Antik Kenti Müzesi, Güvercinada, Kadınlar Denizi Plajı ve Tralleis Antik Kenti yer almaktadır.

Aydın'da nerede denize girilir?

Aydın'da denize girebileceğiniz en güzel plajlar arasında; Altınkum Plajı, Kadınlar Plajı, Yuvansu Plajı, Aslanburnu Plajı, Pigale Plajı, Tavşanburnu Plajı, Güzelçamlı Plajı, Gevrek ve Akbük Plajı yer almaktadır.

Aydın kaç günde gezilir?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Aydın'ı gezebilmek için en az 5-6 gün ayırmanız gerekmektedir.

Aydın'ın doğal güzellikleri nedir?

Doğasıyla hayranlık uyandıran aydında görmeniz gereken doğal güzellikler arasında; Bafa Gölü, Arapapıştı Kanyonu, Zeus Mağarası, Dilek Yarımadası ve Güvercinada yer almaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.