Ayça Kaya Kimdir

Diyetisyenlik ve doktorluk yapan, aynı zamanda ekranlarda " Doktorum "isimli program sunan Ayça Kaya, İstanbul’da dünyaya geldi. İşte, Ayça Kaya'nın hayatı ve kariyeri ile ilgili diğer bilgiler...
Ayça Kaya Kimdir

Ayça Kaya’nın Biyografisi

Ayça Kaya, klasik eğitimini tamamladıktan sonra Ankara’ya geçerek Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde İç Hastalıkları bölümünde ihtisas yaptı.

Ayça Kaya’nın özellikle şişmanlık alanında yaptığı araştırmalar, şişmanlık tedavisinde, kombine ilaç kullanımının, tekli ilaç kullanımına üstün olmadığını gösterdiği çalışması, dünyada bir ilk olarak belirtildi.

Ayça Kaya, birçok uluslararası kongrede araştırmaları konu edinildi. Uzmanlık tezi alanında da çalışmalar yapan Kaya, Karaciğer Yağlanması ve risk faktörleri üzerine yaptı.

Öğretim görevlisi olarak Haydarpaşa Numune Hastenesi’nde, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine ders verdi.

ayça kaya diyetisyen doktor

Ayça kaya, doktorluk ve diyetisyenlik işlerinin yanı sıra bu tecrübesini ekranlara da taşıdı ve 2010 yılından itibaren Kanal D ekranlarında " Doktorum " programını yapmaya başladı. Program içerisinde sağlıklı beslenme, kalıcı zayıflama ve metabolizma üzerine yayınlar hazırladı.

Ayça Kaya, Televizyon ekranlarının yanı sıra kendi muayenehanesinde de hastalarını tedavi etmektedir.

Ayça Kaya, evli ve iki çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.