Ayça Erturan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Avrupa Yakası isimli dizi ile geçen Ayça Erturan, 1 Ağustos 1983’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Ayça Erturan Kimdir

Ayça Erturan Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldığı eğitimlerle tiyatroya ilk adımını attı. Tiyatro eğitimini aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde radyo ve televizyon üzerine eğitim aldı. Kamera karşısına ilk kez Avrupa Yakası isimli dizi ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. Ayça Erturan, Çok Güzel Hareket Bunlar isimli programda canlandırdığı tiplemeler ile tanınmaya başladı. 

ayca-erturan33.jpg

2006’da Bir Demet Tiyatro isimli dizide Ayça karakterini canlandırdı. Dizi, Mükremin Çıtır ve ailesinin yaşadığı komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Zerrin Sümer, Altan Erkekli, Şebnem Dönmez, Erdal Tosun ve Deniz Özerman yer aldı. 2008’de Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli dizide yer aldı. Her hafta yeni bir bölüm ve pek çok farklı hikayenin yer aldığı dizinin oyuncularının çoğu BKM Mutfak ekibinden oluşuyordu. Dizide, Eser Yenenler, Büşra Pekin, Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Metin Yıldız, Metin Keçeci, Emre Polat, Ayça Erturan gibi pek çok genç oyuncu yer aldı. 

ayca-erturan3.jpg

2009’da Neşeli Hayat isimli filmde yer aldı. Film, hayatı yolunda olmayan ve çocukları güldüremeyen bir noel babanın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin ve Ersin Korkut yer aldı. 2013’te Yağmurdan Kaçarken isimli dizide Lidya karakterini canlandırdı. Dizi, İspanyol kökenli Carlos ile Türk kızı İdil’in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Carlos Martin, Ezgi Asaroğlu, Ayça Erturan ve Ali Ersan Duru yer aldı. 

 

Başarılı oyuncu daha sonra ise Evli ve Öfkeli isimli dizide Dilek karakterini canlandırdı. Dizi, kocaları tarafından aldatılan 4 kadının intikam almak için yaptıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ayça Erturan, Ebru Cündübeyoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Elif Atakan yer aldı. 

Ayça Erturan'ın Yer aldığı Dizi ve Filmleri

  • TAKIM: Mahalle Aşkına! -2015
  •  Evli ve Öfkeli  -2015
  •  Aşk Nerede - 2015
  •  Yağmurdan Kaçarken -2013
  •  Bir Kurabiye Masalı-2012
  •  Çok Filim Hareketler Bunlar -2010
  •  Neşeli Hayat -2009
  • Çok Güzel Hareketler Bunlar-2008
  •  Bir Demet Tiyatro -2006
  • Avrupa Yakası -2004

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum