Ayağı Kırılan Yavru Ayı Ameliyata Alındı!

Erzurum İspir ilçesinde, annesi köylüler tarafından öldürülen, ayağı kırık yavru ayı ameliyata alındı.
Ayağı Kırılan Yavru Ayı Ameliyata Alındı!

İspir ilçesindeki ormanlık alanda Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Bölge Müdürlüğü görevlilerince bulunan ve 2 kardeşi ile annesi öldüğü belirlenen 3 aylık yavru bozayı, Kars'taki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi.

Sağ bacağındaki kırık bulunan yavru bozanın ameliyatı Başhekimi Celal Şahin Ermutlu tarafından ameliyatı yapıldı.

Ermutlu, "Yaklaşık 15 kilo ağırlığında yavru dişi ayı, annesi köylüler tarafından öldürülmüş. Yavru ayılarımız aslında 3 kardeşlermiş. Diğer kalan 2 tanesi maalesef açlıktan hayatını kaybetmiş. 3'üncü ayımız dişi bir ayı 15 kilo ağırlığında muhtemel trafik kazası sonucu uyluk kemiğinde tam kırıkla getirildi. Burada hastanemizde önce muayenesini yaptık.

ayı

Kırık teşhisini koyduk. Genel durumu biraz bozuktu. Muhtemelen açlığa bağlı olarak, dün geceden beri hastanemizde tedavi altında bulunmakta, genel durumu bugün biraz daha düzelttik. Kırığa yönelik planlamamızı yaptık.

ayı

Son hazırlıkları başladı. Muhtemelen 1-2 saat içerisinde hayvanımızı operasyonla tedavi edip, en kısa zamanda doğaya salmayı düşünüyoruz" dedi.

YAVRU AYI İLK GELDİĞİ ZAMAN..

ayı

Ermutlu, "İlk geldiğinde açlıktan dolayı bitap durumdaydı. Şok tablosu vardı fakat sıvı tedavisiyle destekledik. Durumu biraz daha stabil hale getirdik. İlk aşamadaki amacımız yavru ayımızın operasyona hazır hale getirilmesiydi.

yavru ayı

Bu sabah yaptığımız genel muayenede hayvanın operasyona hazır hale geldiğini gördük. Operasyon hazırlıklarının devamında inşallah başarılı bir ameliyatla da kırığını iyileştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum