Avustralya Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri

Avustralya’daki Türk Başkonsoloslukları randevu alma hizmeti hakkında tüm detaylı bilgiler içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte, Avustralya’daki pasaport, vize ve diğer işlemler için başvurula T.C Avustralya Başkonsoloslukları listesi…
Avustralya Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri

Avustralya’da, ülke toprakları içerisinde ortalama 202.000 Türk vatandaşı yaşamaktadır. Avustralya’da yaşayan Türk vatandaşlara ise 3 farklı bölgeden Başkonsolosluk hizmeti verilmektedir. T.C Avustralya Başkonsoloslukları üzerinden, vize, pasaport ve diğer resmi işlemler halledilmektedir. Aynı zamanda T.C Avustralya Konsolosluklarından internet üzerinden randevu elmayı (e-konsolosluk) bu içerikten öğrenebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Avustralya’daki Türk konsolosluklarının görev bölgeleri, adresleri, telefon ve mail bilgilerine aşağıdan erişebilirsiniz.

NOT: Avustralya'daki Türk temsilciliklerindeki ( Türk Konsoloslukları) işlemlerinizi internet üzerinden nasıl gerçekleştirileceği hakkında bilgi sahibi olmak için "E-Konsolosluk Randevu Alma ve Sorgulama" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda Avustralya gezilecek yerleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz "Avustralya Gezilecek ve Görülecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


T.C Kanberra Büyükelçiliği

Avustralya’nın başkenti Kanberra’da bulunan ve Türkiye ile Avustralya arasındaki ilişkilerde köprü görevi üstlenen Kanberra Büyükelçiliği’nin görev alanı “Bütün Avustralya, Kiribati, Marshall Ad. Nauru, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu Cumhuriyeti’ni kapsamaktadır.

t.c kanberra büyükelçiliği avustralya

Adres: 6 MOONAH PLACE, YARRALUMLA, A.C.T. 2600 AUSTRALIA

Telefon: 00 61 2 62 34 00 00

Faks: 00 61 2 62 73 44 02

[email protected]

T.C Kanberra Büyükelçiliği Resmi Sitesi


T.C Melburn Başkansolosluğu

Avustralya’da yer alan T.C Yurtdışı temsilciliklerinden bir tanesi olan T.C Melburn Başkonsolosluğu’nun görev bölgesi “Viktorya, Güney Avustralya, Batı Avustralya ve Tasmania Eyaletleri, Heard, Mac Donald ve Macquaire Adaları, Avustralya Antarktika Toprakları”nı kapsamaktadır. Bu bölgede yaşayan Türk vatandaşları e-konsolosluk, pasaport ve vize işlemleri dahil birçok işlemi bu kurumdan gerçekleştirebilirler.

t.c melburn başkonsolosluğu avustralya

Adres: Level 8, 24 Albert Road, South Melbourne VICTORIA 3205 AUSTRALIA

Telefon: 0061 3 96 96 60 66 / 0061 3 96 96 60 46

Faks: 00 61 3 96 96 61 04

[email protected]

T.C Melburn Başkonsolosluğu Resmi Sitesi


T.C Sidney (Sydney) Başkonsolosluğu

Avustralya’da yer alan iki başkonsolosluktan bir tanesi olan T.C Sidney Başkonsolosluğu’nun görev alanı “New South Wales, Queensland, Kuzey Eyaletleri Arazisi, Avustralya Başkent Arazisi (ACT), Norfolk, Ashmore, Cartier, Cocos ve Christmas adaları, Vanuatu” bölgelerini kapsamaktadır. Bu bölgede yaşayan Türk vatandaşları e-konsolosluk başta olmak üzere pasaport ve vize işlemler dahil diğer bütün konsolosluk işlemlerini randevulu şekilde bu kurumdan halledebilirler.

t.c sidney başkonsolosluğu avustralya

Adres: 66 OCEAN STREET, WOOLLAHRA NSW 2025 AUSTRALIA

Telefon: 00 61 2 93 02 46 00

Faks: 00 61 2 93 62 45 33

[email protected]

Sidney (Sydney) Başkonsolosluğu Resmi Sitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.