Avustralya Çoban Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Avustralya Çoban köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Avustralya Çoban köpeği en yakın sırdaşınız olabilir..
Avustralya Çoban Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Avustralya Çoban Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

10. Avustralya Çoban Köpeği yükske enerjiye sahip olmasından dolayı her daim meşgul edilmesi gerekmektedir. Özellikle günlük 30 ile 60 dakika aralıksız oyun oynaması köpek sağlığını koruyacaktır. Oyunları genellikle getir-götür tarzı aktivitelerle gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca usta bir frizbici olduğunu da unutmamak gerek.

9. Gerekli egzersiz ihtiyaçları karşılanmaması durumunda Avustralya Çoban Köpeği inanılmaz saldırgan ve agresif tavırlar sergileyebilmektedir. Özellikle yüksek sesli havlamalar ve yıkıcı hareketler yaşatmaktadır.

8. Avustralya Çoban Köpeği her daim geniş açık alan ihtiyacı duymaktadır. Bu nedenle bu köpeğe sahip ailelerin bahçeli bir eve sahip olması önerilmektedir. Apartman hayatına uygun yaşamaları daha zor olacaktır. Çünkü Avustralya Çoban Köpeği her daim kendine ait bir kulübe isteyecektir.

7. İnsanlarla her daim iç içe olmak isteyen Avustralya Çoban Köpeği son derece şefkatli ve merhametli olmasının yanı sıra içgüdüsel olarak çocukları her daim korumaktadır.

6. Doğası gereği tanımadıkları insanlara karşı dikkatli ve temkinli yaklaşan Avustralya Çoban Köpeği son derece iyi bir bekçi olmaz özelliğine sahiptir. Bu sebeple yabancılara karşı saldırgan olmaması adına iyi eğitilmesi gerekecektir.

5. Avustralya Çoban Köpeği birbirinden farklı renk ve desenleri ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Köpeklerin Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilebilmesi için merle, kırmızı, siyah, mavi yada üç renk tonlarını içermesi gerekmektedir. Ayrıca katlı tüy yapısı ile en soğuk hava şartlarına dahi dayanabilen Avustralya Çoban Köpekleri son derece iyi kuşanmış kaba ve orta uzunlukta tüyleri ile bilinmektedir.

4. Genellikle beslenme ve egzersiz durumuna göre değişiklik gösteren yaşam süresi Avustralya Çoban Köpeği içinde geçerlidir. Her daim mutlu olmasının dahi etkileyeceği yaşam süresinde yapılan araştırmalar ortalama olarak 13 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiğini söylemektedir.

3. Avustralya Çoban Köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri son derece sevecen, iyi huylu, zeki, akıllı, aktif ve cesur köpekler olmasıdır. Tüm bu özellikleri ile yüzyıllar boyunca hem sürüleri koruması için hem de aileler tarafında severek beslenmesi için sahiplendirilmiştir.

2. Beslenme ve yaşayış şekline göre değişiklik göstermekte olan Avustralya Çoban köpeği genellikler iri ve ağır cüssesi ile bilinmektedir. Ancak dişiler erkek türlere göre daha zayıf kalmaktadır. Ortalana bir Avustralya Çoban köpeğinin ağırlığı erkeklerde 25 ile 32 kg iken dişilerde 16 ile 25 kg aralığındadır. Vücut uzunlukları da erkeklerde 51 ile 60 cm iken dişilerde 46 ile 54 cm uzunluğuna sahiptir.

1. Bu türü sahiplenme kararı alan bireylerin tüm masrafları ile başa çıkacağından emin olması gerekmektedir. Her daim düzenli bakım ve veteriner masrafları olan Avustralya Çoban köpeği en kaliteli mamalar ile beslenmeyi isteyecektir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.