Avuç İçi Terlemesine İyi Gelen Kremler, Yağlar ve Kürler

Psikolojik nedenlerin büyük rol oynadığı avuç içi terlemesi problemi hakkında bilgileri bir araya getirdik. İşte el terlemesine çözüm önerileri.
Avuç İçi Terlemesine İyi Gelen Kremler, Yağlar ve Kürler

Genetik bir problem olduğu bilinen avuç içi terlemesi bazı durumlarda hiç hoş olmayan sonuçlarla bizleri karşı karşıya bırakabiliyor. Bu hastalığın çözümü ise hem doğal yollar hem de bilimsel yollar. Avuç içi terlemesini önlemek için besinlerden çinko içerikliler, bitki çaylarından ada çayı, kremlerden Ducray Hidrosis, kürlerde kabartma tozu kürü, yağlardan ise Hindistan cevizi yağı tercih edilebilir.

Avuç Terlemesini Önleyen Besinler

Avuç Terlemesine İyi Gelen Besinler

Avuç içlerinde meydana gelen terleme probleminin ortadan kalkması için çinko içerikli besinler tüketmeyi deneyin. Ayrıca kahve, kola gibi kafein içerikli içecekleri tüketmemeye özen gösterin. Kafein ellerinizin daha çok terlemesine neden olur. Hazır yiyecekleri azaltmak ve soda tüketmemek avuç içleriniz terlememesini sağlayacaktır. Kuru üzüm, yeşil yapraklı sebzeler, meyveler tüketerek avuç içi terlemesini geçirebilirsiniz.

Avuç İçi Terlemesine İyi Gelen Bitki Çayları

Avuç Terlemesine İyi Gelen Besinler

Ellerinizi ılık bir adaçayının veya siyah çayın içerisine sokarak 10 dakika kadar bekletmek terlemeye iyi gelir. Adaçayının terleme sonucu oluşan kötü kokuyu azalttığı bilinmektedir. Siyah çayda terlemeyi azaltan bileşenler yer aldığı için poşetleri avucunuzda tutmak da el terlemesini azaltmaya yardımcıdır. 

Avuç İçi Terlemesini Geçiren Kremler ve İlaçlar

Avuç Terlemesine İyi Gelen Besinler

Doktorun önerisi ile alabileceğiniz bir krem olan Ducray Hidrosis terleme karşıtı krem sayesinde artık el, ayak terlemesi yaşamayacaksınız. Koku sorununu da ortadan kaldıran bu krem aynı zamanda kısa sürede etkisini gösteriyor. Tereson terleme önleyici krem de koltuk altı, el, ayak gibi bölgelerde üst düzey ferahlık sunarak terlemeyi sonuna kadar önlüyor.

Avuç İçi Terlemesini Tedavi Eden Kürler

Avuç Terlemesine İyi Gelen Besinler

Avuç içi terlemesine iyi gelecek birçok kür vardır. Birinci uygulama için 2 yemek kaşığı bebek pudrası, 1 adet limon kabuğu, 1 yemek kaşığı kuru nane ve 1 adet küçük leğen yeterli olacaktır. Malzemeleri elinizin sığacağı büyüklükte bir kabın içinde karıştırın ve ellerinizi bu karışımın içinde 20 dakika bekletin. Daha sonra ellerinizi kurulayın. Bu uygulamayı günde 2 kere tekrarlayın.

İkinci uygulama için ise kabartma tozunu deneyebilirsiniz. Aşırı terleme sorununa karşı oldukça iyi bir yardımcı olan, doğal ter önleyiciler arasında yer alan kabartma tozu, vücuttaki nemi emer ve vücut kokusunu nötralize eder. Bu özelliği ile aşırı terleme sorununu kontrol altına alır. Ayrıca ter nedeniyle oluşan kötü kokuyu da ortadan kaldırır. 1 çay kaşığı kabartma tozunu az miktarda su ile karıştırarak bir maske hazırlayın. Bu maskenin içerisine tercih ettiğiniz bir uçucu yağdan 3-4 damla damlatın. Hazırlamış olduğunuz karışımınızı terleyen bölgelerinize sürün ve 15-20 dakika bekletin. Bir süre bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Son yöntem olarak küçük kabın içerisine bir miktar su ekleyin. Daha sonra suya 1 fincan deniz tuzu ve 1 fincan elma sirkesi ilave edin. Birleştirdiğiniz malzemeleri karıştırın ve ellerinizi bu kabın içinde 20 dakika bekletiniz. Bekletme aşamasından sonra ellerinizi havlu yardımıyla kurulayınız. Bu işlemi düzenli olarak her gün tekrarlayınız.

Aşırı Avuç İçi Terlemesine Faydalı Yağlar

Avuç Terlemesine İyi Gelen Besinler

İçerisinde hindistancevizi yağı ya da lavanta yağı içeren sabunlar elinizin hijyenik kalmasını sağlarken aynı zamanda florasını korur. Bu da el terlemesinin kokusunu tamamen giderir. El temizliğinize dikkat etmeniz el terlemesini biraz da olsa gidermeye yardımcıdır. Yapay koku içermeyen bu sabunlar ellerinizin mis gibi kokmasını sağlar.

Cilt bakımının olmazsa olmazlarından biri olan Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki laurik asit sayesinde terin neden olduğu kötü kokuyu ortadan kaldırır. Kötü kokuya neden olan bakterilere karşı oldukça etkili olan Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda doğal deodorant yapımında da kullanılmaktadır. Hoş ve tatlı bir kokuya sahip olan Hindistan cevizi yağı, gün boyunca cildinizin kokusunu taze tutar. Hindistan cevizi yağını doğrudan terleyen bölgelerinize uygulayabileceğiniz gibi doğal deodorant yapımında da kullanabilirsiniz.

Terleme Önleyici En İyi Ürünler

Terleme Önleyici Ürünler Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Tereson Terleme Önleyici Sprey50 ml10/9.9
2Luis Bien100 ml10/10
3Sweatset60 ml10/9.8
4Vichy Deodorant50 l10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Terleme Önleyici
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Terleme Önleyici En İyi 4 Ürün Tavsiyesi

Terleme önleyici ürünleri sizler için aşağıdaki kısımda listeledik.

1. Tereson Terleme Önleyici Sprey

Terleme Önleyici En İyi Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Tereson
Terleme Önleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Terleme önleyici sprey formunda satışa sunulan Tereson marka bu ürün ilk kullanımdan itibaren etkisini göstererek sizler kötü kokulardan ve aşırı terlemeden kurtarır. Özel iyotlu formülü ile bölgesel ter bezlerine etki eden sprey ciltte oluşabilecek tahriş riskini en aza indirerek terleme sorunu için sağlıklı bir çözüm sunar.

2. Luis Bien El Ayak ve Koltuk Altı Terleme Önleyici Sprey

Terleme Önleyici En İyi Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Tereson
Terleme Önleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Cilt bakımında öncü markalardan biri olan Luis Bien'in ürettiği bu terleme karşıtı spreyi uygulandığı bölgeyi gün boyunca kuru tutarak aşırı terlemenin önüne geçer. El, ayak, koltuk altı ve daha birçok bölgede kullanabileceğiniz bu ürünü uygulama esnasında cildin kuru olduğuna emin olmalısınız.

3. Sweatset El, Ayak, Yüz, Koltuk Altı Terleme Önleyici Sprey

Terleme Önleyici En İyi Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Tereson
Terleme Önleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Sweatset marka el, ayak ve koltuk altı ter önleyici sprey ürünü gün içerisinde iki defa kullanılarak aşırı terlemelerin önüne geçmektedir. Bölgesel kullanımlarda kısa sürede etki gösteren bu ürünün içerisinde alkol ve paraben bulunmamaktadır. Hassas ciltler üzerinde de kullanabileceğiniz ter önleyici sprey tahriş ve diğer cilt sorunlarına yol açmaz.

4. Vichy Deodorant Anti-Transpırant Terlemeyi Önleyici

Terleme Önleyici En İyi Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Tereson
Terleme Önleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Gece ve gündüz bakım kremleri ile ön plana çıkan Vichy markasının üretmiş olduğu anti transpırant terleme önleyici sprey güçlü etkisi ile güm boyunca kuruluk sunar. Cildin nefes almasına yardımcı olan bu ürün kötü kokulardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Terleme nedir?

Terleme, vücuttan toksinlerin atılabilmesi ve vücut ısısının sağlanması adına gerekli bir durumdur. Avuç içlerinde çok fazla bulunan ter bezleri özellikle yaz aylarında sık sık avuç içi terlemesine neden olmaktadır.

Avuç içi neden terler?

Sağlık sorunu, psikolojik nedenlere bağlı olan terlemeler ilk olarak avuç içlerinde gerçekleşir. Avuç içi terlemesi heyecan, stres, acı ve korku gibi psikolojik nedenlere bağlı olarak meydana gelse de çeşitli hastalıkların belirtisi olarak da görülebilmektedir. Tiroid hastaları, obezite ve diyabet gibi hastalıklarda sıklıkla avuç içi terlemesi problemine rastlanılmaktadır.

Avuç içi terlemesi neden olur?

Tamamen sağlıklı olan birisinde de aşırı derecede avuç içi terlemesi gözükebilir. Avuç içi terlemesi genetik bir problemdir. Gün içinde avuç içi terlemesi birçok kişinin karşılaştığı problemlerden birisidir. Çeşitli nedenlere dayanan avuç içi terlemesi stres, heyecan, korku, üzüntü ve acı gibi psikolojik nedenlere bağlı olarak meydana gelmektedir. Aynı zamanda birçok hastalığın belirtisi olarak avuç içi terlemesi problemi görülebilir. Avuç içlerinin terlemesi küçük bir problem olarak görülse de günlük hayatı etkileyen bir durumdur. Biriyle tokalaşmak durumunda kalınan anlarda oldukça rahatsız edici olmaktadır. Özellikle sevgilinizle ve eşinizle el ele tutuşmak kabus haline gelebilir.

Avuç içinin terlemesine neden olabilecek hastalıklar neler?

1. Enfeksiyon ve iltihaplar. Tırnak mantarı gibi durumlarda avuçlar terler.
2. Sinir hastalıkları
3. Kemiklerin irileşmesi ve kontrolsüz büyüme
4. El ve ayaklarda hassasiyet artışı ile ilgili hastalıklar
5. Bölgesel ağrılar.
6. Doğuştan gelen cilt hastalıkları
7. El tümörü
8. Metabolik bozukluklar

Avuç içi terlemesi tedavi yöntemi nasıl?

Öncelikle avuç içi terlemesinin nedenleri araştırılmalıdır. Endokrinoloji uzmanına muayene olmalı ve gerekli tetkiklerin yapılması gereklidir. Herhangi bir hastalık bulgusuyla karşılaşılmaması durumunda dermatoloji ve göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir. Avuç içi terlemesinde kalıcı bir yöntem ise klipsli ETS ameliyatıdır. 20-25 dakika süren bu tedavi yöntemiyle kesin sonuç almanız mümkün. Bu ameliyat ile terleme uyarısı veren sempatik sinir dalları, göğüs kafesi içine kapalı bir şekilde girilerek devre dışı bırakılır. Sempatik sinirlerin devre dışı bırakılması korkulduğu üzere felç riski oluşturmaz. Uygulama dermatoloji ve plastik cerrahi uzmanınca yapılmalıdır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum