Avrupa'daki Ucuz Yaz Tatili Merkezleri

“Bu kez yaz tatilimi Avrupa’nın bir şehrinde geçirmek istiyorum” diye düşünenler haberimizi okusun. İşte, Avrupa’nın en ucuz şehirleri…
Avrupa'daki Ucuz Yaz Tatili Merkezleri

Yıl boyunca sarf ettiğiniz enerjiyi geri almanın yolu güzel bir yaz tatilinden geçer. Daha önce yurt dışında tatil yapmadıysanız bu yaz bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Çeşitli kültürleri ve insanları tanıma fırsatı ve farklı şehirleri görebilmeniz için bu yaz tatilinde sizlere Avrupa’nın en ucuz 10 şehrini derledik. Tatilini bir Avrupa ülkesinde geçirmek isteyen aynı zamanda ucuz tatil yapma düşüncesinde olanlar için Avrupa’da çok para harcamadan tatil yapacağınız şehirleri sizlere sunuyoruz.

Aşağıda sunacağımız rakamsal bilgiler ilgili ülkelerin 3 yıldızlı otellerinde 1 günlük yemek, barınma ve bölgede seyahat etme gibi aktivitelerin toplam bedellerinden oluşmaktadır.

 

bukres.jpg

1. Bükreş: Romanya’nın başkenti Bükreş Avrupa’daki tatilcilere en ucuz tatil fırsatını sunan şehir olarak göze çarpıyor. Bükreş’te tatilin günlük maliyeti yaklaşık 43 dolar civarında.  

 

sofya-3.jpg

2. Sofya: Yine bir başkentteyiz. Yaz tatili için Bulgaristan’ın başkenti Sofya’yı ülkemize de yakın olması bakımından tercih edebilirsiniz. Ayrıca burada tatilin günlüğü 45 doları aşmıyor. Sofya’da Osmanlı’dan kalma İslami eserler (cami, medrese vs.)

 

kiev-3.jpg

3. Kiev: Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ulaşım her konuda rahattır. Ayrıca şehirdeki Dinyeper Nehri büyük ilgi uyandırmaktadır. Günlük sadece 46 dolara tatil yapabileceğiniz Kiev’de birçok eğlence merkezi de bulunuyor.

 

cesky-krumlov-3.jpg

4. Cesky Krumlov: Çek Cumhuriyeti’nin mütevazı şehirlerinden biridir. Harika manzaralara ve tarihi eserlere sahiptir. Üstelik burada geçireceğiniz tatilin günlük bedeli sadece 49 dolara tekabül ediyor.

 

saraybosna-3.jpg

5. Saraybosna: Dost ülke Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da tatil yapmanın gündelik bedeli 50 dolar civarında. Şehirde çok güzel çarşılar ve Osmanlı dönemine ait mimari eserler var.

 

st-petersburg-3.jpg

6. St. Petersburg: Rusların Moskova’dan sonraki en önemli şehri olan Petersburg içerisinde birçok mimari eserin ve eğlence merkezinin bulunması açısından iyi bir tatil yeri sayılabilir. Üstelik burada günlük tatil bedeli sadece 51 dolar.

 

budapeste-4.jpg

7. Budapeşte: Avrupa’daki en önemli merkezlerden biri olarak kabul edilen Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de günlük 52 dolara tatil yapmanız mümkün.

 

krakow-001.jpg

8. Krakow: Polonya’nın önemli şehirlerinden Krakow’da eşsiz mimari eserlerle tanışabilirsiniz. Şehirde muhteşem meydanlar ve parklar da bulunuyor. Krakow’da tatilin günlük maliyeti 53 dolar.

 

belgrad.jpg

9. Belgrad: Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Osmanlı döneminden kalma eserler de mevcut. Ülkede ulaşım da hayli ucuz. Tatilinizin bir günlük maliyeti 54 dolar.  

 

split.jpg

10. Split: Hırvatistan’ın görülmesi gereken şehirlerinden biridir. Split’te yüzlerce yıllık Roma eserleri bulunmaktadır. Bu şehirde günlük 62 dolara tatil yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.