Avrupadaki Çocuk Mülteciler Fuhuşa Zorlanıyor

Harvard Üniversitesi’nin hazırladığı yeni rapora göre; Yunanistan’dan İngiltere’ye geçmek isteyen çocuk mülteciler fuhuşa zorlanıyor.
Avrupadaki Çocuk Mülteciler Fuhuşa Zorlanıyor

The Guardian'ın haberine göre; Suriye, Afganistan ve Pakistan gibi çatışma bölgelerinden kaçan göçmen çocuklar, hayatlarını kurtarmak için Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Küçük yaştaki bu çocuklar ulaşımlarını sağlayacak kaçakçıya para verebilmek için bedenlerini satmak zorunda kalıyor. Rapor hakkında konuşan Harvard Sağlık ve İnsan Hakları bölümü profesörleri bu durumu; “Mülteci çocuklara yönelik cinsel istismar salgını...” olarak nitelendiriyor.

Cinsel sömürünün hem kent hem de kırsal alanlarda çok yüksek olduğu görülüyor. Bedenlerini ortalama 15 dolara satan bu çocuklar, uyuşturucuya da bağımlı hale getiriliyor. Böylece yolculuğuna devam etmek isteyen çocuklar kazanmaları gereken paraya hiçbir zaman erişemiyor ve bu bataklıktan çıkamıyor.

En yaygın istismar edilen çocuklar arasında Suriyeli ve Afgan erkek çocukları birinci sırada yer alıyor. Müşterilerinin büyük çoğunluğu ise 35 yaşından büyük kişiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.