Avokadolu Dondurma Tarifi

Salata ve soslarda görmeye alışık olduğumuz avokado bu kez dondurma ile birleşti. İşte avakadolu dondurma tarifi…
Avokadolu Dondurma Tarifi

Avokadolu Dondurma Nasıl Yapılır?

Çocuklarınızın çok seveceği bu tarifi evde kolayca hazırlayabileceksiniz. Yaz sıcaklarında pratik bir şekilde serinleyebileceğiniz dondurmalarınızı doğal olduğu için sevdiklerinizle rahatça paylaşabilirsiniz.

Malzemeler;

  • Avokado (3 Adet, Orta Boy)
  • Bal (2 Yemek Kaşığı)
  • Süt (200 ml.)
  • Sıvı Krema (Yarım Su Bardağı)
  • Yeşil Limon Suyu (Yarım Limondan)

Hazırlanışı;

Avokadolarınızı iki eşit parça olacak şekilde keskin bir biçimde ortadan kesin. Ardından ortasındaki çekirdeği çıkartın.

Avokadonun yumuşak kısımlarını kaşıktan yardım alarak bir kap içersine çıkartın. Diğer kısımları kullanmayacağınız için çöpe atın.

Avokadoları, balı, sütü, sıvı kremayı ve limon suyunu blendır yardımıyla ya da mutfak robotu kullanarak püre haline getirin.

Püre haline getirdiğiniz karışımı dondurma kalıplarına eşit şekilde dökün. Kalıpların üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra orta kısımlarına tahta dondurma çubukları yerleştirin.

4-5 saat kadar derin dondurucuda bıraktığınız dondurmalarınızı kalıplardan çıkartın. Avokadolu dondurmalarınız servise hazır.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.