Avokado Yağının Saça Olan 10 Mucizevi Faydası

Eğer saçlarınız problemliyse avokado yağı tam size göre. Bu içeriğimizde mucizevi etkileri olan avokado yağının saça olan faydalarını bir araya getirdik.
Avokado Yağının Saça Olan 10 Mucizevi Faydası

Avokado Yağının Saça Faydaları

Saç problemleri için geliştirilen bir sürü ürün vardır. Ancak genel olarak dışarıdan satın alınan saç bakım ürünleri saç sorunlarının çözülmesine yardımcı olsa da öte yandan saçlara zarar veriyor. Bu nedenle doğal yöntemler kullanarak saç bakım uygulamak, uzmanların önerileri arasında yer almaktadır.

Doğanın sunduğu harika besinler arasında yer alan avokado, hem tat olarak güzel bir meyvedir hem de faydaları ile insan sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. Cilde, vücuda ve saçlara oldukça büyük faydalar sağlayan avokado yağı, bilinen faydalarına ek olarak birçok farklı özelliğe ve faydaya sahiptir. Peki, avokado yağının saça faydaları nelerdir, nasıl kullanılmalıdır?

1. Kuru Saç Problemini Ortadan Kaldırır

avokado yağının saça faydaları

Avokado yağının saça faydalarından belki de en büyüğü kuruluğu ortadan kaldırmasıdır. Kuru saç problemi, modern zamanın en büyük problemlerinden biridir. Çünkü kullanılan saç düzleştirici, maşa ve fön makinesi gibi aletlerin yanı sıra saçların sık işlem gördüğü günümüzde saç kuruluğu da haliyle kaçınılmaz bir durum haline gelmektedir. Kuru saç problemine karşı etkili bir kalkan görevi üstlenen avokado yağı, saçların doğal nem dengesini koruyarak kurumaların önüne geçiyor. Düzenli kullanılması durumunda kısa sürede etkisini gösterebilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Kuru Saçlara Evde Bakım Önerileri

2. Saç Derisinde Kan Akışını Hızlandırır

avokado yağının saça faydaları

Avokado yağının saçlara faydaları bir hayli fazladır. Ancak bunlar içinde en çok dikkat çeken ve ihtiyaç duyulan şeylerden biri saç derisindeki kan akışını hızlandırmasıdır. Kan akışının yavaşlaması saç dökülmelerine en çok neden olan etkenlerden biridir. Faydaları ile saç bakım uzmanlarının markajında olan avokado yağı, düzenli kullanıldığında saç derisindeki kan akışını hızlandırarak kaşınma, kepeklenme ve dökülme gibi durumların önüne geçmektedir.

İlginizi Çekebilir
Saça ve Saç Derisine Faydalı Yağlar

3. Saçlar İçin Gerekli Vitamin Desteğini Sağlar

avokado yağının saça faydaları

Saç bakımında kullanılan ürünlerin içerisinde E vitamini oldukça sık bulunmaktadır. Buna ek olarak mineraller de yine saç bakımı ürünlerinin içerisinde olur. Ancak bu ürünlerde her ne kadar vitamin ve mineraller yer alsa da kimyasal madde de içerdikleri için saç bakımında kullanılması çok da doğru değildir. Evde kendi başınıza yapabileceğiniz saç bakım kürleri, kimyasal hazır saç bakım ürünlerinden çok daha etkilidir. Avokado yağının saça faydaları arasında saçlara gerektiği gibi vitamin desteği sağlaması da yer alıyor. Bu saçların hem uzamasına hem de sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca parlak bir görünüm kazanmasını da destekler.

İlginizi Çekebilir
Saç İçin Gerekli Vitaminler

4. Saç Dökülmelerinin Önüne Geçer

avokado yağının saça faydaları

Avokado yağının saça faydalarından birisi de dökülmeleri engellemesidir. Çağımızın en büyük problemlerinden biri de saç dökülmeleridir. Aslında genetik yatkınlık erkeklerde daha çok görülmekte iken kadınlarda ise dış etkenler saç dökülmesine çok daha fazla neden olmaktadır.

Saçların çok işlem görmesi, boya, röfle, jöle ve saç şekillendirici spreylerin aşırı bir şekilde kullanılması saç dökülmelerine neden olmaktadır. Bu tip durumların önüne geçebilmek için elbette bu tür saç bakımlarından uzak kalmak en doğrusudur. Ancak ek olarak avokado yağının saça faydalarından yararlanarak saç dökülmelerini engelleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkiler

5. Saçları Nemli Tutar

avokado yağının saça faydaları

Saçların kendinden doğal bir nem dengesi bulunmaktadır. Bu nem dengesi bozulduğunda saçlarda birçok problem görülmeye başlar. Doğal olarak saçların kendi ürettiği nem, saçların işlem görmesinden dolayı durmaya başlar ve saç sorunları görülmeye başlar. Saçların nemli kalmasına yardımcı olan avokado yağını kullanarak bu tip sorunların ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli şekilde kullandığınızda kısa sürede etkisini görebilirsiniz.

6. Saçların Daha Hızlı Uzamasını Sağlar

avokado yağının saça faydaları

Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olan avokado yağı aynı zamanda dökülmeleri de önlemektedir. Yüksek ısı, her gün saç yıkama, kimyasal ürünler kullanma gibi problemlerden dolayı saçların uzaması yavaşlayabilir. Bunun için avokado yağını masaj şeklinde kullanarak uzama sürecini kısaltmanız mümkündür.

İlginizi Çekebilir
En Kolay ve Hızlı Saç Uzatma Tüyoları

7. Saçları Dolgunlaştırır ve Parlatır

avokado yağının saça faydaları

Saç kurutma makinesi, güneş ışınları, sürekli saç boyatma, saça zarar veren dondurucu wax, saç spreyi gibi ürünleri kullanma, ısı veren şekillendirici aletler yüzünden saçlarımız yıpranır ve matlaşır. Bunun önüne geçmek için avokado yağı kullanılabilir. Avokado yağı sayesinde saç eski formuna kavuşur, parlak ve hacimli gözükür.

İlginizi Çekebilir
Dolgulu Saçlar için Saç Bakım Önerileri

8. Kepeği Önler

avokado yağının saça faydaları

Saçlarınızda çok fazla kepek varsa avokado yağını elinize damlatın, daha sonra 10 dakika kadar saçlarınıza masaj yapın. 1 saat saçlarınızda beklettikten sonra soğuk su ile durulayın. Eğer saçlarınız yağlı kalmasını istemiyorsanız şampuan ile durulayabilirsiniz. Haftada 2 kez uygulandığında kepeğin yavaş yavaş azalmaya başladığını göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepek Sorununu Ortadan Kaldıran Bitkisel Yöntemler

9. Saçları Yumuşatır

avokado yağının saça faydaları

Saçları yumuşacık bir kıvama getirerek elektriklenmesini ve kabarmasını önleyen avokado yağı aynı zamanda içerdiği mineraller, vitaminler sayesinde saç derisini de besler. Saç telleri yumuşar, saça hızlıca şekil verilebilir. Sabah kalktığınızda saçlarınız kabarıyorsa, şekil vermek için 15 dakikadan fazla uğraşıyorsanız kesin çözüm avokado yağıdır.

10. Saç Kırıklarını Onarır

avokado yağının saça faydaları

Saçlardaki kırıklar hem dökülmelere yol açar hem de saçların uzamasını etkiler. Ayrıca saç kırıkları saçı yıpratır ve matlaştırır. Saç kırıklarını onarmak için saç derisini beslememiz gerekir. Avokado yağı saç derisini besleyen bileşenleri içerisinde barındırır. Saça sürüldüğü andan itibaren etkisini göstermeye başlar. Eğer saç kırıklarınız çok fazla ise avokado yağını haftada 2 kez kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Gidermenin Yolları

Saç Bakımında Etkili Avokado Maskeleri

Günümüzde en çok karşılaşılan saç problemlerinin başında; kuruluk, kepek ve saç derisi sorunları gelmektedir. Dış etkenlere fazlasıyla maruz kalmak, düzleştirici ve diğer ısıtıcıların saçlarda fazla kullanılması gibi nedenler, saçlarda kuruluk başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Avokado, bu tip sorunların üstesinden gelebilmek için kullanılabilecek harika bir doğal üründür.

1. Saç Dengesini Koruyan Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

avokado maskesi

Avokado, kendi başına saçlara sunduğu olumlu etkileri ile bilinen ve saç bakım uzmanlarınca tavsiye edilen bir bitkidir. Evde yapabileceğiniz karışım ile saçlarınıza uygulamanız halinde, saçlarınızda istediğiniz sağlığı ve canlılığı yakalayabilirsiniz. Peki, avokado maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler:

Avokado
Mayonez

Elinizde hazır olan iki malzeme varsa işlemi yapmaya başlayabilirsiniz. Avokadonun kabuğunu soyduktan sonra blenderden geçirin. Ancak su haline gelmesini sağlamanız daha etkili olacaktır. Daha sonra elde ettiğiniz pürenin içerisine bir miktar mayonez ekledikten sonra iyice karıştırın. Hazır hale getirdiğiniz maskeyi, parmaklarınız yardımı ile saçlarınıza iyice yedirin. İşlem bittikten sonra saçlarınızı bone yardımı ile kapatın. 20 dakika kadar bekledikten sonra şampuan yardımıyla saçlarınızı yıkayın.

2. Yoğun Nem Veren Avokadolu Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

avokado maskesi

Alternatif olarak kullanılacak ve saçlara farklı yönde etki edecek bir diğer avokado maskesi için elinizde bulunması gereken malzemeler şunlardır;

1 yemek kaşığı yoğurt
½ olgun avokado
½ olgun muz
1 tatlı kaşığı bal

Elinizde hazır bulundurduğunuz malzemeleri karıştırarak krem haline gelmesini sağlayın. Daha sonra hazırladığınız maskeyi saçlarınıza uygulayın ve bone ile kapatın. 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayarak durulayın. Haftada 1 defa uygulayabileceğiniz bu maske ile saçlarınızda mükemmel değişimin meydana geldiğini göreceksiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağıSaç Maskesi

En İyi Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Güçlendirici10/10
2BOTANICA COMFORT KeratinBakım YağıOnarıcı, Nemlendirici10/9.8
3Dax SupergroKremBesleyici, Onarıcı10/9.9
4Boom ButterBakım YağıOnarıcı, Besleyici10/9.7
5Kerastase Elixir UltimeBakım YağıNemlendirici, Canlandırıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Avokado yağının saça olan faydalarından yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise vitamin dolu içeriği sayesinde saça büyük faydaları olan bakım yağlarını inceleyeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden en iyi 5 saç bakım yağı ürününü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

En iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç bakım yağları listemize Diamond Hair markasının 12 farklı bitkinin yağını içeren saç bakım setiyle başlıyoruz. Tamamen bitkisel yağlardan oluşan bu şampuan, saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak saç uçlarındaki kırılmaları önlüyor. Zengin içeriği sayesinde saçın onarımını yapan ürün, formülündeki keratin proteiniyle saçı güçlendirerek daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Son olarak formülünde bulunan yoğun miktardaki Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlatarak saçın daha hızlı uzamasını sağlayan şampuanın yeni kök oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

En iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen doğal olan bu keratin bakım yağı, saçları güçlendirerek uçlardaki kırılmaları ve dökülmeleri önlüyor. Yoğun vitamin ve mineral içeren formülü sayesinde saçlardaki hasar görmüş bölgeleri onaran ürün aynı zamanda saçı nemlendirerek daha yumuşak olmasını sağlıyor. Bu sayede saçınızı şekillendirirken ya da düzleştirirken daha rahat olursunuz. Ayrıca saça koruyucu bir katman yerleştiren bakım yağı, bu sayede saçı çevresel etkenlerden koruyor.

3. Dax Supergro

En iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Supergro
Saç Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize yavaş uzayan saçlar için özel olarak geliştirilen Dax Supergro ile devam ediyoruz. Botanik yağlardan oluşan içeriği sayesinde saçı ve derisini besleyerek hasar görmüş bölgeleri onaran bakım yağı, saçı nem kaybına karşı koruyarak yumuşak kalmasına yardımcı oluyor. Dax Supergro, özel formülü sayesinde saç derisine nüfuz ederek ferahlamasını sağlıyor. Bu sayede saçta kepek, ölü deri ve egzama gibi oluşumlar önleniyor.

4. Boom Butter

En iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Saça en fazla faydası olan yağların bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren saçlardaki kırılma ve dökülmeleri engelliyor. İçeriğindeki besin değeri yüksek yağlar sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu proteinleri karşılayan ürün aynı zamanda saçın kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı oluyor. Son olarak saçın hasar görmüş bölgelerini onaran bakım yağının düzenli kullanımlarda kepek ve deri döküntülerini büyük oranda azalttığını ekleyelim.

5. Kerastase Elixir Ultime

En iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi oldukça popüler ve bir o kadar da iyi saç bakım markası olan Kerastase'nin bakım yağıyla bitiriyoruz. İlk kullanımdan itibaren saçınızın daha parlak, yumuşak ve canlı olmasını sağlayan Kerastase Elixir Ultime, UV filtresi sayesinde saçı güneşin zararlı ışınlarından koruyor. Mat saçlar için özel olarak geliştirilen ürün, saçları 8 kata kadar parlatmasının yanı sıra 96 saat boyunca elektriklenmeden koruyor. Ayrıca anti alerjik bir yapıya sahip olan bakım yağının tamamen organik bileşenlerden üretildiğini ekleyelim.

Avokado yağı içeren en iyi ürün hangisi?

Cilde ve saça birçok faydası bulunan avokado yağı, direkt olarak kullanılabileceği gibi bazı ürünlerin içeriğinde de yer alıyor. Bu ürünler sayesinde avokado yağının faydalarından günlük olarak faydalanabilirsiniz. En iyi saç bakım ürünleri arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı, Dax Supergro, Boom Butter ve Kerastase Elixir Ultime'yi günlük olarak kullanarak bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

Avokado yağı saça nasıl uygulanır?

Avokado yağını saçlara doğrudan uygulayabileceğiniz gibi farklı bitkisel saç bakım yağları ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu yağı şampuanınızın içine dökerek de uygulayabilirsiniz. Fakat bu karışımı kullanmadan önce saçınızın ufak bir bölgesine denemenizi öneririz. Çünkü olası bir kaşınma veya tahriş durumunda kullanmayı anında bırakmanız gerekiyor.

Avokado yağı ile maske nasıl yapılır?

Saç bakımında önemli bir yere sahip olan avokado yağı maskesi, saç problemlerinin birçoğunun çözümünde kullanılmaktadır. Basit bir şekilde evde hazırlayabileceğiniz maske ile kısa sürede saçlarınızın daha canlı ve sağlıklı olduğunu görmeye başlayacaksınız.

Avokado yağı maskesi hazırlamak için 1 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı bal ekleyerek malzemeleri uygun bir kabın içerisinde kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Son olarak yarım saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın.

Avokado yağı ile sıcak yağ masajı nasıl yapılır?

Avokado yağının saça faydaları bir hayli fazladır. Yukarıda saydıklarımıza ek olarak saç derisinde oluşan pullanma, kepeklenme ve deri döküntüsü sorununun önüne geçmek için avokado yağı ile sıcak masaj yapabilirsiniz. Mikrodalga fırında birkaç saniye ısıtacağınız avokado yağını parmak uçlarınızla saç derisinden saç uçlarına masaj yaparak uygulamanız durumunda bu tip sorunların çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Avokado yağı saç çıkarır mı?

Avokado yağı saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca dökülmeye başlayan saçların dökülmesini durdurur, saç köklerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı çıkmasını sağlar. Avokado yağı genetik faktörlerden dolayı saç dökülmemişse çıkartabilmektedir.

Avokado yağı saçta ne işe yarar?

Avokado yağının saça birçok faydası vardır. Örneğin, saçlardaki kepek oluşumunu önler, saçları parlatır, saç derisini canlandırır, saçları yumuşatır, canlı ve hacimli saçlara kavuşmanızı sağlar, saç tellerini güçlendirir.

Avokado yağı saç uzatır mı?

Avokado yağı saça çok iyi gelmektedir. Belirli nedenlerden dolayı yavaş uzayan saçları uzatabilmektedir. Eğer saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız avokado yağını masaj şeklinde kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum