Australian Mist Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Burmese ile Habeş kedisinin çiftleşmesinden meydana gelen Australian Mist, tamamen insancıl olma özelliği ile bilinmektedir. Bu küçük dostumuz için hazırladığımız içeriğimiz de Australian Mist kedisi bakımı ve özellikleri hakkında merak edilenler..
Australian Mist Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Australian Mist Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Australian Mist, Dr Truda Straede tarafından insan odaklı ve bir o kadar içten yeni bir kedi türü meydana getirebilmek adına Habeş kedisi ve Burmese türü kedinin çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıktığı bilinmektedir. İlk olarak 1980 yılında elde edilen yavru Australian Mist kedisi tamamen Avustralya’da geliştirilmiş bir tür olmasından dolayı adını da buradan almaktadır. Habeş ve Burmese türü kedilerin çiftleştirilmesi ile meydana gelen bu yeni kedi türüne ilk olarak Spotred Mist (benekli mist) adı verilmiştir. Ancak düzenlenen kedi yarışmasında birincilik ödülüne laik görülmesi ile yerel ismini almayı başarmıştır.

Australian Mist yapılan çiftleştirme alışmaları ile 2007 yılına kadar toplam 200 tane elde edilerek gen havuzu genişletilmiş ve 2009 yılı sonrasında tüm dünya ülkelerinde hızla artış göstermiştir.  Oldukça yeni bir kedi türü olarak bilinen Australian Mist, 2011 yılında İngiltere’de üretilmesi ile beraberinde Cat Fancy Yönetim Kurulu tarafından kedi türleri arasına girmeye hak kazandığı bilinmektedir.

Australian Mist


Australian Mist Kedisi Kişiliği

Australian Mist özellikle sevgi dolu mizacı ile kedi severleri adeta büyülemektedir. Yaratılışı ereği oldukça sevecen, uysal ve insancıl tavırları ile Australian Mist tam bir ev kedisi olma özelliğine sahip olduğu söylenmektedir.

Australian Mist

Yavrular kadar yetişkin Australian Mist’de oldukça insancıl, sevgi dolu ve her daim mutlu bir kedi olma özelliğine sahiptir. Kişiliği itibari ile her daim aile fertleri tarafından dikkat çekmek isteyen bir yapıya sahip olduğu bilinmektedir.

Australian Mist

Australian Mist oyuncu kişiliği ile çocuklar ve yetişkinler ile interaktif oyunlar oynamaktan hoşlandığı bilinmektedir. Ayrıca her daim kucakta olmaktan da büyük zevk alan bu küçük dostunuz her daim yanınızda, peşinizde ve yaptığınız her işte kendini dahil etmekten büyük zevk almaktadır.

Australian Mist


Australian Mist Kedisi Görünümü

Australian Mist görünümü itibari ile orta boy kedi ırkları arasında yer almaktadır. Mükemmel tüy yapısının altına gizlenmiş ince ve zarif vücut yapısı ile oldukça atletik bir yapıya sahip olduğu bilinmektedir. Küçük ve masum surat şekilleri hafif üçgenimsi ancak oval yapısı ile oldukça sevecen bir görünüme sahiptir.

Australian Mist

Tüy rengi genellikle kahverengi, mavi, çikolata, leylak, tarçın ve açık kahve tonlarında görülmektedir. Avustralya’da tarçın rengine sahip Australian Mist kedisine altın, açık kahverengi rengine sahip ise şeftali denildiği söylenmektedir. Ayrıca standart tüy renkleri dışında benekli ve mermer desenli görünümlerde de olabildiği bilinmektedir.

Australian Mist

Australian Mist kedisi kaslı vücut yapıları ile oldukça sağlıklı bir kedi türü olduğu bilinmektedir. Bunun dışında erkekler dişilere göre daha iri cüsseye sahiptir. Kulak yapıları vücutlarına göre küçük olması onları daha sevimli yapmaktadır. Gözleri genellikle yeşil renkte olup, oldukça büyük ve parlak bir görünüme sahiptir.

Australian Mist

Atletik vücut yapısı ile Australian Mist kedisinin arka bacakları ön bacaklarına göre daha uzun ve kaslı bir yapıya sahiptir. Beraberinde orta boyutlarda ki tüylü kuyruk yapısı kalın ancak uca doğru ince bir görünüme sahiptir.

Australian Mist


Australian Mist Kedisi Bakımı

Australian Mist kedisi bakımı öncelikle tüy yapısı ile başlamaktadır. Orta uzunluğa sahip sık tüy yapısının düzenli olarak kedi tarağı yada fırçası ile taranması gerekmektedir. Ölü tüylerin kolayca ayıklanmasını sağlayan bu yöntemin dışında küçük dostunuzu ılık bir banyo ile rahatlatabilirsiniz.

Australian Mist

Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da önemli olduğu Australian Mist kedisi düzenli olarak tırnak kesimlerinin yapılması gerekmektedir. Tırnak içlerinde oluşabilecek mikroplara karşı en etkili yol olduğu bilinen bu işlemde oldukça dikkatli olmanız gerektiğini unutmayınız. Bir çok kedi besleyicisi tırnak ve tüy bakım işlemlerinde kedi kuaförü tercihinde bulunduğunu belirtmektedir.

Australian Mist

Australian Mist bakımı arasında en önemli durumun beslenme olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Özellikle kedinizin damak lezzetine uygun birbirinden farklı tavuk, jambon, balık, tahıl, meyve ve sebzeli kuru yada yaş mamaları tercih etmeniz gerekmektedir. Her daim yaşamsal faaliyetlerini sağlıklı yürütebilmeleri için kaliteli kedi mamaları ile beslemeyi unutmayınız.

Australian Mist

Australian Mist diğer kedi türlerinde de olduğu gibi vücut direncinin korunması, bakteri ve parazitlere karşı her daim güçlü kalması için kedi aşısı yapılması gerekmektedir. Veteriner hekim kontrolünde belirlenen aşı süreçleri ihmal edilmeden düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Australian Mist


Australian Mist Kedisi Sağlık Durumu

Australian Mist kedisi türüne özgü olarak herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olmadığı bilinmektedir. Oldukça sağlıklı olan bu kedi türü ortalama 15 ile 20 yıl arasında yaşam süreleri olduğu söylenmektedir. Ortalama ağırlıkları ise 3 ile 5 kg arasında değişiklik göstermektedir.

Australian Mist

Sağlıklı bir vücut yapısı ve doğru bir gelişim için Australian Mist kedisine her daim kaliteli kedi mamaları almanız gerektiğini unutmayınız. Beslenme her hayvanda olduğu gibi kedilerde de oldukça önemli bir unsur olduğu bilinmektedir.

Australian Mist

Australian Mist her daim zinde, güçlü ve sağlıklı kalması için yaşına uygun olarak aşılama işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca açık havaya çıkartacağınız kedinizin diğer hayvanlara karşı kendini koruyabilmesi için yıllık grip ve enteritin aşılarını ihmal etmeyiniz.

Australian Mist

Ağız sağlığının korunması için Australian Mist kedisinin dişlerinin günlük olarak fırçalanması önerilmektedir. Düzenli diş fırçalaması hem diş eti hem de ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyon riskini azalttığı söylenmektedir.

Australian Mist


Australian Mist Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Sevgi dolu, cana yakın ve insancıl kişilikleri ile ön plana çıkan Australian Mist kedisi çocuklar ile oldukça iyi bir iletişim kurduğu söylenmektedir. Bu özelliği onu her daim çocuklu ailelerin popüler kedi tercihlerinden bir tanesi yapmaya yetmektedir.

Australian Mist kedisi çocuklar ile olduğu kadar diğer evcil hayvanlar olan kedi ve köpekler ile oldukça uyum içerisinde yaşamayı becermektedir. Oyuncu kimlikleri ile her daim etkileşim içerisinde olan Australian Mist kedisi evinizde ki diğer evcil hayvanlar ile küçük yaştan itibaren büyütülmesi durumunda adeta kardeş gibi olabildiği söylenmektedir.

Australian Mist


Australian Mist Kedisi Özellikleri

  • Tamamen insan odaklı bir kedi türü elde etmek için Habeş ve Burmese türü kedilerin çiftleştirilmesi ile meydana gelen yeni bir kedi türü olarak bilinmektedir.
  • Orta boy kedi türleri arasında yer alan Australian Mist, oldukça kaslı yapısı ile bir hayli sağlıklı bir kedi türüdür.
  • Australian Mist, insancıl kişiliklerinin yanı sıra oldukça zeki ve akıllı bir kedi türüdür.
  • Sevimlilikleri ile dikkatleri üzerine toplamakta olan bu tür, her daim kucakta olmaktan büyük zevk almaktadır. Bu yönü Australian Mist kedisi tam bir ev kedisi yapmaya yetmektedir.
  • Australian Mist oldukça sadık bir kişiliğe sahip olduğu gibi sahibinin yanı başından hiç ayrılmadığı bilinmektedir.
  • İnteraktif oyunlardan hoşlandığı bilinen Australian Mist kendisine yeni oyuncaklar alınmasından büyük mutluluk duymaktadır. Ayrıca aldığınız oyuncaklar ile saatlerce aralıksız vakit geçirebilmektedir.
  • Australian Mist uysal kişilikleri ile çevresine hiçbir şekilde zarar vermemesi ile bilinmektedir. Bu yönü onu hem çocuklar hem de diğer evcil hayvanlar ile uyum içerisinde yaşamaya itmektedir.
  • Her yönü ile oldukça sevecen olan bu kedi türü yaşamsal faaliyetlerinin her daim en üst seviyede ilerlemesi için kaliteli mama ve düzenli aşılama işlemleri ile beslenmesi önerilmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.