Austin'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Austin ABD Teksas Eyaleti'ne bağlı yaklaşık 900 bin nüfusu barındıran tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkezdir. Austin seyahatinize rehber olabilmek için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Austin'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Leydi Kuş Gölü

189 hektarlık göl, 1960 yılında Kolorado Nehri üzerinde oluşturulan bir baraj gölüdür. Gölün deniz seviyesinden yüksekliği tam 130 metredir. Kolorado Nehri'ne akar ve üzerinde Ann W. Richards Congress Avenue Köprüsü, Lamar Boulevard Köprüsü bulunmaktadır. Bu gölün yapılmasının öncelikli amacı taşkınları önlemeye yönelik olsa da zamanla etrafındaki kafe ve restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolu parkularının fazlalaşmasıyla bölge, tam bir eğlence merkezine dönüşmüştür. Austin'in gezilecek yerlerinden biri olan Leydi Kuş Gölü, yıl içerisinde yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Ziyaretçiler özellikle burada kayıkla suya girmeye bayılıyor. Austin gezi rehberinize Leydi Kuş Gölü'nü eklemeyi unutmayın.

leydi-kus-golu.jpg

 

Ann W. Richards Kongresi Caddesi Köprüsü

ann-w.-richards-kongresi-caddesi-koprusu.jpg

Leydi Kuş Gölü üzerindeki efsane köprülerden biridir. 208 metre uzunluğundaki harika köprü 1909 ve 1910 yılları arasında inşa edilmiştir. Betondan yapılan köprü şu anda dünyanın en büyük kentsel yarasa kolonisine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Austin'in en turistik yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir ve şehrin sembollerinden biri olmayı haketmektedir. Özellikle turistler her yıl yarasaların çıkışını buradan izlemek için can atıyor. Austin seyahatinizde bu köprüye gelerek etrafın manzarasını ve yarasaların uçuşunu izlemenin verdiği heyecanı tatmadan kentten ayrılmayın. 

 

Zilker Park

zilker-park.jpg

Austin'in merkezinde 142 hektarlık bir araziye 1930 yılında kurulan şahane bir kamusal parktır. Geniş çimen ve ağaçlık bölgeleriyle uçsuz bucaksız piknik ve oyun alanları sunmaktadır. Austinlilerin boş zamanlarını değerlendirmek, spor yapmak ve dinlenmek amacıyla gittikleri Zilker Park Austin'in en meşhur mekanlarından biridir. Her yıl yüz binlerce ziyaretçi çeken modern park, kentin popüler jogging alanlarındandır. Austin seyahatinizde rahat bir nefes almak, yemyeşil bir alanda yürüyüş yapmak istiyorsanuz Zilker Park tam size göre.

 

Austin Gölü

austin-golu.jpg

Kolorado Nehri ile karşılıklı olarak birbirlerini besleyen Austin Gölü, bir rezervuar gölüdür. Deniz seviyesinden 130 metre yüksekliğe sahiptir ve tam 6,471 kilometrekarelik alanı kapsamaktadır. Taşkın kontrolü, elektrik enerjisi üretimi ve eğlence gibi çokamaçlı bir kullanım sahasıdır. 1939 yılında oluşturulan gölün en derin noktası 23 metredir. Balıkçılık faaliyetlerinin de etkin şekilde gerçekleştirildiği gölün etrafı mükemmel bir bitki örtüsünü de barındırıyor. Austin gezi rehberinize kentin bu muhteşem harikasını mutlaka dahil edin.

 

Blanton Sanat Müzesi

blanton-sanat-muzesi.jpg

Austin Üniversitesi geçici ve kalıcı sergileriyle yaklaşık 190 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren bir sanat müzesidir. Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük sanat müzelerinden biri olarak tanınmıştır. Kurum, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Latin Amerika'dan gelen çağdaş sanat eserleri Latin Amerikan sanatı, eski usta sanatçıların resim, baskı, grafik ve çizimlerinden oluşan yaklaşık 18.000 eserden ibarettir. Her yıl ziyaretçi sayısını artıran müze 150 bini aşkın turist potansiyeline sahiptir. 

Aziz Mary Katedrali

aziz-mary-katedrali-002.jpg

Austin'de bulunan bir Roma Katolik kilisesidir. Aynı zamanda kentin başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet gösteren kutsal yapı, 1872 ve 1884 seneleri arasında tamamlanmıştır. 2,428 metrekarelik alanı kapsayan katedral, Neo-Gotik mimari tarzıyla Nicholas J. Clayton tarafından tasarlanmıştır. 1973 yılında Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri arasına girmeyi başarmıştır ve şu anda ABD'nin en ünlü ibadethanelerinden biridir. Austin'in tarihi yerleri arasında bulunan katedral seyahatinizin öncelikli rotalarından biri olmalıdır.

Austin Tarih Merkezi

austin-tarih-merkezi.jpg

Austin'in 810 Guadalupe Caddesi'nde bulunan merkez 1933 yılında Rönesans mimari tarzıyla inşa edilmiş bir binada hizmet vermektedir. Austin Halk Kütüphanesi ve şehrin tarihi arşivi buradadır. 1933 yılında hizmet vermeye başlayan merkez, önce Austin Halk Kütüphanesi olarak faaliyete başlasa da birkaç yıl içerisinde şu anki ismi almıştır. Kentin tarihine dair belgeler, fotoğraflar, eserler ve haritaların sergilendiği kurum, 1993 yılından bu yana Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesindedir. Austin'in tarihi yerlerini görmek isteyenler için Austin Tarih Merkezi mükemmel bir seçim olacaktır.

Lamar Bulvarı Köprüsü

lamar-bulvari-koprusu.jpg

Leydi Kuş Gölü üzerindeki iki muazzam köprüden biri olan Lamar Bulvarı Köprüsü, tipik bir kemer köprüsüdür. 1940 ve 1942 yılları arasında inşa edilen modern mimari yapı, tam 201 metre uzunluğa sahiptir. Austin ulaşım ağına önemli katkılar sağlayan köprü, şehrin turizmine de ivme kazandırmaktadır. Turistler bu tarihi köprüde yürüyüp eşsiz güzelliğe sahip olan Leydi Kuş Gölü'nü seyretmeye bayılıyor. Austin seyahatinizde siz de bu tecrübeyi yaşamalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.