Augsburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Augsburg Almanya'nın yaklaşık 270 bin nüfuslu tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Augsburg gezilerinize rehber olabilmek adına şehrin gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Augsburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Fuggerhauser

Fugger evleri ünlü Fugger ailesinin 1512 ve 1515 yılları arasında inşa edilen malikanesidir. Eski bir şarap pazarının yakınında bulunan iki bitişik evden oluşan yapı aile tarafından tasarlanmıştır. Jakob Fugger’in İtalya’ya gerçekleştirdiği gezi sırasında buradaki evlerden esinlenerek oluşturduğu İtalyan Rönesans mimari özelliklerini yansıtan konut, Alplerin bu tarzı yansıtan ilk binası olma özelliği taşımaktadır.

fuggerhauser.jpg


Kuhsee

kuhsee.jpg

Lech Nehrinden beslenen ve yine bu nehre akan Kuhsee yaklaşık 230 metrekare genişliğinde bir göldür. Bilhassa yaz mevsiminde rağbet gören göl ve çevresi görenleri büyülemektedir. İlk bakışta büyük bir kartpostala baktığınızı düşünebilirsiniz. Augsburg’da bulunan göllerin içerisinde farklı bir yere sahiptir.


Augsburg Katedrali

augsburg-katedrali.jpg

11. yüzyılda Romanesk tarzda inşa edilen bir Roma Katolik kilisesidir. Meryem Ana’ya adanan bu kiliseye 14. yüzyılda Gotik eklemeler yapılmıştır. Kuleleri tam 62 metre yüksekliğindedir. 16 ve 17. Yüzyıllarda Barok ve Neo-Gotik ekleme ve restore çalışmalarıyla farklı bir vizyona kavuşan katedral Almanya’nın en meşhur manevi tarihi yapıları arasında bulunmaktadır. II. Dünya Savaşı yıllarında ülkedeki birçok yapının aksine hasar görmeyen katedral şehrin en gözde yapısıdır.


Augsburg Demiryolu Park

augsburg-demiryolu-park.JPG

Augsburg’da 19 ve 20. yüzyıllarda buharla çalışan lokomotiflerin ve tren yollarının sergilendiği açık hava müzesidir. Bahnpark olarak da anılan müze çok etkileyici bir eski teknoloji göstergesidir. Burada lokomotiflerin motorlarının ve diğer parçalarının hazırlandığı atölye ortamı da sergilenmektedir. Augsburg Demiryolu Park aynı zamanda diğer AB ülkelerine de burada lokomotiflerini sergileme imkanı sunuyor. Özellikle çocukların ilgisini çektiği için anne babaların dikkat merkezinde olmayı başarmıştır.


Augsburg Belediye Binası

augsburg-belediye-binasi.jpg

Almanya merkezi başta olmak üzere Kuzey Alpleri’nin en eski Rönesans tarzı binalarından biridir. Elias Holl tarafından tasarlanan bina Augsburglu ustalar tarafında 1615 ve 1624 yılları arasında 6 katlı olarak inşa edilmiştir. Maliyeti 100 bin Guilder tutmuştur. Tarihi ve kültürel açıdan Dünyanın en değerli yapıları arasında gösterilen belediye binası, savaş halinde kültür varlıklarının korunmasına dair ‘Lahey Sözleşmesi’yle koruma altındadır.


Augsburg Botanik Bahçesi

augsburg-botanik-bahcesi.jpg

Augsburg Hayvanat Bahçesi’nin hemen bitişiğinde yer almaktadır. Yaklaşık 3100 bitki türünü barındıran mekan otoriteler tarafından Almanya’nın en muhteşem botanik bahçeleri arasında gösterilmektedir. Yüzölçümü 1,7 hektardan 10 hektara çıkarılmıştır. Yıl boyunca ziyarete açık olan botanik bahçenin içerisinde II. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan klasik bir Japon Bahçesi de bulunmaktadır. Farklı bitki türlerini tanımak ve şehrin gürültüsünden stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenlerin alternatiflerinden biri olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.