Audi’den Devrim Niteliğinde Yeni Nesil Motor

Uzun bir aradan sonra Audi tekrardan motor üretimine yöneldi. Geliştirilen proje ile karşınızda yüksek performans, düşük yakıt özelliğine sahip yeni nesil Audi motoru.
Audi’den Devrim Niteliğinde Yeni Nesil Motor

Turbo şarj ve direkt püskürtmeli TFSI motorlarının seri üretimi ile kendini bu alanda ispatlayan Audi, şimdilerde yeni ürettiği motor ile tekrar otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Üstün teknoloji ile üretilen yeni motor önceki motorlara oranla hacim olarak daha küçük, performans olarak daha güçlü bir özelliğe sahip. Viyana Motor Sempozyumu’nda tanıtılan Audi’nin yeni nesil motorunun özellikleri şunlar;

  • 1.984 cc hacim
  • İnovaktif içten yanma
  • 4 silindire sahiğ 190 HP güç
  • 320 NM çekiş gücü
  • 140 kg ağırlık

Çekiş gücüyle ön plana çıkan motor 1.450 ile 4 bin 440 rpm özelliği ile geniş aralığa sahip devri sayesinde ciddi çekiş gücü elde ediliyor. Diğer yandan motor yakıt cimrisi bir özellik daha gösteriyor. Önceki TFSI motorlarına göre sürtünmenin daha az olduğu bu motor 100 km’de 4.5 litre yakıt tüketiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.