Atlanta'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Georgia Eyaleti'nin en büyük kenti Atlanta yaklaşık 450 bin nüfusa sahiptir. Tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli bir merkez olan Atlanta'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Atlanta'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

World of Coca Cola

Dünyanın en ünlü içecek firması olarak bilinen Coca Cola'nın merkezi, Atlanta şehrinde bulunmaktadır. 81 bin metrekarelik alana kurulan World of Coca Cola içerisinde eğlence alanları, turistik yerler ve Coca Cola Şirketi'nin kuruluşundan bu yana kullandığı üretim ekipmanları sergilenmektedir. Atlanta'nın en merkezi yerinde bulunan kurum aynı zamanda müze şeklinde hizmet vermektedir. Ayrıca burada Coca Cola'nın mucidi John Pemberton adına inşa edilen bir de ev bulunuyor. Kentin en turistik yerlerinden biri olan World of Coca Cola yılda yaklaşık 9 milyon ziyaretçi alıyor. Atlanta gezi rehberinizde yer alması gereken bu mekan şehrin en fazla ziyaretçi çeken yeri olarak ünlüdür.

world-of-coca-cola-001.jpg


Georgia Akvaryumu

georgia-akvaryumu.jpg

Burası 2005 yılında inşa edilen kamuya açık büyük bir akvaryumdur. 5 haktarlık büyük bir sahanın içerisinde kurulan akvaryum, mimar Jeff Swanagan tarafından tasarlanmıştır. Yaklaşık 500 çeşitten 100 binden fazla deniz canlısını barındıran Georgia Akvaryumu şu anda dünyanın en büyük akvaryumu olarak kayda geçmiştir. Balina, köpekbalığı gibi büyük deniz canlılarının yoğun ilgi gördüğü akvaryum farklı su canlılarına ilgi duyanların ortak buluşma noktalarından biridir. Atlanta seyahatinizde Georgia Akvaryumu'nu gezip görmeyi unutmayın.


Centennial Olimpik Parkı

centennial-olimpik-parki.jpg

Georgia Dünya Kongre Merkezi Otoritesi tarafından işletilen kamusal bir park alanıdır. 85 bin metrekarelik alanı kapsayan park, 1996 Yaz Olimpiyatları için altyapı iyileştirmeleri kapsamında Olimpiyat Oyunları için Atlanta Komitesi tarafından yaptırılmıştır. Yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve su fıskiyeleri ile Atlanta'nın merkezinde önemli bir cazibe merkezidir. Atlanta'nın gezilecek yerlerinden biri olan bu meşhur parkı muhakkak keşfetmelisiniz.


Atlanta Botanik Bahçesi

atlanta-botanik-bahcesi.jpg

Midtown Atlanta Piedmont Park olarak bilinen alanda 1976 yılında oluşturulan botanik bahçe eğitim, araştırma ve güzelleştirme amaçlarıyla kurulmuştur. Yüzlerce bitki türüne ev sahipliği yapan bahçe, birçok Atlantalı sanatçının heykelleriyle donatılmıştır. Kar amacı gütmeyen bir kurum olarak faaliyet göstermektedir. Atlanta seyahatinizde rengarenk bir botanik bahçe görmek istiyorsanız bu mekana mutlaka gidin.


Georgia Eyalet Kongre Binası

georgia-eyalet-kongre-binasi.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nde mimari ve tarihsel olarak değerli parklardan biridir. 1889 yılında 2 hektarlık alana inşa edilen bina, ünlü mimarlar Willoughby J. Edbrooke, Franklin Pierce Burnham'ın ortak eseridir. Georgia Eyaleti'nin federal hükümet binası olarak hizmet vermektedir. Genel kurul, bakanlar kurulu, vali ofisi, bakan yardımcıları bürolarına ev sahipliği yapmaktadır. Rönesans ve Klasik Revival tarzla oluşturulan federal yönetim binasının işleme süs çalışmaları ünlü heykeltıraş George Crouch tarafından yapılmıştır. Atlanta'nın tarihi yerlerini gezerken kentin sembollerinden biri haline gelen bu federal yönetim binasına muhakkak zaman ayırın.


Atlanta High Sanat Müzesi

atlanta-high-sanat-muzesi.jpg

Geniş ve önemli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan kurum Georgia'nın en değerli sanat müzelerinden biridir. 11 bin civarında sanat koleksiyonu barındıran müzede ağırlıklı olarak geçtiğimiz yüzyıla ve 19. yüzyıllara ait Amerikan sanat eserleri sergilenmektedir. Kentin kilit bölgelerinden Peachtree Caddesi'nde bulunan müzede Avrupa, Afrika ve modern sanata ait birçok eser de yer alıyor. 1905 yılında kentin sanat vakfının emekleri neticesinde hizmete açılan kurum, adını müzeye evini bağışlayan High Ailesi'nden almıştır. High Sanat Müzesi Atlanta'nın görülmesi gereken alanlarındandır.


Oakland Mezarlığı

oakland-mezarligi.jpg

Kentin güneydoğu yakasında 1850 yılında yaklaşık 6 dönümlük bir arazide 'Atlanta Mezarlığı' olarak kurulan eski bir mezarlıktır. Aralarında Margaret Mitchell ve Maynard Jackson gibi ünlü yazar ve siyasetçilerin de bulunduğu onlarca kişinin kabri burada yer alıyor. Mezarlık 1872 yılından itibaren şu anki ismiyle (Oakland Mezarlığı) anılmaya başlanmıştır. Viktorya tarzıyla kurulan mezarlık aynı zamanda kentin en yeşil alanlarından birine sahiptir. İçerisinde etkileyici anıt ve heykeller de vardır.


Rhodes Hall

rhodes-hall.jpg

Yaygın ismiyle Rodos Hall ABD Atlanta şehrinde bulunan tarihi bir evdir. Rodos Mobilya dükkanının sahibinin ikametgahı olarak 1904 yılında Romanesk mimari stiliyle inşa edilen yapı, ünlü mimar Willis F. Denny tarafından dizayn edilmiştir. Atlanta ana caddesi üzerinde şehrin en merkezi konumunda bulunan ev kamuya açıktır. Atlanta'nın en turistik yerlerinden birine dönüşen Rhodes Hall, 1983 yılından beri Georgia Eyaleti'nin önemli tarihi mekanları listesinde yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.