Atina'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yunanistan'ın başkenti Atina, ülkenin en büyük şehridir. Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı ülkede birçok tarihi ve doğal güzellik bulunmaktadır. İşte, Atina'nın gezilip görülecek yerleri...
Atina'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Atina Akropolisi

Akropolis, kelime anlamı olarak ‘yukarıdaki şehir’ demektir. Eski Yunanlılarda her şehrin bir apropolisi olurdu.

Bu akropolislerin içerisinde ibadethaneler, hazinenin korunduğu bölümler ve çeşitli devlet kurumları bulunurdu.

Yunan asropolis geleneğinin en meşhuru Atina Akropolisi’dir. Bu yapı MÖ 5. yy’dan günümüze gelmiştir. Atina’nın en tarihi yapısı olarak kabul görür. Atina seyahatinizde Atina Akropolisi’ni mutlaka ziyaret edin.

 

Akropolis Müzesi

Arkopolis adlı tepe bölgesinde gerçekleştirilen kazılarda birçok tarihi eser aşkar olunmuştur. Bu eserlerin sergilendiği bina Akropolis Müzesi’dir. Hatta arkeolojik kazılar halen sürmektedir ve müze ziyaretçileri bir camekanın ardından bu çalışmaları seyretme imkanı bulmaktadır. Müzeye giriş ücreti 5 Euro’dur. Atina’ya yolunuz düşerse Akropolis Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

akropolis-muzesi.jpg

Adres: Dionysiou Areopagitou 15, Athina 117 42

Telefon: +30 21 0900 09 00

 

Partenon

Aslında burası Athena’nın ibadethanesidir. Yapılış tarihi MÖ 5. yüzyıllara dayanmaktadır. Yunan mimari sanatının en meşhur işçiliklerinden birisi olarak bilinmektedir. Partenon’un inşasında ‘Dor’ tarzı kullanılmıştır. Mükemmel bir eserdir ve her yıl bölgeye gelen on binlerce turisti büyülemektedir.

partenon.jpg

 

Ulusal Arkeoloji Müzesi

Yapımına 1866 yılında start verilen Ulusal Arkeoloji Müzesi yaklaşık 23 yıl içerisinde tamamlanmıştır. 48 odadan ibaret olan müze iki katlıdır. Bu bağlamda müze binası da tarihi bir yapıt olarak kabul edilebilir. Müzede birçok tarihi döneme ait sanat eserleri sergilenmektedir. MÖ ve MS ait heykel, vazo, çanak ve sikkeler bulunmaktadır. Yunanlıların zengin tarihini en iyi analiz etme fırsatını burada bulacaksınız.

ulusal-arkeoloji-muzesi.jpg

Adres: 28is Oktovrieu 44, Athina 106 82

Telefon: +30 21 3214 48 90

 

Sintigma Meydanı

Sintigma kelime anlamı olarak ‘anayasa’ demektir. Atina’nın en meşhur meydanı olarak bilinmektedir. 1843’te ülkenin o zamanki Kralı Otto’nun gücünün sınırlandırılması için halk ayaklanma başlatmıştır. Bu isyan başarıya ulaşmış ve Kral Otto’nun yerine Ortodoks bir liderin geçirilmesinin önünü açan bir anayasa hazırlanmıştır. Sintigma Meydanı da bu aferin anısına oluşturulmuştur. Ülkenin nabzı burada atmaktadır ve Sintigma Meydanı özellikle ülkeye gelen turistlerin dikkat merkezindedir.

sintigma-meydani.jpeg

 

İmitos Dağı

Atina’nın en yüksek dağıdır. Zirvesi tam 1.026 metre yüksekliğe sahiptir. Atina’nın güneydoğu kısmında yer almaktadır ve şehrin her yerinden rahatça görülmektedir. İmittos Dağı’nda birçok eski mezar bulunmuştur. Aynı zamanda bölgede eskiden bu yana mermer çıkarımı yapılmaktadır. İmittos Dağı harika bir görselliğe sahiptir. Atina’nın sembol doğa güzelliklerinden biri olması bakımından da önemlidir.

imitos-dagi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.