Atilla Taş Kimdir

Atilla Taş, 4 Şubat 1975 tarihinde Adana’nın Ceyhan ilçesinde dünyaya gelen pop sanatçısıdır.
Atilla Taş Kimdir

Atilla Taş Biyografisi

Atilla Taş, doğduktan 20 gün sonra anneannesine bırakıldı ve annesi Almanya’ya gitti. İlk ve ortaokulu Ceyhan’da bitirdi ve lise eğitimine devam ederken, Mersin’e taşınmak zorunda kaldı. 1991 yılında henüz 16 yaşındayken, Mersin’de İlkay Sarıköse ile tanıştı ve daha sonra evlendi. Bir sene sonra bu evlilikten bir çocuk sahibi oldu.

 

Atilla Taş’ın Kariyeri

Askerlik görevi için ilk olarak Manisa’ya giden Taş, daha sonrasında Hakkâri’ye geçiş yaptı. Askerlikten döndükten sonra İstanbul’a gitti. Kariyerinin dönüm noktası olan bu zamanlarda birçok sıkıntı çeken Atilla Taş, bu süreç içerisinde eşi tarafından açılan davada boşandı.

Aradan belli bir süre geçtikten sonra ünlü yapımcı Erol Köse ile tanıştı ve bu sayede müzik dünyasına girdi. “Ham Çökelek” şarkısı ile iyi bir çıkış yaparak tüm Türkiye’nin kendisini tanımasını sağladı.

İsmini duyurmayı başaran Taş, 1998 yılında ‘’ Kırmızılım ‘’ adında bir albüm ortaya çıkardı ve bir kez daha müzik listelerini alt üst etti.

2010 yılında Beyaz Tv. de Müzik Kutusu diye, ve 2011 yılında Kanal 7'de Taş devri adında bir program sundu.

2012 yılının sonlarına doğru ününü kaybeden Atilla Taş, dünyada listeleri kasıp kavuran Güney Koreli Park Jae Sang‘ın Gangnam Style şarkısının Türkçe versiyonu “Yamyam Style” albümünü çıkartarak bir kez daha ismini ön plana çıkardı.

2015 yılı itibariyle gündeme, siyasi içerikli düşüncülerini sosyal paylaşım platformu twitter’da paylaşarak girmeye başladı. Yazdığı ince esprili ve komik olan yazıları sayesinde gazete sayfalarında yer aldı. Birçok kesim tarafından kaybedilen bu tarz paylaşımlar yapması, ününü geri kazanmak için yapılan hareketler olarak algılandı.

Nisan 2015'de Meydan gazetesinde yazmaya başladı ancak gazete 2016 Askeri darbe girişimden sorumlu olan Fetullahçı Terör Örgütü'ne yakın olduğu gerekçeyle beş gün içerisinde kapatıldı. 31 Ağustosta Atilla Taş, FETÖ'cü yapılanmaya bağlı bu medya organında yer alması nedeniyle gözaltına alındı, örgütte bağlı organlarla işbirliği yapılması gerekçe gösterilerek tutuklandı.  Ekim 2016'da tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde  Meryem Güler ile evlendi.

 

Atilla Taş'ın Filmleri:

  • 1999 – Zilyoner (Zülküf) (TV Dizisi)
  • 2003 – Şöhretler Kebapçısı (TV Dizisi)

 

 Atilla Taş'ın Albümleri:

  • 1998 – Kırmızılım – (Erol Köse Prodüksiyon)
  • 1999 – Atilla Taş – (Erol Köse Prodüksiyon)
  • 2000 – Emmilenyum – (Erol Köse Prodüksiyon)
  • 2001 – Pembeli – (Erol Köse Prodüksiyon)
  • 2004 – Kınalı Kuzum – (Erol Köse Production)
  • 2007 – Bir Atilla Taş Albümü – (Seyhan Müzik)
  • 2009 – Çikolata – (Seyhan Müzik)
  • 2011 – Yam Yam Style

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.