Ati - Atihan Festivali

Dünyanın en renkli festivallerinden biri olan Filipin' de bulunan Kalibo kasabasında düzenlenen Ati - Atihan festivali
Ati - Atihan Festivali

Ati Atihan kabileler arası kabulleniş, göç ve dönüşümün hikayesidir. Ati Atihan Filipinli’lerin ilk emlak anlaşmasının öyküsüdür. 

 

ati atihan festivali

 

13. Yüzyılda Borneo adasına kaçan Malay mültecilerine cömert ve esmer tenli Ati kabilesi tarafından bugün bilinen Filipinli’ ler Aklan' da ki Kalibo kasabasına yerleşmelerine izin verilmiştir.

 

ati atihan festivali

 

Kendilerine barınak ve toprak hakları veren halkı onurlandırmak için göçmen Malay Datu kabilesi ciltlerini koyu pigmentlerle boyadılar ve yüzyılarca festival düzenlediler.

 

ati atihan festivali

 

Ati kabilesi hasat yokluğundan açlık çekti, datulardan yardım istedi. Bu insanlar Ati' nin geçmişteki kibarlığını asla unutmadı ve yapılan iyiliğin karşılığını onlara yardım ederek verdiler. Atiler minnetkarlıklarını şarkılı ve danslarla açıkladılar.

 

ati atihan festivali

 

Ati-Atihan kostüm ve dansın dokuz günlük sergisidir. Siyah yüzleri, tüy başlıklar ve boyalı hayvan kemikleri, görsel bir şov. Davul ve dans festivali, maskeli baloda üç gün sonra sona erene kadar devam ediyor.

 

ati atihan festivali

 

Gruplar en garip kostümlerle kalabalığın dikkatini çekmek için koreografi dansları yaparken festivali vurgulamak son gününde gerçekleşir.

 

ati atihan festivali

 

Geleneksel kostümler ve renkler Brezilya'nın Karnavalı ve Papua Yeni Gine Mt Hagen Kültür Festivali tarafından karşılaştırılmaktadır.

 

ati atihan festivali kostümleri

 

Ati Atihan festivali Haziran ayı 2016 yılında yapılacaktır. Seyahat yoğunluğu ve uçuşlar genellikle Ati - Athian festivalinin düzenlendiği aylarda daha sık görülmektedir. Seyahate çıkmadan önce, Kalibo hakkında bilgi edininiz. Tatilinizi geçirmek istediniz otel ve kampı belirleyiniz. En önemlisi Filipinler mevcut siyasi durum hakkında bilgi edinin.

 

ati atihan festivali

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.