Salih Bozok
Atatürk’ün sokak arkadaşlarından bir diğeri de Salih Bozok’tu. O yıllardan itibaren Atatürk’ün her daim dizinin dibinde olan isimdi.
Nuri Mehmet Conker
Atatürk’ün çocukluktan beri beraber olduğu arkadaşlarından biridir. Selanik yıllarından itibaren ölümüne kadar her daim beraberlerdi. Ayrıca Atatürk’e “Kemal” ismiyle hitap eden tek kişiydi.
Müfit Özdeş
Atatürk ile siyasi görüşleri çok benzediği için kısa sürede büyük dost olan Müfit Özdeş, cumhuriyetin baş mimarlarından biridir.
Kazım Özalp
Atatürk’ün en güvendiği komutanlardan biridir. Kazım Karabekir gibi 31 Mart Olayları’nda Atatürk’le beraber hareket eden kişiydi.
Kazım Karabekir
Kazım Karabekir ile Atatürk'ün harp okulu yıllarına dayanan çok eski bir dostluk ilişkileri vardı. Özellikle 31 Mart Olayı’nı bastırmak için Atatürk ile beraber hareket eden kişiydi.
Mustafa Cantekin
Şam sürgünü sırasında Mustafa Kemal’le tanışan Mustafa Cantekin, o zorlu günlerden sonra bir daha Atatürk’ün yanından ayrılmadı. Kurtuluş Savaşı’nın da başkahramanlarından biri oldu.
Hasan Rıza Soyak
Başarılı bir asker ve devlet adamı olmasıyla beraber o yıllarda Atatürk’ün en çok güvendiği isimdi. Bu nedenle Atatürk’ün şahsi hesaplarını tutan ve yapacağı harcamaları denetleyen kişiydi.
Fethi Ali Okyar
Atatürk Cumhuriyeti kurarken önemli görevler üstelenen bir devlet adamıydı.
Ali Fuat Cebesoy
Harp okulu yıllarından başlayan arkadaşlıkları Atatürk’ün ölümüne kadar süren kadim bir dostluğa dönüştü.
Falih Rıfkı Atay
Atatürk’ün en yakınındaki kişilerden biri olan Falih Rıfkı Atay, Cumhuriyet döneminin en önemli gazetecilerindendi. Yazılarında Atatürk inkılaplarını her zaman öven Atay, özellikle Latin alfabesini en çok kullanan isimlerin başında geliyordu.
Cevat Abbas Gürer
Atatürk’e ait en sağlam kaynaklar Cevat Abbas Gürer’e aitti. Dostluklarının başladığı yıllardan itibaren her zaman Atatürk’ün yanında olan Gürer, Atatürk’ün ağzından çıkan her sözü kaleme aldı.