Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi

Düştepe Oyun Müzesi' nde sergilenen oyunlar ve oyuncaklar tarihin izlerini taşıyor.
Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi

Türkiye’nin ilk oyun müzesi, Ataşehir semtinde 19 Mayıs 2015 tarihinde açıldı. Ataşehir Mimar Sinan Parkı’nda yer alan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi, ünlü yazar - şair Sunay Akın’ın düzenlemeleri ve desteği ile çocuklar için hazırlandı.

 

atasehir-dustepe-oyun-muzesi.jpg

 

Düştepe Oyun Müzesi, iki katlı ahşap bir bina da yer almaktadır. Müzenin yer aldığı parkın bir kısmı ise oyun bahçesine çevrildi. Aynı zamanda müzenin yanında bulunan ek binada ise, çocuklar için etkinlik düzenleme planları yapılmaktadır.

 

atasehir-dustepe-oyun-muzesi-001.JPG

 

Türkiye’ de ilk olan müzede 150 yıllık oyuncaklar sergilenmektedir. 20 ülkeden 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunları, Düştepe Oyun Müzesi’nde sergilenmektedir. 1800’lü yıllara dayanan, çizgi roman, sinema, edebiyat ve sinema dünyasının kahramanlarının oyuncakları ve oyunları da bu müzede yer almaktadır.

Düştepe Oyun Müzesi, çocuklara sunulmuş bir armağan niteliğindedir. Sadece çocukların değil yetişkinlerin de kendinden bir şeyler bulacağı, farklı hisler uyandıracak bir müzedir. Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi, çocukların keyifli zaman geçireceği, geçmişten günümüze tüm çocuk oyunlarını öğrenebileceği bir mekandır.

Şeyma TOKUR / NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.