Asus ZenFone 3 Ultra Ön İncelemesi

ZenFone 3 ailesinin en büyük cüsseli üyesi olan ZenFone 3 Ultra, tabletlere kafa tutan dev ekranıyla dikkat çekiyor. Büyük ekran sevenlerin yüzünü güldürecek cihazın teknik özellikleri, ayrıntıları ve fiyatı haberimizde...
Asus ZenFone 3 Ultra Ön İncelemesi

AİLENİN DEV ÜYESİ ZENFONE 3 ULTRA

Asus, yeni ZenFone 3 serisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtılan 3 model içinde sahip olduğu ekran ile fazlaca dikkat çeken ZenFone 3 Ultra oldu. 6.8 inç ekranıyla tabletlere kafa tutan bir telefon olan ZenFone 3 Ultra, mevcut donanım özellikleriyle de iddialı geliyor. Telefonun teknik özelliklerini, tasarım detaylarını ve fiyat bilgisini merak edenler için araştırdık. İşte ZenFone 3 Ultra hakkında her şey...


ZENFONE 3 ULTRA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 6.8 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 324 ppi netlik ve %72 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 İşlemci

- 3 GB ve 4 GB Ram ve Adreno 510 Grafik Birimi

- 32 GB ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 23 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 4.600 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- Parmak izi okuyucu, USB Type-C, Hi-Res Audio ve çift hat desteği

ZENFONE 3 ULTRA TASARIM ve EKRAN ÖZELLİKLERİ

zenfone-3-ultra-pembe.png

6.8 inç dev boyutlarıyla 1920x1080p çözünürlük sunan ekranıyla telefon, phablet adı verilen ve hem telefon hem tablet manasına gelen bu terimi sonuna kadar hak ediyor denebilir. Bu açıdan düşünüldüğünde, 7 inçlik tabletlerin kullanıldığı günümüzde, telefonun büyük ekran sevenlerin yüzünü güldüreceği kesin. 

IPS LCD panele sahip ekran, 400 nit parlaklık üretebiliyor ve güneş ışığı altında dahi görünürlük sağlıyor. Çizilmeye dirençli cama sahip ekran, ayrıca darbelere karşı Gorilla Glass 4 teknolojili koruma katmanıyla dayanıklılık gösteriyor. Ön tasarımdaki köşeli hatlar, ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi yeni tasarım dilinin izlerini taşıyor.

zenfone-3-ultra-metal-govde.png

Ekranın etrafında bırakılan boşluklar olabildiğince küçük tutularak %72 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Son dönemde çıkan telefonlarda görmeye alışık olduğumuz 2.5D eğimli ekrana bu modelde yer verilmiş. Aydınlatmalı Android menü tuşları, ekran altındaki boşluğa konumlandırılarak büyük ekranın tamamı kullanıcıya bırakılmış. Ayrıca fiziksel ana menüye dönüş tuşu, ailede sadece bu modele has tasarım özelliği olarak karşımıza çıkıyor.

Arka tasarıma geçmeden önce sağ yan tarafta güç tuşu ve üstünde sim kart ile hafıza kartı girişleri bulunuyor. Ses tuşları arkaya konumlandırılarak eski ZenFone modellerine atıf yapılmış. Arkada tam ortada dikine uzanan kocaman ses tuşları, ailenin diğer modellerindeki parmak izi okuyucu ile tasarım benzerliği sunuyor. Sol üst köşede kamera, lazer odaklama sensörü ve çift tonlu flaşı ile yekpare alüminyum arka gövde oldukça şık görünüyor.

ZENFONE 3 ULTRA KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

zenfone-3-ultra-kamera.png

Arkada, Sony Exmor RS IMX318 sensöre sahip 23 MP çözünürlüklü kamera yer alıyor. Bu kamera F/2.0 diyafram açıklığı ve 0.03 saniyede odaklanıp fotoğraf çekebilme özelliği ile öne çıkıyor. Sony' nin kendi telefonlarında kullandığı en gelişmiş sensörü kullanan ZenFone 3, bunu daha ileriye taşıyarak 4 eksenli optik görüntü sabitleyici(OIS) ile birleştiriyor. Mevcut olan dijital görüntü sabitleyici(EIS) ile birleşince ana kamera, fotoğraf ve videolardaki titreşimleri ve sallantıları önleyebiliyor. Bu kamera, slow motion ve time lapse video kaydı da yapabiliyor.

Ana kameranın sahip olduğu diğer özellikler arasında; gerçek zamanlı HDR, tam manuel mod, time lapse fotoğraf, panorama vb gibi gelişmiş yazılımsal özellikler bulunuyor. Öndeki kamera 8 MP çözünürlüğü ve 85 derece geniş açılı lensi ile dikkat çekiyor. HDR destekli ön kamera sayesinde karanlıkta dahi yüzün aydınlık çıktığı özçekimler yapılabiliyor. Ön ve arka kamera 1080p FHD video kaydedebiliyor.

snapdragon-652.jpg

1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemciden gücünü alan telefonda, Adreno 510 grafik birimi ile 4 GB ram bellek birlikte görev alıyor. Ram miktarı seçilen hafızaya göre değişiyor. 32 GB, 64 GB ve 128 GB dahili depolama birimi ile satışa sunulacak telefonda, 32 GB versiyonda 3 GB ram kullanılırken diğer versiyonlarda ram miktarı 4 GB' ye çıkıyor. 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunabilen modelin hafızası artırılabilir yapısıyla da geniş depolama imkanı sunuyor.

Devasa ekrana sahip böyle bir telefona hayat veren bataryası 4.600 mAh kapasite sunuyor. Çıkarılamayan yapıdaki batarya Quick Charge 3.0 desteği ile kısa sürede tam doluluğa ulaşabiliyor. Ayrıca USB OTG özelliği ile taşınabilir şarj istasyonu gibi kullanılarak diğer telefonları şarj edebiliyor.

zenfone-3-ultra-renkler.png

Ön tarafta yer alan fiziki menü tuşunda parmak izi okuyucuya sahip model, kullanıcısının güvenliğini bir tık yukarıya çıkarıyor. Çift hat kullanabilme özelliği ile aynı anda iki telefon taşıma zahmetinden kurtarıyor ve USB Type-C girişiyle yeni nesil bağlantı imkanı tanıyor.

Tanıtımda en dikkat çekilen özelliklerinden biri de telefonun sahip olduğu Hi-Res Audio sertifikası oldu. Telefon Hi-Fi yüksek kaliteli ses üretebiliyor. Çift hoparlörü ile kaliteli ses çıkışı sunabilen cihaz, 7+1 ses sitemi çıkışı ile müzik konusunda ne kadar iddialı olduğunu da gözler önüne seriyor.

ZENFONE 3 ULTRA FİYAT ve YORUM

zenfone-3-ultra-renk-secenekleri.png

ZenFone 3 Ultra fiyatı, ülkemiz için henüz açıklanmış değil. Tanıtımda belirtilen rakama göre telefon 479 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Henüz net bir rakam telaffuz etmek doğru olmasa da telefonun Türkiye fiyatının 2.000 TL seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Editör Yorumu: ZenFone 3 Ultra, bugüne kadar tanıtılan ZenFone serileri arasındaki en büyük üye sıfatını aldı. ʺTablet gibi telefonʺ deyimine gerçekten uyan telefon, büyük ekran sevenlere hitap ediyor. Ülkemiz için düşünürsek; kimi kullanıcı, bu kadar büyük bir telefonu taşımanın zor olacağını düşünürken, kimisi de bu telefonla konuşurken etraftan tuhaf bakışları üzerine çekeceğini düşünüyor. Donanım olarak iyi işler yapabilecek kapasitede olsa da hem tablet hem telefonu bir arada kullanmak isteyen kaç kişi ve bu kişilerden kaçı ne kadar talep gösterecek, bekleyip göreceğiz.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.