Asuman Krause Kimdir

Whipeout, Fear Factor isimli programların sunuculuğunu üstlenmesiyle dikkatleri üzerine çeken Asuman Krause, 1 Mart 1976’da Almanya’da dünyaya geldi.
Asuman Krause Kimdir

Asuman Krause Biyografisi

Annesi Türk babası Alman olan Asuman Krause, Almanya’da dünyaya geldi. Annesi ve babası ayrıldıktan sonra bir süre annesi ile birlikte Ankara’da yaşadı. Ardından babası ve ablasıyla Almanya’da yaşamaya başladı. Sporla yakından ilgilenen Asuman Krause, Berlin’in en iyi basketbol oyuncularının arasında yer aldı. 17 yaşındayken annesi ve ablasıyla birlikte Türkiye’ye döndü. Türkçe konuşamadığı için pek çok okul Krause’yi kabul etmedi. 2011’de oyuncu Ümit Erdim ile birlikte oldu. 

Lise eğitimi bittikten sonra bir havayolu firmasında bilet kesme, raporlama ve süpervizörlük gibi görevleri üstlendi. 1998’de katıldığı yarışmada Türkiye Güzeli seçildi ve bir anda yıldızı parlamaya başladı. Ardından uzun süre mankenlik yapmaya başladı. 2005’te oyuncu olarak kamera karşısına ilk kez Sen Ne Dilersen isimli filmde canlandırdığı Melek karakteri ile geçti. Film, hayatının son dönemlerini yaşayan bir kadının, kızı için endişelenmesini ve dua sırasında yaşanan esrarengiz olayı anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Yıldız Kenter, Işık Yenersu, Işın Karaca ve Zeynep Eronat yer aldı. Asuman Krause, daha sonra birkaç dizi ve filmde yer aldı. 

 

asuman-krause4.jpg

 

2006’da mankenliği bırakıp şarkıcılığa yöneldi ve ilk albümünü, Çok Yalnızım ismiyle çıkardı. İkinci ve son albümünü ise 2008’de Kukla ismiyle çıkardı. Kariyerine uzun süredir sunuculuk ile devam eden Asuman Krause, Arjantin’de sunduğu Fear Factor isimli yarışma ile dikkatleri üzerine çekti. Çiftlerin katıldığı yarışmada, cesaret ve güç isteyen pek çok oyun sergilendi. Krause, daha sonra yine bir yarışma olan Whipeout’u sundu. Fear Factor’e göre daha eğlenceli bir yarışma olan Whipeout, çeviklik gerektiren bir diğer yarışma oldu ve uzun süre televizyonlarda yayınlandı. 

2015’te ise Kapışma isimli televizyon programının sunuculuğunu üstlendi. Jüri üyeliğini Bengü ve Mustafa Ceceli’nin yaptığı yarışma, sesi en iyi olan iki yarışmacının Bengü ve Mustafa Ceceli ile düet yaparak birinci olmasından oluşuyor. 

Asuman Krause'nin Albümleri 

  • 2006 - Çok Yalnızım 
  • 2008 – Kukla 

Filmleri ve Dizileri 

  • 2010 - Mükemmel Çift (TV Dizisi) 
  • 2008 - Ece(Hilal) (TV Dizisi) 
  • 2006 - Karanlıkta Makyaj (Seslendirme) (Sinema Filmi) 
  • 2006 - Aynı Çatı Altında (Neşe)(TV Dizisi) 
  • 2005 - Sonradan Görme (Zeynep)(TV Dizisi) 
  • 2005 - Sen Ne Dilersen (Melek) (Sinema Filmi) 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.