Aslızen Kimdir

2016 yılında İşte Benim Stilim Ünlüler yarışmasına katılan şarkıcı ve söz yazarı Aslızen Yentur, 1977 yılında İstanbul’un Kanlıca ilçesinde doğdu.
Aslızen Kimdir

Aslızen’in Biyografisi

Aslızen, annesi ve babasının küçük yaşta boşanmasından dolayı babaannesinin yanında büyüdü. Kandilli Kız Lisesi’nde okurken, şarkıcı olması sebebiyle okulu yarıda bıraktı. Okulu bırakmasının ardından kaldığı evden de ayrıldı ve 2 yıla yakın bir süre sokaklarda yaşamını devam ettirdi.

Sokakta hayatını zor şartlar altında geçiren Aslızen, o dönemlerde televizyonculuk ve reklamcılık alanında önemli işlere imza atan Nahit Altıparmak ile tanıştı. Aynı yıl içerisinde barda hem çalışıp hem de şarkı söyleyen Aslızen, her geçen zaman kendisini ve çevresini geliştirdi. Çalışmalarının meyvesini sonraki yıllarda alan Aslızen, ilk olarak Meral Okay’ın 10’dan fazla dizisinde oynadı. Bunun yanı sıra reklam ve sinema filmlerinde yer aldı.

Bir süre sonra evine stüdyo kurup şarkı sözü yazmaya başladı ve önceki yıllarda edindiği çevre sayesinde şarkılarını satmaya başladı. İlk şarkısını İzel Çeliköz seslendirdi.

aslızen şarkıcı

Türkiye’nin en büyük sanatçılarından, Sezen Aksu ve Emel Sayın’ın vokalistliğini yaptı.

Aslızen, Ferhat Göçer’in “Cennet”, Fatih Ürek’in söylediği “Hadi, Hadi” şarkılarıyla ismini duyurmaya başladı. Bu şarkıların yanı sıra yakın zamanda söylenen birçok önemli şarkının da söz yazarıdır.

Aslızen, 2016 yılına girdiğimizde TV8 ekranlarında yeni sezonuna başlayan İşte Benim Stilim Ünlüler yarışmasına katıldı.

 

Aslızen’in Albümleri

  • 2008 - Şerefe
  • 2012 - Işık
  • 2015 – Rüyalar

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.