Aşkın Nur Yengi Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Olacak O Kadar isimli güldürü programı ile geçen Aşkın Nur Yengi, 3 Temmuz 1970’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Aşkın Nur Yengi Kimdir

Aşkın Nur Yengi Biyografisi

Müzik eğitimlerine ortaokul yıllarında başlayan Aşkın Nur Yengi, eğitimine Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda çello öğrencisi olarak devam etti. Kariyerinin ilk adımları ise Sezen Aksu’nun vokalistliğini yapmasıyla başladı. 1986’da ise Harun Kolçak ile birlikte Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmasıyla hem daha geniş çevrelerce tanınmaya başladı hem de bireysel olarak sahnelerde yer almaya başladı. 2006’da usta oyuncu Haluk Bilginer ile evlenen Aşkın Nur Yengi’nin bu evlilikten bir çocuğu dünyaya geldi. 2012'de ise boşandılar.

Müzik alanında büyük başarılara imza attıktan sonra kamera karşısına da geçen Aşkın Nur Yengi, ilk kez Olacak O Kadar isimli televizyon programı ile oyunculuğa adım attı. Program kısa skeçler halinde hem güldüren hem de düşündüren olayları anlatıyor. Programda Oya Başar, Levent Kırca, Mevlüt Demiralay, Dost Elver, Pekcan Türkeş ve daha birçok oyuncu yer aldı. Daha sonra ise Kurtuluş isimli belgeselde Fikriye karakterini canlandırdı. Belgesel Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Dönemi’ni anlatıyor. Belgeselde aynı zamanda Rutkay Aziz, Altan Erkekli, Mehtap Anıl, Nurettin Şen ve Savaş Dinçel yer aldı.

2001’de ise Cesur Kuşku isimli dizide rol aldı. Dizide Haluk Bilginer, Aşkın Nur Yengi, Burak Sergen, Murat Akkoyunlu yer aldı. 2002’de ise Bayanlar Baylar isimli dizide Lale karakterini canlandırdı. Dizi, aynı evde kalan üç yalnız kadının karşı komşuları olan üç adamla mücadelelerini komik bir dille anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Oktay Kaynarca, Hande Ataizi, Aşkın Nur Yengi, Günay Karacaoğlu, Sümer Tilmaç ve Yavuz Bingöl yer aldı.

2003’de ise Ömerçip isimli filmde Melek karakterini canlandırdı. Tüm itirazlara rağmen evlenen Adnan ve Melek, bir iftira sonucunda ayrılırlar. Adnan Melek’in ona ihanet ettiğini çocuklarının da başkasından olduğunu düşünerek seneler geçirir fakat yıllar sonra oğlu Ömer’le tanışır ve gerçekleri öğrenir. Filmin başrollerinde ise Mehmet Ali Erbil, Aşkın Nur Yengi, Onur Selimbeyoğlu ve Bekir Aksoy yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 1986- Olacak O Kadar
  • 1996-Kurtuluş
  • 1997-Baba Evi
  • 2000-Dadı
  • 2001-Cesur Kuş
  • 2002-Bayanlar Baylar
  • 2003-Ömerçip
  • 2011-İstanbul’un Altınları

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.