Asena Onur Çakmak Kimdir

Oryantal danslarıyla ve İbrahim Tatlıses ile yaşadığı fırtınalı aşkı ile tanınan Asena, 1977’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Asena Onur Çakmak Kimdir

Asena Onur Çakmak Biyografisi

Aslen Rizeli olan Asena’ya babaannesi baktı. Lise eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi’nde Turizm Otelcilik alanında eğitim aldı. Daha sonra ise Bilgi Üniversitesi’nde Otel Yönetimi Bölümü’nde okudu. Sahneye ilk kez 1995’de çıktı. Uzun bir süre İbrahim Tatlıses ile aşk yaşayan Asena, 2003’de İbrahim Tatlıses’ten şiddet gördüğünü söyleyerek şikayetçi oldu.

Diğer ülkelerde de tanınmaya başlayan Asena, önemli yerlerde yaptığı şovlarıyla kendini oryantal alanında ispatladı. İbrahim Tatlıses’in sunduğu İbo Şov’da oryantaliyle yer aldı. Daha sonra 2005’de Benimle Dans Eder Misin isimli programda jüri üyeliği yaptı. Bir süre Türkiye Dans Federasyonu, Oryantal Danslar As başkanı olarak yer aldı. 2008’de kısa süreliğine oryantal gir grup kurdu ve dans etti. 2009’da ise Çarkıfelek isimli programda hosteslik yaptı. Ardından Survivor Ünlüler isimli yarışmada yer aldı. Derya Büyükuncu’nun birinci olduğu yarışma, Nihat Doğan, Ebru Destan, Özge Ulusoy gibi ünlüler yer aldı. Ardından Benzemez Kimse Sana adlı yarışmaya katıldı. Erol Evgin, Hande Ataizi ve Seyfi Dursunoğlu’nun jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın birincisi Ümit Erdim seçildi.

Televizyon programlarında sık sık yer alan Asena 2013’de Ben Buradan Atlarım isimli yarışmada yer aldı. Yarışmada Asena’nın yanı sıra Atilla Taş, Günay Museyeva, Önder Bekesir, Sema Çelebi, Tuğba Özay gibi isimler yer aldı. Yarışmanın biriniciliğini ise Önder Bekensir göğüsledi. Çeşitli dizi ve filmlerde yer alan Asena, 2002’de Cabbar isimli dizide Melek karakterini canlandırdı. Sahibi olduğu taksi durağını güvendiği adam olan Cabbar’a bırakan Fikret isimli bir adam kenara çekilir. Cabbar herkes tarafından saygı gören bir adamdır. Dizi, taksi durağında çalışanlar ve mahallede yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise İbrahim Tatlıses, Ümit Yesin, Asena, Aydemir Akbaş, Açelya Elmas ve Hüseyin İlker yer aldı. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.