Artyom Dzyuba Kimdir

Artyom Dzyuba, 22 Ağustos 1988’de Rusya’nın Moskau kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Rusya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Artyom Dzyuba Kimdir

Artyom Dzyuba Biyografisi

Artyom Dzyuba’nın Kulüp Kariyeri

Artyom Dzyuba, futbol kariyerine ülkesinin ekiplerinden Spartak Moskova’da başladı ve uzun süre burada alt yapı kademesinde mücadele verdi. 2006 yılına gelindiğinde ise teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi.

artyom dzyuba spartak moskova

As takıma çıkartıldığı ilk sezon ve sonraki sezon takımda çok fazla şansı bulamadı ancak 2008-2009 sezonunda takımda yerini sağlamlaştırarak 22 maçta 6 kez fileleri havalandırdı. Bir sonraki sezon ligin başlarında Moskova ekibinde devam etse de yarı sezonda Tom Tomsk’a kiralandı. Sezonun sonunda bir kez daha aynı takımda kiralık oynayan tecrübeli futbolcu, daha sonrasın Spartak Moskova’ya geri döndü.

2015 yılına kadar burada kalan Artyom Dzyuba, bu süre içerisinde 1,5 sezonda ligin bir başka ekibi olan Rostov’a kiralandı. Burada da 40 maça çıkıp 18 gol attı. Spartak Moskova ile ise toplamda 126 lig maçına çıkıp 26 kez fileleri havalandırdı.

artyom dzyuba zenit st petersburg

2015-2016 sezonunda ise ligin bir başka güçlü ekibi olan Zenit St Petersburg’a transfer oldu. Bonservissiz şekilde gerçekleşen transfer sonucunda sezona yeni takımı ile giriş yaptı ve ligin başında Rusya Süper Kupası’nı kazanma başarısını elde etti.

Artyom Dzyuba’nın Milli Takım Kariyeri

Artyom Dzyuba, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında Rusya U-21 takımında giydi ve 3 sene boyunca 9 maça çıkıp 4 gol attı. 2011 yılında ise A2 takımına yükseltildi. Burada oynadığı oyun ile dönemin teknik direktörü tarafından Rusya Milli Takımı’na çağrıldı. 2011 senesinden itibaren a milli forma ile 11 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı.

Artyom Dzyuba’nın Başarıları

Rostov

Rusya Kupası: 2013–14

Zenit

Rusya Süper Kupası: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.