Terminatör Serisinin Yıldızı Arnold Schwarzenegger'in En İyi Filmleri

Aksiyon dünyasının kilit isimlerinden birisi olan Arnold Schwarzenegger’in yer aldığı filmleri bu içeriğimizde sizin için derledik. İşte en iyi Arnold Schwarzenegger filmleri.
Terminatör Serisinin Yıldızı Arnold Schwarzenegger'in En İyi Filmleri

En İyi 20 Arnold Schwarzenegger Filmi

Arnold Schwarzenegger sinema dünyasının kendine has bir yeri olan isimlerinden birisidir. Başarılı oyuncu kendisini tüm dünyaya Terminatör serisiyle tanıtmıştır. Bu içeriğimizde Arnold Schwarzenegger’in yer aldığı filmleri derledik. İşte en iyi Arnold Schwarzenegger filmleri.


20. Sabotaj (2014) – IMDb: 5.7

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Johb Breacher namı bilinen Narkotik ajanlarından oluşan bir ekibin liderliğini yapmaktadır. Ekip büyük bir uyuşturucu şebekesine bir operasyon düzenler. Ekip, operasyon sırasında bulunan 10 milyon doları güvenli bir yere sakladıktan sonra görevlerini tamamlarlar. 6 ay sonra İçişleri Bakanlığı yetkilileri operasyondaki herkesi sorgular. Sorgudan bir şey çıkmayınca ekibin yapması gereken tek şey sakladıkları parayı geri almaktır. Fakat ekipteki kişiler tek tek öldürülmeye başlayınca aralarında bir güvensizlik oluşur. Bu öldürmelerin sorumlusu olan katilin bir an önce bulunması gerekmektedir. Fakat bu hiçte kolay değildir.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Olivia Williams

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: David Ayer

Fragman

Sabotaj Benzeri Filmler

  • Geçit Yok (2013) – IMDb: 6.3
  • Ölümüne Takip (2002) – IMDb: 5.5
  • Şeytanın Günü (1999) – IMDb: 5.8

19. End of Days (1999) – IMDb: 5.8

Arnold Schwarzenegger Filmleri

1979 yılında Manhattan şehrinde bir kız çocuğu dünyaya gelir. Bu kızın doğumu çeşitli dini örgütler tarafından yıllardır korkuyla beklenmektedir. İsa’ya karşı isyan düzenleyeceğini düşündükleri bu kız çocuğu Vatikan’da bir kabus etkisi yaratır. Vatikan’ın piskoposlarından birisi durumu Papa’ya iletir. Bu sırada doğan kız vaftiz edilerek annesine verilir. Dünya şeytanın çıkardığı olaylarla karşılaşmak üzeridir.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne, Robin Tunney

Tür: Fantastik

Yönetmen: Peter Hyams

Fragman

End of Days Benzeri Filmler

  • 6. gün (2000) – IMDb: 5.9
  • Silici (1996) – IMDb: 6.1
  • Danko - Kızıl Alev (1988) – IMDb: 6.1

18. Twins (1988) – IMDb: 6.1

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Hırslı bir genetikçinin yaptığı deneyler yüzünden birbiriyle hiç alakası olmayan ikizler dünyaya gelir. Daha sonra bu kardeşleri birbirinden ayırırlar. Yıllar sonra bu kardeşler tekrardan bir araya gelir. Julius üniversite eğitimini tamamlamış kalıplı fakat altın gibi kalbi olan bir adamdır. Vincent ise sürekli üçkağıtçılık yapan ve kadın avcısı bir tiptir. Birbirlerini yıllar sonra bulan kardeşlerin ilk yapacakları şey ise annelerini bulmaktır.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Kelly Preston

Tür: Dramatik Komedi

Yönetmen: Ivan Reitman

Fragman

Twins Benzeri Filmler

  • Anaokulu Polisi (1990) – IMDb: 6.2
  • Ufaklık (1994) – IMDb: 4.6
  • Son Muhteşem Kahraman (1993) – IMDb: 6.4

17. Eraser (1996) – IMDb: 6.1

Arnold Schwarzenegger Filmleri

John Kruger teşkilatta “Silici” lakabıyla bilinmektedir. John bir tanık koruma operatörüdür. İşi ise tanıkların geçmişlerini temizlemek ve yeni bir hayata balamaları için onlara bir kimlik bulmaktır. Bir gün John’un başı bir tanık olan Lee Cullen yüzünden belaya girer. Bu kadın yüksek teknoloji silahları ihalesinde bazı devlet yetkililerin karıştığı yolsuzlukları görmüştür. Bunun üzerine ifşa olan devlet yetkilileri ikinin peşine düşer. Onların yakalamak için son teknoloji silahlardan ve tanık koruma programındaki bir hainden yardım alırlar.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, James Caan, James Coburn

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Chuck Russell

Fragman

Eraser Benzeri Filmler

  • Komando (1985) – IMDb: 6.7
  • Gerçek Yalanlar (1994) – IMDb: 7.2
  • Ölüme Karşı Koşan (1987) – IMDb: 6.7

16. The Expendables 3 (2014) – IMDb: 6.1

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Barney Ross ve askerlerinin son görevi oldukça tehlikeli olan bir silah kaçakçısının peşine düşmek ve onun elindeki güçlü silahların yanlış kişilere gitmesini önlemektir. Barney bir süre sonra bu kaçakçının bir zamanlar kendisinin ortağı olan ve ekibi beraber kurdukları Conrad Stonebanks olduğunu öğrenir. Barney eski ortağını yıllar önce öldürdüğünü zannetmektedir. Ekip Stonebanks’a karşı bir operasyon düzenler ve fakat başarısız olurlar. Bunun üzerine Barney eski ekibi emekliye ayırır ve gençlerden oluşan yeni bir ekip toplar. İşin içine CIA’de girer ve macera bir anda bol aksiyonlu bir hal alır.

Başrol Oyuncuları: Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Patrick Hughes

Fragman

The Expendables 3 Benzeri Filmler

  • Cehennem Melekleri 2 (2012) – IMDb: 6.6
  • Taşıyıcı 3 (2008) – IMDb: 6.1
  • Kaçış Planı (2013) – IMDb: 6.7

15. Red Heat (1988) – IMDb: 6.1

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Ivan Danko, Demir Çene lakaplı acımasız bir polistir. Ivan, Moskova Cinayet Masası’nın şefidir. Ivan bir gün Art Ridzik adında adı çıkmış bir dedektifle çalışmak zorunda kalır. Bu ikilinin görevi Amerika’da basit bir trafik suçu nedeniyle tutuklanan Rus asıllı bir uyuşturucu tacirini ülkeye götürmektir. Birbiriyle alakası olmayan bu iki polis birlikte çalışmaya başlarlar. İkili, Stateville Hapishanesi’nin duvarı arkasında yürütülen tüm dünyaya yayılan uyuşturucu trafiğini durdurmak için harekete geçer. İkilinin bu olayı çözmeye çalışırken uyguladıkları “Rus ve Ridzik Tarzı” yüzünden başları belaya girer. Kaçak durumuna düşen Ivan ve Art bu durumdan nasıl kurtulacaklardır?

Başrol Oyuncuları: James Belushi, Laurence Fisburne, Arnold Schwarzenegger

Tür: Aksiyon, Polisiye, Komedi

Yönetmen: Walter Hill

Fragman

Red Heat Benzeri Filmler

  • Koruyucu (1986) – IMDb: 5.6
  • Twins (1988) – IMDb: 6.1
  • Son Muhteşem Kahraman (1993) – IMDb: 6.4

14. Kindergarten Cop (1990) – IMDb: 6.2

Arnold Schwarzenegger Filmleri

John Kimble, her zaman zorlu görevlerin altından kalkmış bir Los Angeles dedektifidir. John’a bir gün şehrin en azılı suçlularından birisini yakalama görevi verilir. Bu görev çok zorludur. Çünkü John görevde bir anaokulu öğretmeni olacaktır. John bir yandan asıl görevini kimliğini gizleyerek yaparken diğer yandan da 23 tane çocukla uğraşmalıdır. John sınıftaki herkes tarafından sevilmiştir fakat okulun bir diğer öğretmeni olan Joyce’la bir türlü anlaşamamaktadır. Bu arada zaman tükenmeye başlamıştır ve büyük çarpışmanın vakti gelmiştir.

Başrol Oyuncuları: Penelope Ann Miller, Arnold Schwarzenegger, Pamela Reed

Tür: Aksiyon, Komedi, Polisiye

Yönetmen: Ivan Reitman

Fragman

Kindergarten Cop Benzeri Filmler

  • Ölüme Karşı Koşan (1987) – IMDb: 6.7
  • Gerçeğe Çağrı (1990) – IMDb: 7.5
  • Conan (1982) – IMDb: 6.9

13. Terminator: Dark Fate (2019) – IMDb: 6.2

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Bu film gelecekten gelen Terminatörlere karşı büyük bir mücadele veren Sarah Connor’u konu alıyor. Sarah Connor Mahşer Günü’nü engellemesinin ve insanların geleceğini tekrardan yazmasının ardından uzun zaman geçmiştir. Dani Ramos, babası ve kardeşiyle Mexico City’de yaşayan bir kadındır. Bir gün süper asker özelliklerine sahip Rev-9 adındaki Terminatör Dani’yi öldürmeye gelir. Dani’nin bu süper askerden kurtulması için Grece’e ve Sarah’a ihtiyacı vardır. Grace, Dani’yi kurtarmak için görevlendirilen bir süper askerdir. Yeni gelen Terminatör önüne ne çıkıyorsa yok edip hedefine doğru ilerlemektedir. Bu yolda ekibin tek umudu Sarah’ın geçmişidir.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis

Tür: Aksiyon, Bilimkurgu

Yönetmen: Tim Miller

Fragman

Terminator: Dark Fate Benzeri Filmler

  • Terminatör: Genisys (2015) – IMDb: 6.3
  • Rambo: Son Kan (2019) – IMDb: 6.1
  • Av (1987) – IMDb: 7.8

12. Terminator Genisys (2015) – IMDb: 6.3

Arnold Schwarzenegger Filmleri

John Connor makine imparatorluğu Skynet’e karşı savaşan insanlık direnişinin önderidir. John, sadık dostu Çavuş Kyle Reese’i 1983 yılına annesini kurtarması için gönderir. Bu sayede insanlığın geleceği korunmuş olacaktır. Kyle Reese’in geldiği 1980’ler Los Angeles’ı bilinen anlamda geçmiş değildir. Olaylar beklenmedik bir şekilde yol değiştirir ve zaman çizgilerinin kırılmasına neden olur. Kyle bu tanımadığı geçmişte beklenmeyen müttefiklerle güçlü düşmanlara karşı zorlu bir mücadeleye girecektir.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney

Tür: Aksiyon, Bilimkurgu

Yönetmen: Alan Taylor

Fragman

Terminator Genisys Benzeri Filmler

  • Terminatör: Kurtuluş (2009) – IMDb: 6.5
  • Predators (2010) – IMDb: 6.4
  • Av 2 (1990) – IMDb: 6.3

11. The Last Stand (2013) – IMDb: 6.3

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Narkotik uzmanı Ray Owens Los Angeles Polis Departmanı’nın en başarılı şeflerindendir. Owens yaşanan kötü bir olaydan sonra Los Angeles’ı terk eder ve küçük bir kasabaya taşınır. Owens taşındığı bu kasabada kendini ne kadar suç varsa onu çözmeye adar. Tam da bu sırada azılı bir uyuşturucu mafyasının lideri olan Gabriel Cortez FBI’ın elinden kaçar. Owens her ne kadar bu işe karışmak istemese de o ve küçük ekibi bu olayın peşine düşmek zorunda kalır.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Jee-Woon Kim

Fragman

The Last Stand Benzeri Filmler

  • Kaçış Planı (2013) – IMDb: 6.7
  • Koruyucu (1986) – IMDb: 5.6
  • Maggie (2015) – IMDb: 5.6

10. Terminator 3: Rise of the Machines (2003) – IMDb: 6.3

Arnold Schwarzenegger Filmleri

John Connor sıradan bir hayata sahip işçi bir adamdır. Annesi olan Sarah Connor ise hayata gözlerini yummuştur. Gelecekteki makineler John’un insanlık direnişindeki lider olacağını bilmektedirler. Bu yüzden de Skynet tasarlanmış en güçlü Terminatör olan T-X’i John’u öldürmesi için gönderir. Artık John’un hayatı tehlikededir ve T-X hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Kristanna Loken, Nick Stahl

Tür: Bilimkurgu, Aksiyon

Yönetmen: Jonathan Mostow

Fragman

Terminator 3: Rise of the Machines Benzeri Filmler

  • Terminatör: Kurtuluş (2009) – IMDb: 6.5
  • Terminatör: Kara Kader (2019) – IMDb: 6.2
  • Alien 3 (1992) – IMDb: 6.5

9. The Expendables 2 (2012) – IMDb: 6.6

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Cehennem Melekleri tekrardan Mr. Church’un liderliğinde bir araya gelir. Fakat ekibin tekrar toplanmasının altında yatan sebep kişiseldir. Ortada basit bir hesaplaşma vardır. Fakat Cehennem Melekleri’nin içinden birisi öldürülünce olaylar karışır. Basit bir hesaplaşma artık bir intikam savaşına dönmüştür. Cehennem Melekleri serisinin ikinci filmi olan bu yapım başarılı oyuncuları sayesinde çok sevilmiştir.

Başrol Oyuncuları: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li

Tür: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Simon West

Fragman

The Expendables 2 Benzeri Filmler

  • Kaçış Planı (2013) – IMDb: 6.7
  • Taşıyıcı (2002) – IMDb: 6.8
  • Mekanik (2011) – IMDb: 6.6

8. The Running Man (1987) – IMDb: 6.7

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Running Man suçluların nasıl cezalandırıldığını gösteren bir televizyon programıdır. Ben Richards ise bu vahşi yarışmada hayatta kalmak zorundadır. Daha önce bu yarışmada hayatta kalabilen olmamıştır. Richards kesici aletlerden, alev fırlatan silahlara kadar akla gelebilecek en öldürücü silahlardan kaçmaya çalışmaktadır. Bu sırada da programın sunucusu olan Damon Killian reytingleri ve Richards üzerine oynanan bahisleri arttırmak için şovun şiddetini yükseltir.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Yaphet Kotto

Tür: Aksiyon, Bilimkurgu

Yönetmen: Paul Michael Glaser

Fragman

The Running Man Benzeri Filmler

  • Gerçeğe Çağrı (1990) – IMDb: 7.5
  • Gerçek Yalanlar (1994) – IMDb: 7.2
  • Conan (1982) – IMDb: 6.9

7. Escape Plan (2013) – IMDb: 6.7

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Ray Breslin dünyanın en iyi güvenlik uzmanlarından birisidir. İşinde oldukça başarılı olan Ray Breslin günün birinde kendi tasarladığı yüksek güvenlikli hapishanenin misafiri olur. Ray bu hapishaneden kaçmayı planlar. Bunun için ise hapishanenin en saygı duyulan ismi olan Emil’le anlaşır. Emil’in tek derdi arkadaşlarını korumak ve hapishanenin kendilerine daha insancıl davranmasını sağlamaktır. Ray’in planları ise bambaşkadır.

Başrol Oyuncuları: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel

Tür: Gerilim, Aksiyon

Yönetmen: Mikael Hafstrom

Fragman

Escape Plan Benzeri Filmler

  • Kaçış Planı 3 (2019) – IMDb: 4.4
  • The Last Stand (2013) – IMDb: 6.3
  • John Rambo (2008) – IMDb: 7.0

6. Commando (1985) – IMDb: 6.7

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Matrix emekli bir albaydır ve 10 yaşındaki kızıyla beraber taşrada yaşamaktadır. Bir gün Matrix’in kızını tekrardan göreve çağırmak için kaçırırlar. Matrix’e verilen görev bir Latin Amerika ülkesinin başkanını öldürmek ve baş tekrardan bir diktatörün geçmesini sağlamaktır. Fakat Matrix havalanan bir uçaktan efsane bir şekilde kaçacak ve olayın arkasında dönen işleri çözecektir. Bu mücadeleyi ise tek başına yapacaktır.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong, Dan Hedaya

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Mark L. Lester

Fragman

Commando Benzeri Filmler

  • Av (1987) – IMDb: 7.8
  • Danko - Kızıl Alev (1988) – IMDb: 6.1
  • Conan 2 (1984) – IMDb: 5.9

5. True Lies (1994) – IMDb: 7.2

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Hiçbir hayat dışarıdan görüldüğü gibi değildir. Harry Tasker de bunlardan birisidir. Harry bir bilgisayar firmasında satış görevlisi olarak çalışmaktadır. Harry ideal bir eş ve babadır. Eşi olan Helen ise sekreterlik yapmaktadır. Helen eşinin başka bir iş yapabileceğini daha önce aklının ucuna bile getirmemiştir. Fakat Harry aslında bir gizli ajandır. Harry, bir gün karısının Simon adında bir adamla ilişkisinin olduğunu öğrenir. Bunun üzerine de ortağı olan Albert Gibson’u onları takip etmek için gönderir. Bu sırada da terörist örgütün lideri olan Salim Abu Aziz eğer istediklerini alamazlarsa Florida’da bir nükleer bomba patlatacaklarını söyler. Bunun üzerine tüm olaylar bambaşka bir hal alır.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Bill Paxton

Tür: Aksiyon, Gerilim, Komedi

Yönetmen: James Cameron

Fragman

True Lies Benzeri Filmler

  • Komando (1985) – IMDb: 6.7
  • Son Muhteşem Kahraman (1993) – IMDb: 6.4
  • Anaokulu Polisi (1990) – IMDb: 6.2

4. Total Recall (1990) – IMDb: 7.5

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Douglas Quaid geçimini sıradan işçi olarak kazanan bir adamdır. Dougles’ın güzel bir eşi olan vardır fakat gündelik yaşamının sıradanlığından bıkmıştır. Dougles hayatından yaşayabileceği en güzel anıların gizli bir ajanın anılarında gizli olduğuna inanır. Bunun için ise Rekall şirketine başvurur. Bu işlem sırasında bir prosedür hatası olur ve Dougles’ın belleğine aranan bir ajanın hafızası yüklenir. Bu ajanın peşinde bir grup polis vardır. Bu yüzden Dougles mecburen bir isyancı ile iş birliği yapar. Bu sırada da Dougles’ın beynindeki gerçekler hayallerle karışmaya başlar.

Başrol Oyuncuları: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel

Tür: Len Wiseman

Yönetmen: Bilimkurgu, Aksiyon, Macera

Fragman

Total Recall Benzeri Filmler

  • Robot Polis (1987) – IMDb: 7.6
  • Yıldız Gemisi Askerleri (1997) – IMDb: 7.2
  • 5. Güç (1997) – IMDb: 7.7

3. Predator (1987) – IMDb: 7.8

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Dutch ve komandoları bir Güney Amerika ülkesinde bulunan ormanda esir tutulan havacıyı bulup geri getirmekle görevlendirilirler. Operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekip dönüş yolunda bir av partisinin kurbanı olurlar. Yenilmez ve uzaylı bir varlık farklı dünyalardaki akıllı yaşam formlarını avlamaktadır. Bu uzaylının son avı ise Dutch ve onun ekibidir. Kendine has bir tarzı olan bu yapım mutlaka izlenmesi gereken kült filmleri arasındadır.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo

Tür: Fantastik, Aksiyon

Yönetmen: John McTiernan

Fragman

Predator Benzeri Filmler

  • Av 2 (1990) – IMDb: 6.3
  • Predators (2010) – IMDb: 6.4
  • Alien Predator'a karşı (2004) – IMDb: 5.6

2. Terminatör (1984) – IMDb: 8.0

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Terminatör filmi çekilmesinden 45 yıl sonra 2029 yılında geçmektedir. Dünya artık makineler tarafından kontrol edilmektedir. İnsanlığın büyük bir kısmı robotlar tarafından esirdir. Küçük bir kısmı ise bu duruma karşı direnmektedir. Makineler elinde tuttukları gücü arttırmak istemektedirler. Bu yüzden de insan direnişçilerin liderlerini öldürmek isterler. Makineler bunu yapması için geçmişe bir terminatör yollarlar. Bu terminatörün görevi John’un annesi olan Sarah’ı öldürerek insanlık direnişinin hiç çıkmamasını sağlamaktır. Filmle ilgili daha önce duymadığınız bilgiler için "Terminatör Hakkında Bilinmesi Gerekenler" içeriğimizi kontrol edebilirsin. 

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton

Tür: Bilimkurgu, Gerilim

Yönetmen: James Cameron

Fragman

Terminatör Benzeri Filmler

  • Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi (2003) – IMDb: 6.3
  • Av (1987) – IMDb: 7.8
  • Aliens (1986) – IMDb: 8.3

1. Terminatör 2 (1991) – IMDb: 8.5

Arnold Schwarzenegger Filmleri

Skynet robotları John’un annesi olan Sarah’ı öldürme konusunda başarısız olmuşlardır. Skynet, T-1000 adını verdikleri yeni bir robot üretir. Bu robota insanlık direnişinin gelecekteki lideri olacak olan John Connor’u öldürme görevini verirler. Direnişçilerde bunun üzerine bir eski sürüm olan T-800’ü John’u korumak için geçmişe gönderirler. İnsanlığın kaderi tek bir şeye bağlıdır. O da John’un ilk hangi robot tarafından bulunacağıdır.

Başrol Oyuncuları: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Tür: Bilimkurgu, Aksiyon

Yönetmen: James Cameron

Fragman

Terminatör 2 Benzeri Filmler

  • Geleceğe Dönüş (1985) – IMDb: 8.5
  • Gladyatör (2000) – IMDb: 8.5
  • Matrix (1999) – IMDb: 8.7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.