Arlington'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arlington ABD'nin yaklaşık 380 bin nüfuslu tarihi, turistik ve coğrafi açıdan değerli merkezlerinden biridir. Arlington seyahatinize rehber olmak adına kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Arlington'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arlington Ulusal Mezarlığı

Arlington'da bulunan bu mezarlık ülkenin en büyük kabristanlıklarından biridir. Dünya Savaşları, Vietnam ve Körfez Savaşları, Kore Harbi sırasında hayatını kaybedeb askerlere ithafen kurulmuştur. Bu alan her saat nöbet değişimiyle 1 asker tarafından muhafaza edilmektedir. Sabah 08.00 ve 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olan mezarlıkta rehberli geziler düzenlenmektedir. Arlington gezi rehberinize ülkenin yakın tarihine dair derin izler taşıyan bu mezarlığı muhakkak ziyaret ediniz.

arlington-ulusal-mezarligi.jpg

 

Pentagon

pentagon-001.jpg

Amerika'nın en önemli yönetim birimlerinden biri olan Pentagon, ülkenin Genelkurmayına ve Savunma Bakanlığı'na ev sahipliği yapmaktadır. Başkent Washington'la kentin sınırında bulunan Pentagon Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli sembol yapılarından biridir. Yaklaşık 14 hektarlık alanı kapsayan yapı yalnızca ABD'nin değil tüm dünyanın en geniş kamu binaları arasında bulunuyor. Ünlü mimarlar George Bergstrom, David J. Witmer tarafından tasarlanan yapı, 1943'ten bu yana kullanılmaktadır. Arlingon seyahatinizde dünyanın en meşhur binalarından biri olan Pentagon'u görmeyi unutmayın.

 

Deniz Piyadeleri Savaş Anıtı

deniz-piyadeleri-savas-aniti.JPG

Arlington'da bulunan ulusal bir anıttır. ABD'li meşhur heykeltıraş Felix de Weldon tarafından 1954 yılında tasarlanan ve aynı yıl açılan anıt kentin sembollerinden olmayı başarmıştır. Ayrıca mimar Horace W. Pealee'nin de anıtın yapılmasında hatrı sayılır emekleri olmuştur. 5-6 Amerikan deniz piyadesinin Amerikan bayrağını dikerken verdikleri mücadeleyi canlandıran anıt, Arlington'un en fazla ilgi gören yapılarından biridir. Arlington'un gezilecek turistik yerleri arasında gösterilen Deniz Piyadeleri Savaş Anıtı mutlaka görülmelidir.

 

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Anıtı

-amerika-birlesik-devletleri-hava-kuvvetleri-aniti.jpg

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri personeline ithafen 2006 yılında inşa edilmiştir. Mimar James İngo Freed tarafından tasarlanan yapı, Columbia Pike ve Güney Joyce Caddesi arasında yer almaktadır. 3 Savaş uçağının sağa, sola ve ortaya meyilli uçuşlarını simgeleyn asimetrik 3 metalden oluşan anıt, Arlington'un ilgi gören yapıları arasında bulunuyor. Burada zaman zaman Amerika Hava Kuvvetleri için konserler düzenleniyor. Arlington'un meşhur yerlerinden biri oan ve yakın tarihe ışık tutan hava kuvvetleri anıtı görülmesi gereken yerler arasında.

 

Freedom Park (Özgürlük Parkı)

freedom-park-001.jpg

İlk olarak araç trafiğine bir üst geçit olarak tasarlanan bölge daha sonra parka çevrilmiştir. Parkın içerisinde Newseum ve Özgürlük Forumu Gazeteciler Anıtı da bulunuyor. Çok geniş bir alana kurulan Freedom Park kentin en popüler dinlence alanlarından biridir. Şu anda Arlingtonluların şehrin stresinden kurtulmak için en fazla tercih ettiği nefes alma bölgesi durumundadır. Arlingonton'un tarihi ve turistik yerlerini gezereken yorulursanız bu parkta enerji depolayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.