Arka Cebinizdeki Tehlike!

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar insanların temizlemeyi göz ardı ettiği cüzdanların mikrop yuvası olduğunu ortaya çıkardı.
Arka Cebinizdeki Tehlike!

Cüzdanlar üzerine yapılan araştırmalar çoğu insanın hijyenine dikkat etmediği ve bu aksesuarın mikrop saçtığını, bu yönüyle tehlike saçtığını ispatladı.

Mauritius Üniversitesi bilim adamlarının yaptığı çalışmalarda 80 kadın ve 65 erkekten alınan 145 cüzdanı inceleyen araştırmacılar, cüzdanların yüzde 95’inde insan sağlığına olumsuz etki gösteren mikropların olduğunu saptadı.

bayan-cuzdani.jpg

Kadın Cüzdanları Daha Kirli

Ayrıca kadın cüzdanları, erkek cüzdanlarına nazaran hayli fazla mikrop saçıyor. Araştırmacılar kadınların yalnızca yüzde 2’sinin ayda bir kez cüzdanının hijyenine dikkat ettiğini, yüzde 81’inin de cüzdanlarını hiçbir şekilde boşaltmadığını tespit etti.

Ayrıca uzmanlar belirli bileşenlere göre elde edilen ucuz cüzdanlara nazaran deri cüzdanların tercih edilmesi gerektiğini açıkladı çünkü deri cüzdanlarda mikrop oluşumu daha azdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.