Arjen Robben kimdir

Futbol kariyeri başarılarla dolu Hollandalı yıldız oyuncu Arjen Robben futbola doğduğu Groningen şehrinde başlamıştır.
Arjen Robben kimdir

Arjen Robben Biyografisi

Dünyaca ünlü Hollandalı Milli futbolcu Arjen Robben 23 Ocak 1984 yılında Groningen’de doğdu. Futbola FC Groningen’de ‘merhaba’ diyen Hollandalı yıldız sol ayağını adeta bir raket gibi kullanmaktadır. FC Groningen’de gösterdiği performans PSV Eindhoven’in dikkatini çekmiş ve 5 milyon dolar gibi bir rakama bu takıma transferi gerçekleşmiştir.

PSV Eindhoven’de gösterdiği performansla birçok Avrupa takımının gözdesi haline gelen Robben takdir hakkını İngiltere’nin köklü kulüplerinden Chelsea’den yana kullanır. Yalnız Chelsea’de oynamaya başladıktan sonra talihsiz bir sakatlık geçiren Robben’in ayağı kırılır. 2006 yılında sakatlıktan kurtulduktan sonra Chelsea’a lig şampiyonluğu yaşar. Her dönem Hollanda Milli Takımı’nın da vazgeçilmez isimlerinden biri olmayı başarmıştır. Bir dönem Dünya’nın en iyi 3. futbolcusu ve Hollanda’nın en iyi futbolcusu ödülüne de layık görülmüştür.

1 yıl sonra büyük umutlarla transfer olduğu Dünya devi Real Madrid’de umduğunu bulamayan Robben, 2009 yılında yaklaşık 28 milyon dolara Almanya’nın en büyük takımı Bayern Münih’e transfer oldu. Burada 10 numaralı formayı terleten Hollandalı Robben, Bayern Münih’le tam 4 kez Almanya Bundesliga şampiyonluğu yaşamıştır. En büyük başarısını 2013 yılında yine en Bayern Münih takımıyla Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayarak elde etmiştir. Yıldız futbolcu halen Bayern Münih forması giymektedir.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.