Geleneksel Tatların Buluştuğu 10 Arjantin Sokak Yemeği

Dansları, yemekleri, gelenek ve görenekleriyle nam salmış Arjantin'in sokak lezzetlerini biliyor musunuz? Birbirinden lezzetli Arjantin sokak yemeklerini sıraladık. Arjantin'e yolunuz düştüğünde denemeniz gereken eşsiz sokak yemekleri..
Geleneksel Tatların Buluştuğu 10 Arjantin Sokak Yemeği

Yüzyıllardır Süregelen Lezzet; Arjantin'e Özgü 10 Sokak Yemeği

Arjantin; dansları, kültürel etkinlikleri, gelenekleri ve eşsiz damak lezzetleriyle turistlerin gözde ülkeleri arasında yer almaktadır. Türk mutfağına yakın lezzetleride içerisinde barındıran Arjantin mutfağı, birbirinden farklı tatlarıyla sokakların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Arjantin'e gittiğinizde denemeniz gereken sokak lezzetlerini sıraladık. Geleneksel Arjantin mutfağına özgü 10 sokak yemeği sizlerle!

1. Empanada

Arjantin Sokak Yemekleri

Empada, içi farklı malzemelerle doldurularak hazırlanan bir çeşit börek türüdür. Arjantin sokak yemekleri arasında vazgeçilmez tatlardan bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Empanada, Arjantin başta olmak üzere İspanya, Filipinler, Şili, Peru, Kolombiya, Venezuela, Güney Amerika ve Bolivya'nın da vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Yarım aya benzer kızarmış böreklerin içerisinde genellikle kıyma, yumurta, soğan ve zeytin yer almaktadır. Sebzeli ve çikolatalı olarak da hazırlanan empanada, Arjantin'in en ucuz ve lezzetli sokak yemekleri arasında yer alıyor.


2. Choripan

Arjantin Sokak Yemekleri

Arjantin'in en popüler sokak yemekleri arasında yer alan choripan, bir çeşit sosisli sandviç türüdür. Son derece lezzetli olan bu yemek, iç malzemesiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakmaktadır. Choripan sandviçinin içerisinde; ızgara chorizo, marrakot ve özel sos yer almaktadır. Kızarmış çıtır ekmek arasında yerleştirilen iç malzemeler, üzerine serpiştirilen domates ve maydonoz taneleriyle bambaşka bir tat vermektedir.


3. Milanesa

Arjantin Sokak Yemekleri

Milanesa, yakından tanıdığımız şinitzele benzetilsede bambaşka bir yemek türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Arjantin halkının hemen her hafta tükettiği eşsiz sokak yemekleri arasında yer almaktadır. Etli bir yemek türü olan milanesa, incecik dövülmüş dana etinden yapılmaktadır. Bifteğin yumurta ve una bulanarak kızgın yağda kızartılmaktadır. Salata ya da garnitürle servis edilen milanesa, farklı bölgelerde tavuk etinden de yapılmaktadır.


4. Chipa

Arjantin Sokak Yemekleri

Arjantin'in geleneksel ekmeği olarak da bilinen Chipa, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Yalnızca kahvaltı değil, gün içerisinde atıştırmalık olarak da tüketilen chipa, küçük fırınlanmış peynir aromalı hamur toplarından oluşmaktadır. 19. yüzyıldan bu yana tüketilen bu lezzet, yerli Guarani halkına özgü bir ekmek çeşidi olarak biliniyor.


5. Facturas

Arjantin Sokak Yemekleri

Arjantin kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti facturas, bir tür çörek çeşididir. Arjantin'in geleneksel lezzetleri arasında yer alan facturan, hem sabah kahvaltısı hem de beş çaylarında mate çayının yanında tüketilmektedir. Son derece yumuşak ve tatlı hamurdan oluşan bu sokak lezzeti, kruvasana benzer yapısıyla günün her saati tüketilmektedir. Arjantin sokaklarını gezerken facturas denemeyi unutmayın!


6. Tortilla

Arjantin Sokak Yemekleri

Arjantin'in kuzeybatısında yaygın olarak tüketilen tortilla, birbirinden farklı çeşitleriyle hem yerli hem yabancı turistlerin en sevdiği sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Barbekü üzerinde pişirilmiş buğday hamurlarından yapılan tortilla, içerisinde yer alan jambon, peynir ve sebze çeşitleriyle mükemmel yassı çörekler olarak biliniyor. Özellikle otobüs duraklarında ve çarşı köşelerinde yer alan tortillayı Arjantin'de denemeyi unutmayın!


7. Gebrannte Mandeln 

Arjantin Sokak Yemekleri

İspanyolca "Garrapiñadas" olarak adlandırılan Gebrannte Mandeln, kavrulmuş şekerli badem taneleri anlamına gelmektedir. Arjantin'e özgü bir kuruyemiş çeşidi olan Garrapiñadas, kahverengileşmiş gevrek şekerle kaplı badem tanelerinde yapılmaktadır. Hemen her sokak kenarında bulabileceğiniz bu leziz şekerlemeler, Arjantin turunuz da size büyük enerji verecek!


8. Alfajores

Arjantin Sokak Yemekleri

Alaju olarak da bilinen Alfajor, Arjantin'e özgü geleneksel bir konfeksiyondur. İspanyol kökenli bu leziz kurabiye, kıtır kıtır tereyağlı hamurunun arasına sıkıştırılmış karamel jölesiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakmaktadır. Arjantin'in en iyi tatlı kurabiyeleri arasında yer alan alfajoresi marketlerde bulabileceğiniz gibi sıcak sıcak tüketebileceğiniz Arjantin sokaklarında da rastlayabilirsiniz.


9. Pancho

Arjantin Sokak Yemekleri

Arjantin'in geleneksel sokak yemekleri arasında yer alan panço, bir çeşit sosisli sandviç türüdür. Yumuşak ekmek arasında yerleştirilmiş eşsiz Arjantin sosisi ve üzerine serpiştirilmiş patates tanelerinden meydana gelen pancho, kendine has sosuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakmayı başarmaktadır. 


10. Calabacin Relleno

Arjantin Sokak Yemekleri

Arjantin'e özgü lezzetler arasında yer alan Calabacin Relleno, bir çeşit bal kabağı dolmasıdır. Tatlı ve tuzlunun bir arada yer aldığı bu sokak lezzeti, son derece besleyici ve doyurucu olmasıyla bilinmektedir. Calabacin Relleno hazırlanışında içi oyulmuş bir kabak; patates, kuru kayısı, sarımsak, domates, soğan ve dana etiyle doldurulur. Hemen ardından fırına ya da ocağa verilen bu karışım, kokusu ve tadıyla Arjantin'in sokak lezzetlerini vazgeçilmez kılmayı başaracaktır.

Önerilen İçerik; Japonya'nın En İlginç 10 Sokak Yemeği

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum