Kırışıklıkları Düzelten Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt, saç ve tırnak bakımında sıklıkla kullanılan argan yağının insan sağlığına olan tüm faydaları nelerdir? İşte argan yağının faydaları.
Kırışıklıkları Düzelten Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda oldukça popüler olan argan yağı, birçok kozmetik ürünün içeriğinde bulunmaktadır. Şampuan, saç kremi, losyon ve benzeri birçok kişisel bakım ürününün içeriğinde argan yağına sıklıkla rastlıyoruz. Bu içeriğimizde sizlere argan yağının faydalarını, kullanım alanlarını ve maske tariflerini sunduk.

Argan Yağının Faydaları Listesi

SıraFaydaEtkisiUygulama
1Sedef ve Egzamayı ÖnlerCildi OnarırSürülerek
2Cildi NemlendirirCildi YumuşatırSürülerek
3Kalp Hastalıklarından KorurKolesterol DengelerYenilerek
4Akne ve Sivilceleri EngellerPürüzsüz CiltSürülerek
5Yaşlanma KarşıtıKırışıklıkları EngellerSürülerek
6Cilt Çatlaklarını ÖnlerPürüzsüz CiltSürülerek
7Sağlıklı TırnakBakımlı TırnakSürülerek
8Saç SağlığıSaçları GüçlendirirSürülerek

İşte argan yağının mucizevi 8 faydası...

1. Sedef ve Egzama Hastalığına İyi Gelir

argan yağının faydaları

Deri hastalıklarından olan sedef ve egzamanın tedavisi için uzmanlar tarafından argan yağı önerilmektedir. İçerdiği besinler sayesinde cildi onaran argan yağı aynı zamanda egzamaya sebep olan mikropları da öldürür.

2. Nemlendirici ve Güzelleştirici Etkisi Vardır

argan yağının faydaları

Argan yağının en büyük özelliklerinden biri olan nemlendirici özelliği cildin ferahlamasını sağlıyor. Cilt maskesi olarak da kullanılan argan yağı, cildin güzelleşmesinde önemli rol oynamaktadır.

3. Kalp ve Damar Hastalıklarına İyi Gelir

argan yağının faydaları

Damar tıkanıklığında etkin olarak kullanılan argan yağı, içerisindeki doymamış yağ asitleri sayesinde kolesterol ve yüksek tansiyonu dengeler. Bu sayede kalp sağlığına büyük ölçüde fayda sağlar.

4. Akne ve Sivilceleri Yok Eder

argan yağının faydaları

Cilt üzerindeki yağlanmayı önleyen veya enfeksiyona sebep olan mikropları öldüren argan yağı, akne, sivilce ve siyah noktaların baş düşmanıdır.

Argan yağı gibi Hindistan cevizi yağı da vücut üzerinde birçok etkiye sahiptir. Dilerseniz bu etkilere "Hindistan Cevizi Yağının Faydaları" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

5. Yaşlanma ve Kırışıklık Karşıtıdır

argan yağının faydaları

İçerdiği vitaminler sayesinde cilt kırışıklıklarının azaltılmasını sağlayan argan yağının yaşlanmayı geciktirmek gibi mucizevi bir faydası vardır.

6. Çatlakları Önler

argan yağının faydaları

Hamilelik ve aşırı kilo kaybı sonrası vücudun belirli bölgesinde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan argan yağı, bu çatlakları kapatarak güzel bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

7. Tırnak Bakımında Kullanılır

argan yağının faydaları

Tırnak batması ve tırnak eti problemleri için kullanılan argan yağı, bölgeyi yumuşatarak sizleri ağrılardan kurtarır. Ayrıca bu uygulama sayesinde tırnakların daha doğal ve sağlıklı uzaması da sağlanır.

8. Saçları Güçlendirir

argan yağının faydaları

Saç bakımında en önemli bitkisel yağlardan biri olan argan yağı, saçların güçlenmesini ve parlamasını sağlamaktadır. Saç kırıklıklarının da önüne geçen bu yağ, saçlar için doğal bir besin kaynağıdır.

Argan yağının saça güç kazandırdığını yukarıda söyledik. Fakat argan yağının saçlara tek faydasının bu olduğunu zannetmeyin. Dilerseniz "Argan Yağının Saça Faydaları" adlı içeriğimize göz atarak bu yağın saça olan diğer etkilerine ulaşabilirsiniz.

Argan Yağı İçeren En İyi Ürünler Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1 Diamond Hair Yağ/ŞampuanOnarıcı10/10
2Botanica ComfortYağBesleyici10/9.9
3Eyüp Sabri Tuncer ŞampuanCanlandırıcı10/9.8
4ZenixMaskeSıkılaştırıcı10/9.5
5ArifoğluKirpik YağıBesleyici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Argan Yağı İçeren
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Argan Yağı İçeren Ürün Tavsiyesi

Argan yağının faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içeriğinde argan yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte argan yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının 12 farklı bitkinin özünü içeren saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisindeki bitkisel özler sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün, bu sayede yıpranan saçların onarımını sağlıyor. Yoğun vitamin ve mineral içeren formülü sayesinde saçın bakımını yapan ürün aynı zamanda saç derisine nüfuz ederek rahatlamasına yardımcı oluyor. Bu sayede saç kökleri uyanıyor ve saçın uzama hızı artıyor.

2. BOTANICA COMFORT Argan Bakım Yağı

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica Comfort
Argan Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Botanica Comfort markasının ne kadar kaliteli bir bitkisel yağ üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Tamamen doğal argan bitkisinden elde edilen bu ürün, herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Formülündeki yoğun Omega 3, Omega 9 ve E vitaminleri sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen bakım yağı, bu sayede saçlarınızın güç kazanmasını sağlarken hızlı uzamasına destek oluyor. Saçlarınızı nemlendirerek karışmasını engelleyen ürün aynı zamanda saçlarda koruyucu bir katman oluşturuyor. Böylelikle güneş ışınlarının saçlarınıza zarar vermesi önleniyor.

3. Eyüp Sabri Tuncer Doğal Argan Yağlı Şampuan

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Eyüp Sabri Tuncer
Argan Yağı Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Eyüp Sabri Tuncer markasının şampuanıyla devam ediyoruz. Kuru ve yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen bu ürün, tamamen doğal içeriği sayesinde günlük kullanıma uygundur. Yoğun nemlendirici özelliği sayesinde saçlarınızı yumuşatarak daha kolay kontrol edilebilmesini sağlayan şampuan aynı zamanda saçlarınızın daha canlı ve dolgun gözükmesine destek oluyor. Ayrıca besleyici içeriği sayesinde saçınızın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürünün saçın hasar gören bölgelerini onardığını belirtelim.

4. Zenix Argan Yağı Özlü Killi Yüz Maskesi

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Zenix
Argan Yağı Yüz Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Cildinizi nazikçe temizleyen Zenix yüz maskesi, ilk kullanımdan itibaren cildinizin nem ihtiyacını karşılıyor. Ölü derinin atılmasını sağlayarak daha güzel bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olan ürün, cildi toparlayarak sıkılaştırıyor. Bu sayede cildiniz daha genç bir yapıya kavuşur. Güneş lekelerini yok etmesiyle öne çıkan ürün aynı zamanda cildinizin beyazlaşmasını sağlıyor. Son olarak sebum dengesini ayarlayan ürünün sivilce ve akne oluşumunu engellediğini söyleyelim.

5. Arifoğlu Kaş Kirpik Bakım Yağı

argan yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Kirpik Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Arifoğlu markasının bakım yağıyla bitiriyoruz. Seyrekleşen, cansızlaşan kaş ve kirpikleriniz için kullanabileceğiniz ürün, güçsüzleşen bu bölgeleri besleyerek canlanmasına destek oluyor. Bu sayede hem kaş ve kirpikleriniz güçlenir hem de yeni kıl köklerinin oluşması sağlanır. İçerisindeki 9 farklı bitkinin özü sayesinde daha sağlıklı kaş ve kirpiklere kavuşmanıza yardımcı olacak bu ürünü günde 1 veya iki kez kullanmanız gerektiğini söyleyelim. Düzenli kullanımlarda birkaç ay içerisinde kaş ve kirpiklerinizin çok daha güzel bir yapıya kavuşacağını göreceksiniz.

Argan yağı nedir?

Argan ağacının sert ve kabuklu meyveleri toplandıktan sonra içindeki yumuşak çekirdekler çıkarılır. Çekirdekler önce kavrulup sonra öğütüldükten sonra çekirdekten çıkan kahverengi hamurumsu madde su katılarak yoğurulur ve argan yağı elde edilir.

Özellikle kozmetik ürünlerinin reklam ve tanıtımlarında sıklıkla adını duyduğumuz argan yağı, cilt ve saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Argan yağı cilde iyi gelir mi?

Anti-Aging özelliğine sahip olan argan yağı, cildi nemlendirir ve esnekliğini arttırır. Özellikle kuru ciltler için kullanılan bakım ürünlerinin içeriğinde bulunan argan yağı, cildin kuruyup kırışmasını engelleyerek daha genç bir görünüm kazandırır.

Argan yağı yüzün yanı sıra cildin diğer bölgelerinde de kullanılmaktadır. Özellikle boyun bölgesindeki kırışıkları önleyen argan yağı, hücre yenileyici özelliği ile ciltteki hücreleri yeniler ve göz altı torbalarının oluşmasını engeller.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan argan yağı, cildi nemlendirmenin yanı sıra mikrop ve bakterilerden arındırarak temizler. Böylece cildin daha genç, sağlıklı, parlak ve bakımlı bir görünüm kazanmasını sağlar. İçeriğindeki yüksek E vitamini ile yaşlanmaya karşı da etkin bir rol oynamaktadır.

Argan yağının saçlara faydası var mı?

Argan yağı cilt sağlığına olan faydalarının yanı sıra saç bakımı ve sağlığında da etkili bir rol oynamaktadır. Çeşitli nedenler dolayısıyla kuruyan ve yıpranan saçların daha sağlıklı bir görünüm kazanması için argan yağı kullanılmaktadır.

Birçok şampuan ve saç kreminin içeriğinde bulunan argan yağı, saç derisini besleyerek daha yumuşak, parlak ve sağlıklı saçlara kavuşmamıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda kepek problemi olan saçlara etkili bir çözüm sunuyor.

Argan yağı tırnaklara sürülür mü?

Vitaminsizlik ve yetersiz bakım nedeniyle çok çabuk çatlayan ve kırılan tırnakların tedavisinde kullanılan argan yağı oldukça etkili sonuçlar vermektedir. İçeriğindeki zengin E vitamini ile tırnakları besler ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Aşırı oje kullanımı ve vitaminsizlik nedeniyle meydana gelen tırnak kırılmaları, çatlamaları ve soyulmalarını önlemek adına argan yağı kullanılmaktadır. Tırnakların dip kısmına ve tırnak yüzeyine uygulanan argan yağı, tırnakları nemlendirerek güçlenmesini sağlar.

Argan Yağı dudağa sürülür mü?

Dolgun, yumuşak ve esnek dudaklara sahip olmak isteyenlerin tercih edebileceği ürünlerden biri de argan yağıdır. Özellikle kış aylarında soğuk ve kuru havanın etkisiyle çatlayan dudakların sağlıklı bir görünüm kazanması için argan yağı kullanılmaktadır.

1-2 damla argan yağını dudaklarınıza masaj yaparak uygulayınız. Dudaklarınıza yumuşak hareketlerle uyguladığınız argan yağını 1-2 dakika sonra dudaklarınızdan silmeniz önerilmektedir.

Hamilelikte argan yağı kullanılır mı?

Hamilelikte en büyük problem ne yazık ki çatlaklardır. Sorunlu bölgelerinize argan yağını sürün ve masaj yaparak cildinize iyice yedirin. Cildiniz hem yumuşayacak hem de çatlaklarınız ortadan kalkacaktır.

Doğum sonrasında da devamlı kullanırsanız sarkmaları engelleyecektir. Böylece cildiniz daha yumuşak ve gergin bir görünüm elde edecek.

Argan yağı maskesi nasıl yapılır?

Cildiniz kuruysa asla endişelenmesine gerek yok. Çünkü argan yağı maskesiyle cildiniz harika bir görünüm elde edecektir. Maske için 2 yemek kaşığı argan yağı, 1 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal gerekir.

Bütün malzemeleri bir kaba ekleyip iyice karıştırın. Sonrasında yüzünüze hazırlamış olduğunuz bu maskeyi sürün. 15 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Cildiniz hem parlamış olacak hem de beslenecektir. Haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.