Apple Sürücüsüz Otomobil İçin Düğmeye Bastı

Apple CEO'su Tim Cook uzun süredir beklenen sürücüsüz otomobil planını açıkladı.
Apple Sürücüsüz Otomobil İçin Düğmeye Bastı

Apple sürücüsüz otomobil yapacağını açıkladı. Teknoloji devi Apple CEO'su Tim Cook, yıllardır konuşulan sürücüsüz otomobil planlarını Bloomberg'e verdiği röportajda açıkladı.

'YAPAY ZEKA PROJELERİNİN ANASI'

Cook, planla ilgili olarak, "Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir" ifadelerini kullandı.

Pazar 2030 Yılında 6,7 Trilyon Büyüklüğüne Ulaşacak

Sürücüsüz otomobil teknolojileri, otomotiv sektörünü kökten değiştiriyor. McKinsey & CO'nun araştırmasına göre, 2030 yılına kadar pazarın büyüklüğünün 6,7 trilyon dolara çıkması bekleniyor. Pazarın büyüklüğü, teknoloji şirketlerini de otomobil sektörüne giriş yapmaya itiyor.

Apple'ın teknoloji sektöründeki en büyük rakiplerinden birisi olan Alphabet (Google) de daha önce sürücüsüz otomobil tasarlamaya başlamıştı. Google'ın çatı şirketi Alphabet, Fiat Chrysler ve Lyft ile ortak iş yaparak otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisi üzerinde çalışıyor.

BMW ve General Motors otomotiv şirketleri de Silikon Vadisi'nde ofis açarak, yüzlerce milyon dolar yatırım ile sektörde yerini almak istiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.