Apple Store Hollywood'u İkiye Katladı

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle uygulama geliştiricileri Hollywood yıldızlarından daha çok para kazanır hale geldi.
Apple Store Hollywood'u İkiye Katladı

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte akıllı telefon kullanımı her geçen gün artmaktadır. Akıllı telefonların can damarı olan uygulamalar gerek satın alınıyor ya da uygulama için satın alımlarla destekleniyor. Bunun sonucunda açıklanan rakamlarla uygulama satın alımları ve uygulama içi satın alımlar bu sektörün ne kadar geliştiğini kanıtladı. Asymco adlı internet sitesinin açıkladığı verilere göre ‘uygulama ekonomisi’ olarak adlandırılan ve uygulamaların getirdiği kazançların, satın alınan uygulama içi kazançların bir arada toplandığı bu ekonomi Hollywood’u geçmeyi başardı.

Hollywood’un seviyesi 10 milyar dolarken 2008 yılından beri yükselişe geçen uygulama pazarının 15 milyar dolara ulaşması bir hayli dikkat çekmekte. Uygulama geliştiricilerin, Hollywood yıldızlarından daha çok para kazandığı da artık rahatça dile getirilmekte. Uygulama geliştiricilerin arasında yer almak film yıldızı olmaktan daha kolay oluşu ve dünyaya çok hızlı bir şekilde ulaşımın sağlanması bu sektörü daha cazip kılıyor. Şuan 627 bin İOS uygulama geliştiricisi çalışanı olduğu belirtilirken, Hollywood çalışan sayısının 374 bin olduğu ifade edilmekte. Önümüzdeki yıllarda da farkın gittikçe açılacağı dile getiriliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.