Apple Sadece Kamera İçin 800 Kişi Çalıştırıyor

Apple, her serisinde kamerasına birçok özellikler katarak yoluna devam ediyor. İşte bunun sırrı ise kamera için özel olarak çalışan 800 işçi ve mühendiste saklı.
Apple Sadece Kamera İçin 800 Kişi Çalıştırıyor

Teknoloji devi Apple, cihazlarının her serisinde birçok üstün özellikler sunuyor. Apple özellikle kamera konusunda çok büyük sıçrayışlar yaparak rakiplerini oldukça geride bıraktı. Bu başarı sadece kamera için çalıştırdığı 800 mühendis ve işçide gizli.

apple-kamera.jpg

iPhone modellerinde 8 mega piksellik kameranın 200 parçadan meydana geldiği belirtiliyor. Normalde kullanıcıların pek farkına varmadığı ince detaylar üzerinde yapılan çalışmalarla geliştirilen kamera konusunda Apple CEO’su Tim Cook, canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.

tim-cook.png

ABD’nin en ünlü show programı60 Dakika” ya katılan Cook, Apple ile ilgili birçok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cook: “'iPhone'un kamerasıyla bir kare çektiği görüntüyü işlemek için 24 milyar operasyon işliyoruz. Bu rakam, avuç içi kadar bir alete yerleştirilen lensler ve ilişkili birimler için çok büyük bir değer ifade ediyor” dedi.  

apple-isci.jpg

Cook, açıklamalarının devamında yaptığı açıklamalarda el titremesi sorunu gibi en çok yaşanan problemler üzerinde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca farklı ışıklarda farklı fotoğraflar çekmeye olanak sağlayan geliştirmeler için çeşitli testler yapıldığını söyledi. Açıkçası kamera için neden 800 işçi ve mühendisin çalıştırıldığı Cook’un açıklamalarından rahatlıkla anlaşılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.