Apple Pay İngiltere'de Kullanıma Açıldı

Apple firmasının en son iOS 9 lansmanında gündeme getirdiği “Apple Pay” İngiltere’de kullanılmaya başlandı. Peki nedir bu Apple Pay?
Apple Pay İngiltere'de Kullanıma Açıldı

İlk olarak geçtiğimiz yıl iPhone 6 tanıtımında gündeme gelen Apple Pay özelliği en son olarak da iOS 9 tanıtımında gündeme gelmişti.

iPhone cihazlarına NFC özelliği gelmesiyle birlikte Apple düğmeye bastı ve kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak Apple Pay uygulamasını İngiltere’de başlattı.

Nedir Bu Apple Pay?
Apple Pay sayesinde iPhone cihazlarıyla temassız ödeme yapılabiliyor. Yani kullandığınız kredi kartlarınızı telefonunuza tanımlayabilecek ve kartlarınıza gerek duymadan alışverişiniz sırasında telefonunuzla ödeme yapabileceksiniz. Bununla ilgili Apple, Master Card, Visa ve American Express ile bir sözleşme imzaladı.

Apple Pay Bankalar ve Firmalar

Şu anda sözleşme imzalanan bankalarla çalışan ve yine sözleşmeli markalardan alışveriş yapan iPhone kullanıcılar telefonlarına kredi kartlarını tanımlayıp ödeme yapabiliyor.  Bu markalar arasında Marks & Spencer ve Nike gibi dünyaca ünlü firmalar mevcut. Aynı zamanda İngiltere şehir içi ulaşımında da özellik kullanılabiliyor.

Peki Ya Güvenlik?
Bildiğiniz gibi Apple firmasının çok güvendiği kişisel online alanı olan iCloud geçtiğimiz sene hacker’lar tarafından saldırıya uğradı ve kullanıcıların kişisel bilgileri ele geçirildi. Bu nedenle binlerce kişinin Apple şirketine karşı güveni sarsıldı. Ancak firma yaptığı açıklamada güvenlik sistemlerini son seviyede tutacaklarını, hiçbir şekilde bilginin firma ağlarında saklanmayacağını ve yapılan alışveriş sırasında kasiyerlerin herhangi bir kişisel güvenlik bilginizi göremeyeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.